Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΧΗ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Από συνεχή τεστ αξιολόγησης με προφορικές και γραπτές εξετάσεις βάσει των οποίων θα προάγονται και θα αμείβονται θα περνάνε πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή.


Γνώσεις, δεξιότητες, απόδοση στην εργασία είναι τα κριτήρια που θα προσδιορίζουν τον καλό υπάλληλο, ενώ η πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα ανοίγει σε όσους κριθούν ανεπαρκείς.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται υπάλληλοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν είτε σε τμήματα που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν είτε σε θέσεις χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο.

Από τις εξετάσεις δεν εξαιρούνται ούτε οι περίπου 160.000 εκπαιδευτικοί. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Παράλληλα, αυστηρές ποινές προβλέπονται με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο που εισάγεται στο Δημόσιο.

Πλέον, ένας υπάλληλος τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όχι μόνον όταν καταδικάζεται, αλλά ακόμα και όταν παραπέμπεται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, όπως δωροδοκία και υπεξαίρεση. nooz