Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της ΕΛΛΑΔΑΣ


Σε 9.903.268 ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Πρόκειται για το

ΑΝ.ΕΛ.:Οι αναπληρωτές τομεάρχες


Μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Μαρκόπουλου, η Διοικούσα Επιτροπή ενέκρινε την πλήρωση των θέσεων των Αναπληρωτών Υπευθύνων των Τομέων Κοινοβουλευτικής Ευθύνης ως εξής:

Η άγρια πανίδα στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων


Σπουδαίο ρόλο στη ζωή των αρχαίωνΕλλήνων κατείχε η άγρια πανίδα, η προστασία της οποίας ήταν κύριο μέλημα στους αρχαίους χρόνους, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στο χαρακτήρα της θεάς Αρτέμιδος όσο και στις ρυθμίσεις της θήρας μέσω θρησκευτικών κανονισμών.

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κατερίνη, κατηγορώντας τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι παρά τις δεσμεύσεις τους "επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές".
 «Αγωνιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανατροπή των αδιέξοδων και καταστροφικών επιλογών του κατεστημένου. Απορρίπτουμε την πολιτική λογική του «ώριμου φρούτου». Γιατί δεν θέλουμε να πέσει η Ελλάδα. 

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΛΑΤΩΝ...


ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Πέντε αθλιότητες κατά της Ελλάδος και κανείς δεν μιλά.

Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας....
Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝTE ΝIΡΟ: Θα πολιτογραφηθώ Έλληνας

Σπίτι σχεδιάζει να αγοράσει στη Σαντορίνη ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και μάλιστα με...
θέα την Καλντέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso».

Ο διάσημος ηθοποιός που πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές φέρεται να μαγεύτηκε

«Έφυγε» ο «Δάσκαλός μας» Χρίστος Τσολάκης

 Αρχείο Θ. Μπικηρόπουλου. Ο Χ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ  ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Ο ομότιμος καθηγητής της νεοελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ πέθανε σε ηλικία 77 ετών

Η Πιερία πενθεί τη μεγάλη απώλεια

«Οι γλώσσες ακολουθούν τις κοινωνίες. Όταν χειροτερεύουν οι κοινωνίες, χειροτερεύουν οι έννοιες που διέπουν τη ζωή, χειροτερεύει και η γλώσσα που τις εκφράζει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πλουτίζει. Προστίθενται νέες έννοιες που εκφράζουν την ευτέλεια που μας διέπει….» έλεγε ο Δάσκαλος, Χρίστος Τσολάκης – ο ομότιμος καθηγητής νεοελληνικής γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που πέθανε

ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ -ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΠΙΕΡΙΑ


Φεστιβάλ Ολύμπου - Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στα Αρχαία Λείβηθρα


«Στην αγκαλιά της Σαχραζάτ»
41ο 

«Χίλιες και μία νύχτες…», «Παραμύθια της Χαλιμάς…»: έτσι μας είναι γνωστό το πολυσέλιδο αραβικό αριστούργημα, που κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ένα αριστοτεχνικό πλέγμα διαφόρων ιστοριών γίνεται μωσαϊκό εικόνων από τη ζωή και την κουλτούρα της γοητευτικής Ανατολής. Έρωτες και απιστίες, φιλίες και προδοσίες, η φτώχεια και ο πλούτος, η τύχη και η ατυχία, η εξουσία και η ανταρσία, το ψέμα και η αλήθεια, το φανταστικό και το πραγματικό, το καλό και το κακό: όλα τα ζεύγη αντιθέτων, πανανθρώπινα και διαχρονικά, πλέκουν τον καμβά, για να κεντήσει η Σαχραζάτ τις ιστορίες της.

Δημήτρης Ρουκάς :«Για να ολοκληρωθεί η αγροτική επιχειρηματικότητα στην αγροτική μονάδα είναι επιβεβλημένη η πώληση του παραγόμενου προϊόντος στον καταναλωτή από τον αγρότη»


Σημαντική διημερίδα διοργανώθηκε  στην Κοιλάδα του Αχελώου 

Πρόσκληση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να παραστεί  στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην Πιερία, απηύθυνε ο Επιστημονικός Συνεργάτης  της Π.Ε.Πιερίας

    
Συμμετοχή με εισήγηση είχε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας,  Δημήτρης Ρουκάς, σε διημερίδα  που διεξήχθη στις 23 και 24 Ιουλίου, στην Κοιλάδα του Αχελώου με θέμα " Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ανάπτυξη της Υπαίθρου και Νέα Αγροτική Επιχειρηματικότητα."

Σχετικά με τους ιδιώτες ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ


H Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει γίνει τον τελευταίο καιρό αποδέκτης καταγγελιών σχετικά με τους ιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, ότι ζητούν από τους ασφαλισμένους χρηματική αμοιβή ή τους απαξιώνουν με τη συμπεριφορά τους.
        Μεταξύ των όρων και των προϋποθέσεων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, συμπεριλαμβάνεται και ο όρος ότι ο ιατρός θα αμειφθεί από τον ΕΟΠΥΥ με 10,00 ευρώ ανά επίσκεψη,

Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ για την...πρώην Ελλάδα.

«Αποκορύφωμα του εξαμβλώματος που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο λεγόμενος Καλλικράτης ο οποίος είναι η προετοιμασία για τον τεμαχισμό της Ελλάδας» τόνισε ο Χάρρυ Κλυνν ζώντας εκ των έσω την τοπική αυτοδιοίκηση, μιας και είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Καλαμαριάς.  Όπως είπε, μεγάλος δήμος σημαίνει ότι «η Μακεδονία π.χ θα είναι μία Ομοσπονδία και γενικά στο μέλλον την «πρώην Ελλάδα θα την απαρτίζουν Ομοσπονδίες  Περιφερειών και Ομοσπονδίες μεγάλων δήμων». Πρόκειται για σχέδιο του κ. Ραγκούση, όπως είπε, ο οποίος θα έπρεπε να έχει μπει στη φυλακή… Από τα πυρά του δε γλίτωσε ούτε ο Παπανδρέου αλλά ούτε και η τωρινή κυβέρνηση. «Είναι προδότες και θα κάτσουν στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά…
ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΕΠΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ...


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Στημένο ναυάγιο ...


"Παρακολουθούμε ακόμη ένα επεισόδιο του «στημένου ναυαγίου» της ελληνικής Οικονομίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας τα επικείμενα μέτρα.

ΜΕ 24 ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΟ Πιερικός αναχωρησε το πρωί  της Δευτέρας  για το Μπάνσκο της Βουλγαρίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Νίκος Γκουλής πήρε μαζί του τους παρακάτω 24 παίκτες: Παπατολίκα, Βασιλειάδη, Τόλιο, Δήμου, Λαζαρίδη, Γιαζιτζόγλου, Κωτσιόπουλο, Λόπεζ, Φαμπίνιο, Κόιτς, Μιχαηλίδη, Νίκου, Σεχολάρι, Ελευθεριάδη, Τσιώμη, Καρτσαμπά, Κραγιόπουλο, Ίτσιο, Παπατόλιο, Μετενίδη, Καραγκούνη, Παπαδόπουλο, Βραχνό, Ντάνι.

Ντάνι: «Πολλά γκολ με Πιερικό»
Ο Ισπανός επιθετικός Ντάνι υπέγραψε και υποσχέθηκε πολλά γκολ με τη φανέλα του Πιερικού!. Ο 30χρονος

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΩΝ


9 - 14 Αυγούστου στο Ελατοχώρι

Η μυθική γη των Πιερίων, ένας τόπος υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, αποτελεί μια ιδανική απόδραση στη φύση όλο το χρόνο.
Οι καταπράσινες πλαγιές, τα ορειβατικά μονοπάτια, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τα καλόγουστα, όλων των ανέσεων, πετρόχτιστα οικήματα που ξεπροβάλουν στις πλαγιές, τα μνημεία, το Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου που δεσπόζει στην περιοχή συνθέτουν ένα μοναδικό πανόραμα.

Κινητοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας "Δεν θα επιτρέψουμε την άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού"Για έγκλημα ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας" κάνει λόγο στην ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ μέλη του οποίου πραγματοποίησαν χθες το πρωί κινητοποίηση, ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας.
Μέλη της νομαρχιακής επιτροπής στελέχη του κόμματος αλλά και νέοι και νέες που βρίσκονται την περίοδο αυτή στο κάμπινγκ στο Βαρικό συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από την Αγροτική Τράπεζα όπου ανήρτησαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πώληση της τράπεζας.

Συζήτηση από το ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στο λατομείο Λιτοχώρου"Θέλουν να μετατρέψουν τον Όλυμπο σε χαβούζα τοξικών αποβλήτων" δηλώνει η βουλευτής Κ. Ιγγλεζη

Συνάντηση μελών και φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, με θέμα την ενημέρωση των πολιτών για την απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων (πυρολουσίτη) στο λατομείο του Λιτοχώρου.
Στη συνάντηση έγινε τοποθέτηση μελών της συντονιστικής επιτροπής των Ενεργών Πολιτών Πιερίας για το συγκεκριμένο ζήτημα και

Έφυγε ο καθηγητής Χρίστος ΤσολάκηςΠέθανε χθες το πρωί σε ηλικία 77 ετών ο ομότιμος καθηγητής νεοελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ Χρίστος Τσολάκης. Η κηδεία του θα τελεσθεί από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, σήμερα το μεσημέρι.
Ο Χρίστος Τσολάκης γεννήθηκε το 1935 στο εγκαταλειμμένο σήμερα χωριό της ορεινής Πιερίας Μόρνα (Σκοτεινά). Τον πατέρα του τον έλεγαν Λουκά, τη μητέρα του Σοφία και έχει άλλα δύο αδέλφια. Ο πατέρας του ήταν δάσκαλος στη Μόρνα και η μητέρα του ασχολούνταν με τα οικιακά.

"Από το 1 έως το 20"Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Έκθεση ζωγραφικής του Χάρυ Κλύνν στο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης
Από το 1 έως το 20 είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Χάρυ Κλύνν τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 1 Αυγούστου στο Mediterranean Vilage στην Παραλία Κατερίνης.
Ο γνωστός καλλιτέχνης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησε για όλους και για όλα, για την υποκριτική τη σάτιρα την ζωγραφική αλλά και την ποίηση και φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πολιτική επικαιρότητα. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καλαμαριά, δυο φορές π. δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο Χάρυ Κλύνν ήταν από πολύ μικρός όπως είπε μέσα στα χρώματα.

KYKΛΟΦΟΡΕΙ...