Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Στον τελικό Σολωμού-Πλατανιώτη


Στον τελικό πέρασε με την όγδοη καλύτερη επίδοση στα προκριματικά του ελεύθερου προγράμματος της συγχρονισμένης κολύμβησης το δίδυμο

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ...


Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δύσβατη δασική περιοχή του Ολύμπου. Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην τοποθεσία Παπά Αλώνι στην περιοχή "κατάρτι" και σε υψόμετρο που προσεγγίζει τα 1.100 μέτρα.Ο καπνός είναι ορατός από την Κατερίνη.
Θετικό ότι δεν πνέουν άνεμοι ενώ βορειοδυτικά προς τη χαράδρα το έδαφος είναι βραχώδες. Ας ελπίσουμε ότι δε θα επεκταθεί και το πρωί θα τελειώσει την πυρκαγιά πυροσβεστικό αεροπλάνο...Αν η φωτιά κατέβει προς τους πρόποδες, το "μαστορούλι" και χαμηλότερα, η περιοχή είναι εντελώς δύσβατη και απροσπέλαστη, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε "απάτητη" ζούγκλα, η καταστροφή θα είναι μεγάλη...

Ρυτίδες


"...Χαμογελάς,  γιατί κατέκτησες όσα κατέκτησες,
 ίσως λιγότερα από όσο πάλεψες,
 ίσως περισσότερα από όσα αξίζεις".

ΡΥΤΙΔΕΣ-Οδυσσέα μη γυρίσεις στην Ιθάκη, ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2011

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012... ΚΑTERINI -PIERIA-OLYMPUS. HOLIDAYS 2012....FOTOSΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ-ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ(ΞΑΝΑ) ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ...ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΤΕ... Αναλυτικά, η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει στα ακόλουθα επώδυνα μέτρα:

1. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 έτη για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, με πιθανή αύξηση στα 67 από το 2015

2. Επέκταση στις ΔΕΚΟ του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στον στενό  Δημόσιο τομέα. Αυτό ουσιαστικά θα επιφέρει μείωση των μισθών στις ΔΕΚΟ από 30 έως 35%. Εξετάζεται η εφαρμογή του μέτρου να ξεκινήσει εντός του 2012 και όχι από το 2013.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 4 ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ


TOY ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


Σαν το μυρμήγκι
 
Σαν το μυρμήγκι- μικροσκοπική παρουσία- μοχθώντας,
ολημερίς,
αγωνίζεσαι κοπιάζοντας
 κάτω από τα πελώρια –φαντάζουν-λουλούδια,
 τα αγριόχορτα
όλα τα δημιουργήματα γύρω σου,
 κάτω από τους γίγαντες υπεράνθρωπους-στα μικρά σου μάτια-.
Πασχίζεις,
 μαζεύοντας  σπόρο –σπόρο,
 ψίχουλο –ψίχουλο,
να «φτιάξεις» το νοικοκυριό σου,
να χτίσεις στο μικρόκοσμό σου,
 το είναι σου
 την ίδια στιγμή που
 τεράστια πέλματα κάθε στιγμή σε απειλούν,
 με συντριβή,
αθέατος,
λες και  δεν υπάρχεις
 καν
 και όμως παλεύεις τη ζωή σου,
 δημιουργείς και την στολίζεις ευτυχία
μυρμηγκάκι,
 χιλιάδες ώρες,
 χτίζεις με σωφροσύνη και εργατικότητα
 στην εν- τέλεια το όνειρό σου.
Δεν πασχίζεις να αποδείξεις
σε κανέναν
την αξία σου,
 ότι είσαι κάτι περισσότερο από το τίποτα
πολλά περισσότερα  από το μηδέν
- για τους άλλους.
Το δρόμο το δύσκολο
 -κοπιαστικό-
επέλεξες συνειδητά και ας μπορούσες-ίσως - τα εύκολα.
Δεν είναι άπληστο το όνειρό σου,
ακόμη κι όταν έρθει η ώρα να πετάξεις με τα φτερά σου,
σε άλλες διαστάσεις,
 και γνωρίζεις πως έρχεται το τέλος.
Συνεχίζεις , ω θαυμαστό, αθέατο μικροσκοπικό μυρμήγκι
με τη μεγάλη σου θέληση
για το δικό σου μεγάλο σκοπό.

18-4-1964 KATA ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗΝ 400.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΕΔΑΝΕΙΣΕΝ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ..


Δημοσίευμα που γκρεμίζει τα παραμύθια για την δήθεν τακτοποίηση του κατοχικού δανείου την δεκαετία του ’50… Εάν προσθέσεις τους τόκους όλα αυτά τα χρόνια πόσα αληθινά μας χρωστούν οι Γερμανοί και Ιταλοί; 

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΑΓΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ....
Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ.....

Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε μάχη...


«Η συγκυβέρνηση των προθύμων, σε πλήρη ταύτιση με την Τρόϊκα, έχει αποφασίσει να σαρώσει ότι έχει απομείνει από συντάξεις και κοινωνικό κράτος και σειρά έχουν πλέον οι Οργανισμοί και οι Επιχειρήσεις που θα απαλλοτριωθούν στο όνομα των δήθεν μεταρρυθμίσεων. Προφανώς αυτό θα είναι το αντικείμενο των συσκέψεων αυτής της εβδομάδας.
Ας μην πλανώνται οι κ. Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης ότι μες το μήνα Αύγουστο θα παραδώσουν φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου στα χέρια προνομιούχων «αγοραστών» (όπως στην περίπτωση ΑΤΕ-Πειραιώς), χρησιμοποιώντας διάφορα επικοινωνιακά ισοδύναμα σαν την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς». Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε μάχη και να τους εμποδίσουμε».

Λευκάδιος Χέρν: ο Έλληνας Εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας
Ο εθνικός συγγραφέας της Ιαπωνίας είναι ένας έλληνας ο Λευκάδιος Χέρν ή Γιακομο Κουιζίμι. Τον χαρακτήρισαν 'ο Παπαδιαμάντης της Άπω Ανατολής '. Στη γεννέτειρά του τη Λευκάδα, η προτομή του Λευκάδιου Χέρν βρίσκεται από το 1985 στο πάρκο των ποιητών- δίπλα στον Α. Βαλαωρίτη και τον Α. Σικελιανό. Επίσης ο δρόμος στο σπίτι που γεννήθηκε στο κέντρο της πόλης έχει το όνομα του(στα Ελληνικά και στα ιαπωνικά) ενώ οι Πολιτιστικές ανταλλαγές με το Σιντσουκο στο Τόκιο και την Λευκάδα συνεχίζονται.
Η ιστορία του Λευκάδιου Χέρν μοιάζει με παραμύθι και γι΄αυτο έχει γίνει σίριαλ το 1987 στην ελληνική τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Τσακίρη. Μάλιστα στο βιογραφικό μυθιστόρημα "Ή Οδύσσεια του Λευκάδιου Χερν",ο συγγραφέας Τζόναθαν Κόλτ τον αποκαλεί 'περιπλανώμενο φάντασμα'. Ο Λευκάδος Χέρν γεννήθηκε στην Λευκάδα τον Ιούνιο του 1850. Μητέρα του ήταν η Ρόζα Κασιμάτη. μια 25χρονη κοπέλα από τα Κύθηρα. Πατέρας του, ο Ιρλανδός ταγματάρχης Τσαρλς Χερν, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός γιατρός στα κατεχόμενα τότε από τους Βρετανούς, Ιόνια νησιά.

1o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΑΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


«Καβάλησε το καλάμι» Πώς και γιατί βγήκε η παροιμία!


Όταν κάποιος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, λέμε για αυτόν ότι «καβάλησε το καλάμι». Από πού όμως προέρχεται η συγκεκριμένη φράση;

Η προέλευσή της είναι αβέβαιη. Ωστόσο υποστηρίζεται ότι μας έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα συνδέεται με το πρόσωπο του σπαρτιάτη Αγησίλαου, αν και η αρχική χρήση της δεν ήταν ίδια με τη σημερινή.

EDO KATERINI BLOG...δροσιά στον...καύσωνα..!


ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΕΛΦΟΙ...

Φωκίδα- σχέδιο του Θ.Μπικηρόπουλου 

ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ...


ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 42...!


θα λογοδοτήσουν στο ειδικό δικαστήριο οι υπαίτιοι τού Μνημονίου?


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.
Η Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου διά τού Υπουργού ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς την συγκατάθεση 10.000.000 εκ περ. Ελλήνων, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρέδωσε την χώρα στο Δ.Ν.Τ. και τούς δανειστές μας με επαχθείς δυσβάσταχτους όρους όπως αποδείχθηκε, με αλλοιωμένα οικονομικά στατιστικά στοιχεία όπως καταγγέλθηκε, με αποτέλεσμα την καταρράκωση τής εθνικής υπερηφάνειας, την καταδυνάστευση τού ελληνικού λαού πού

“Χρυσός” ο Μπολτ με 9.63!


Το 4ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζει στο Λονδίνο ο Ουσέιν Μπολτ που με 9.64 έκανε νέο ολυμπιακό ρεκόρ και νίκησε όλους τους ανταγωνιστές στην κούρσα των 100 μέτρων.
Με 9.63 που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ και την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μετά το 9.58, ο Ουσέιν Μπολτ άφησε στην δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του, Μπλέικ (από τον οποίο είχε χάσει δύο φορές φέτος) που έκανε 9.75 και τρίτο τον Γκάτλιν από τις ΗΠΑ με 9.79. 

ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ "ΕΦΥΓΑΝ" ΤΟ 2012...Θύμιος Καρακατσάνης
 Δημήτρης  Μητροπάνος
Θ. Αγγελόπουλος

Πώς να μη μυρίζει το σπίτι σας τσιγαρίλαAν περιμένετε παρέα καπνιστών στο σπίτι, που κακά τα ψέματα όλο και κάποιος θα υπάρχει, ή καπνίζετε εσείς ή κάποιος άλλος από την οικογένεια, έχουμε το κατάλληλο και πιο αποτελεσματικό tip για να μη μυρίζει ο χώρο σας την ενοχλητική μυρωδιά του τσιγάρου.

Αδειάστε σε ένα τασάκι μία βανίλια σε σκόνη. Κάθε φορά που κάποιος θα σβήνει το τσιγάρο του, αντί για τη γνωστή μυρωδιά θα αναδύεται μία υπέροχη μυρωδιά βανίλιας. Μην ξεχνάτε φυσικά να την ανανεώνετε κάθε φορά που αδειάζετε το τασάκι.  p://www.queen.gr

Πιο φθηνό το ανοικτό Πανεπιστήμιο


Τη μείωση των διδάκτρων, που θα πληρώνουν οι φοιτητές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το νέο ακαδημαϊκό έτος, στα 650 ευρώ, ανά θεματική ενότητα, για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και στα 800 ευρώ, ανά θεματική ενότητα, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, ενώ η διοίκηση του ιδρύματος αποφάσισε για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος να δοθούν 3.900 θέσεις για τις προπτυχιακές σπουδές.

5.000 εκπαιδευτικοί για σύνταξη


Κύμα συνταξιοδοτήσεων -που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε αρκετές ειδικότητες- θα σαρώσει και φέτος την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς σχεδόν 5.000 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν καταθέσει αίτηση παραίτησης.

Ο Πάνος Καμμένος τάσσεται στο πλευρό του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης


Ο Πάνος Καμμένος τάσσεται στο πλευρό του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την μεταφορά λαθρομεταναστών στη Θράκη στο πλαίσιο του σχεδίου Ξένιος Ζεύς. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποίησε νωρίτερα το παρακάτω σχόλιο το οποίο ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Διαβάστε το σχόλιο:  

Πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων: Οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές


Πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων: Οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές (8/8)
Αναλυτικά οι Έλληνας αθλητές που αγωνίζονται την Δευτέρα (8/8):
13:20 Ελλάδα - Αυστραλία, πόλο, 5η αγ. α' όμιλος
14:00 Καμπουρίδης, Παπαδόπουλος, 470, 7η ιστ., 8η ιστ.
15:00 Δήμου, Πατενιώτης, 49er, 14η ιστ., 15η ιστ.
15:00 Πλατανιώτη, Σολωμού, συγχρονισμένη κολύμβηση, ελεύθερο πρόγραμμα (ντουέτο)
21:36 Μπελιμπασάκη, στίβος 200μ., προκριματικά
21:36 Παπαρούνας, καταδύσεις, βατήρας 3μ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Trilogía sucia de La Habana (cuento)-Aδερφή και αυτόχειρας - Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες


ΧΤΥΠΗΣΕ το τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο Αουρέλιο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και ήταν αναίσθητος στην αίθουσα εντατικής θεραπείας στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου. Είναι κοντά στο σπίτι μου. Πήγα με τα πόδια. Στο δρόμο κουρδίστηκα: «Καλά θα κάνει να είναι αναίσθητος» σκέφτηκα «γιατί αν μπορεί να μιλήσει, θα τον κράξω από πούστη μέχρι ό,τι μού ’ρθει. Γιατί ρε γαμώτο πάει και σκοτώνεται, χωρίς να ψάξει να βρει έναν άνθρωπο; Χωρίς να ξεφορτώσει λίγη αδρεναλίνη; Γαμώ τη μάνα του! Ό,τι και να ’ναι, λύνεται με ένα μπουκάλι ρούμι και με το να ξεφορτώσεις σε κάποιον: σε μια γυναίκα, στο Θεό, σ’ ένα φίλο».