Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα προτείνει για Όσκαρ τον «Άδικο κόσμο»

Τον «Άδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου, με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου και Χρήστο Στέργιογλου,προτείνει το υπουργείο Πολιτισμού για τα Όσκαρ που θα απονεμηθούν το 2013.  
Την απόφαση με την οποία προτείνεται η συμμετοχή της ταινίας με τίτλο «Άδικος κόσμος» (Unfair world) του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Φίλιππου Τσίτου («My Sweet Home», «Ακαδημία Πλάτωνος») υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, στις διαδικασίες του βραβείου Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας κατά την 85η διοργάνωση της αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου (Academy of Motion Picture Arts and Sciences). 

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση

Η εξΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας....ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ


Πώς η κρίση άλλαξε τη ζωή των Ελλήνων

Αυξημένα ποσοστά πολιτών, σε σχέση με πέρυσι, δηλώνουν «περικοπές» σε όλων των ειδών τις δαπάνες, ενώ σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό δηλώνουν περικοπές στα είδη τροφίμων και ποτών, καθώς και στα λοιπά είδη σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα αποτελέσματαonline έρευνας της Focus Bari για την οικονομική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, το 98,3% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνει ότι έχει κάνει περικοπές, σε τομείς, εκτός των προαναφερθέντων, όπως

Ποιοι θέλουν να «τελειώνουν» με την Ελλάδα και γιατί!


Ποιοι θέλουν να «τελειώνουν» με την Ελλάδα και γιατί!
Tου Λουκιανού Κάλλιμπαν
Τον αποκαλούν νεκροθάφτη της ενιαίας Κύπρου κι όχι άδικα. Χάρη σ’ αυτόν τα ασκέρια του «Αττίλα» με κάθε λογής αγαρηνό επέδραμαν στη Μεγαλόνησο για να επιβάλλουν την πιο πρόστυχη Κατοχή και προσβολή του Ελληνισμού στη νεώτερη ιστορία. Τώρα, παρά τα 89 χρόνια του εξακολουθεί να απασχολεί τον Τύπο με ιδεοληψίες περί παραδειγματικού αφανισμού ο,τιδήποτε ελληνικού.
Ο Χένρυ Κίσσινγκερ είναι το πρόσωπο πίσω

Το Ανθρώπινο Σώ µ α Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ σε εικόνεςhttp://el.scribd.com

24ωρη πανελλαδική απεργία στον τουρισμό


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού και Τουρισμού 


Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και Τουρισμό στην οποία μετέχει το Σωματείο της Πιερίας.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού και Τουρισμού Πιερίας επισημαίνει: «Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στους Κλάδους του ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στις 20-09-2012, ημέρα Πέμπτη σας καλούμε όλους και όλες σε απεργιακή συστράτευση για να περιορίσουμε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥΕΘΕΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Σημαντικά ζητήματα που δεν είχαν προηγουμένως τεθεί από άλλους Βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση την οποία έκανε σήμερα (18/09/2012) ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απίστευτη διάβρωση που έχει ήδη καταφέρει στην περιοχή της Θράκης η Άγκυρα μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, ζήτησε, ως πρώτο άμεσο μέτρο, να εφαρμόζονται πλήρως οι νόμοι για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που ζουν στην περιοχή, διότι ακριβώς το αντίθετο που συμβαίνει έχει αποθρασύνει επικίνδυνα την Άγκυρα, το παρακράτος της και τους πράκτορές της σε όλη την περιοχή.

Ζήτησε επίσης, με την πρώτη ευκαιρία, ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στην περιοχή για να δει από κοντά την πραγματική κατάσταση.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευθυγραμμιζόμενος με τις θέσεις που ανέπτυξε λίγα λεπτά πριν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρος, απάντησε ότι αυτό δεν είναι πρέπον για τον Υπουργό Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι: «Δεν έχει κανένα λόγο να πάει ο Έλληνας ΥΠΕΞ στη Θράκη. Δεν είναι εξωτερική υπόθεση η Θράκη, αλλά καθαρά εσωτερική. Είναι πολύ ευαίσθητη η υπόθεση της εξωτερικής πολιτικής και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε είτε από το θυμικό μας είτε από τα φοβικά μας»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,  σε συζήτηση που είχε

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιμελητηριακή Σχολή Πιερίας


Από το απόγευμα της Δευτέρας  άρχισε η υλοποίηση του πρώτου προγράμματος κατάρτισης της Επιμελητηριακής Σχολής Πιερίας με θέμα « Προώθηση Πωλήσεων σε Περίοδο Κρίσης» το οποίο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας .
Το Επιμελητήριο Πιερίας  αφουγκραζόμενο τις απαιτήσεις των καιρών και την αναγκαιότητα κατάρτισης των μελών του αλλά και στελεχών των τοπικών επιχειρήσεων με

Το "Μαζί τα φάγαμε" κατά Γιάννη Βαρουφάκη απαντά στους Αχόρταγους!


Τα Βλεφαρίσματα, θέλουν να απαντήσουν γιατί δεν πρέπει με τίποτα να αγοράσουμε ένα βιβλίο, ενός ανθέλληνα που προσέγγισε το πρόβλημα της Ελλάδας αποποιούμενος τις ευθύνες του, όσο και των ημέτερών του, με μια φράση που όλοι πια την ξέρουν: Μαζί τα φάγαμε...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ


«Είναι λυπηρό οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι που έχουν απερίφραστα δεσμευτεί ότι θα ψηφίσουν και θα εφαρμόσουν τον αρμαγεδώνα των μέτρων να εμφανίζονται σήμερα δήθεν διαμαρτυρόμενοι για το όλο και περισσότερο «αίμα» που απαιτεί η τρόικα.

Ας πληροφορηθούν λοιπόν ότι αυτό συμβαίνει όταν δεσμεύεσαι ότι πρώτα θα επιβάλλεις τα μέτρα και μετά θα τα διαπραγματευτείς. Είναι αργά για δάκρυα αλλά έχουν έστω και την υστάτη στιγμή την υποχρέωση για αλλαγή πορείας. Θα το τολμήσουν οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης;»

Έκκληση για βοήθεια στη μεταφορά των υλικών του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»


Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της πόλης μας χρειάζεται επειγόντως χώρο στέγασης. Η αποθήκη στην οποία  στεγαζόμασταν, πρέπει να παραδοθεί στους ιδιοκτήτες. Για το λόγο αυτό, όλα τα ρούχα που έχουν συγκεντρωθεί θα πρέπει να μεταφερθούν προσωρινά σε έναν νέο χώρο και κάποια από αυτά να παραδοθούν στην Εκκλησία και στον Ερυθρό Σταυρό.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 17:00 έως 20:00, να βοηθήσουν για ένα τρίωρο στη μεταφορά των υλικών του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».
Θα χρειαστούν περίπου 40 άτομα. Η συνάντησήμας θα γίνει στην Οδό Υψηλάντου 2, στην Πλατεία Δημαρχείου και εκεί θα συγκροτηθούν οι ομάδες εργασίας. Ζητούνται αυτοκίνητα με καρότσα για την μεταφορά των υλικών.
Σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο από το απόγευμα της Τετάρτης, έτσι ώστε το βάρος της δουλειάς να μοιραστεί σε όλους.
Σας ευχαριστούμε

Yφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου «Είστε μία χαρισματική περιοχή»


   Εκπαιδευτική… επίσκεψη   Την Πιερία επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος των επισκέψεων, όπως τόνισε, είναι να διαπιστώσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Αρχικά ο κ. Παπαθεοδώρου συνοδευμένος

''Καζάνι που βράζει'' η ΔΗΜΑΡ


''Καζάνι που βράζει'' φαίνεται ότι είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τους βουλευτές του κόμματος να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, ενόψει της ψήφισης των μέτρων.
Μέχρι στιγμής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


1.Η επικείμενη υλοποίηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο αποτελεί βασικό μοχλό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όργανο για τη μισθολογική καθήλωση και την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα είναι η ίδια που προσαρμόζει το δημόσιο τομέα πιο αποτελεσματικά στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου.
2.Με βάση τα παραπάνω :

Πιερική συμμετοχή στο “Ignite Athens”


Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και του Ιδρύματος Ωνάση

Η  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί στις 20 Σεπτεμβρίου το πρώτο ελληνικό Ignite Show, έξι χρόνια μετά την παρουσία του σε 120 πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για μια παγκόσμια συνάντηση επενδυτών και φορέων της αγοράς με καινοτόμους εφευρέτες και γενικά ανθρώπους με πρωτότυπες ιδέες σε επιχειρηματικό ή και πρακτικό, δημιουργικό επίπεδο.
Σε ένα απόγευμα οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δική τους πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα με 20 slides, διαμορφώνοντας μια πεντάλεπτη παρουσίαση. Μάλιστα, οι καλύτερες ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να παρουσιαστούν σε κοινό επενδυτών/χρηματοδοτών στο Global Ignite Week.

Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού


ποιες αποχρώσεις ταιριάζουν στους εσωτερικούς χώρους

Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού
Το πόσο βελτιώνεται η διάθεσή μας με την χρήση των κατάλληλων χρωμάτων και χρωματικών συνδυασμών σε κάθε χώρο του σπιτιού είναι γνωστό σε όλους μας λίγο-πολύ.  

Διαβάστε ποια είναι τα χρώματα που ενδείκνυνται για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού ξεχωριστά. Φυσικά, οι κανόνες είναι για να καταρρίπτονται, καλό είναι όμως να τους γνωρίζουμε πριν κάνουμε τις επιλογές μας είτε αυτές είναι συντηρητικές είτε «επαναστατικές».

Κλείνουν οι εφορίες…λόγω απεργίας!


24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (εφοριακοί) διαμαρτυρόμενοι για τις νέες μειώσεις στις αποδοχές τους, τις επικείμενες απολύσεις μέσω εφεδρείας, την υποβάθμιση των υπηρεσιών και τα νέα χαράτσια. 
Στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται

Πιερική γαστρονομία στο συνέδριο νέων αγροτών

Η  Οργανωτική Επιτροπή του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών με πρόταση της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας καινοτόμησε εφαρμόζοντας απλώς τα αυτονόητα, στην υλοποίηση του Συνεδρίου στο μπαλκόνι των μουσών, στο Ελατοχώρι Πιερίας.
Καταγράφονται: διαμονή σε ξενώνες μέσα σε όλο το Ελατοχώρι, εστίαση σε ταβέρνες μέσα σε όλο το Ελατοχώρι, αξιοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου στην πλατεία του Ελατοχωρίου, βραδινό  με την συμβολή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και βέβαια διαιτολόγιο από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα με την συμβολή του νεοσύστατου «Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας», το οποίο προωθεί τοπικά προϊόντα, αυτόχθονες φυλές και ντόπιες ποικιλίες.

Συζήτηση για το Σχολείο Ολύμπου


Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου  2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του  πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

Το 'βλεπες... το 'παιξες;

Η κρίση δεν επέβαλε περικοπές στη φαντασία των Ελλήνων. Έτσι, τα ...πανό έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς πολλά ευρηματικά συνθήματα.
Για ακόμα μία φορά,

Ποδηλατικό κυνήγι του θησαυρούΤην ερχόμενη Κυριακή στην Κατερίνη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνει και φέτος η Ποδηλατική Από-Δραση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από τις 16 ως τις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το 1ο Ποδηλατικό Κυνήγι του Θησαυρού το απόγευμα της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου.
Φέτος πρωτοτυπούμε και σας καλούμε να συμμετάσχετε στο κορυφαίο γεγονός των εκδηλώσεων μας, με τους φίλους σας και το ποδήλατό σας. Ένα Κυνήγι Θησαυρού που οργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης


Σε αποδοχή χρηματοδοτήσεων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών του δήμου
-Λύθηκε η σύμβαση με τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης- Επαναδημοπρατείται το έργο τόνισε ο δήμαρχος Κατερίνης


Με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν για ακόμη μια φορά τα οικονομικά των δήμων, αφού μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αποδοχή χρηματοδότησης ύψους  247.649,38 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών του δήμου στο πλαίσιο της εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του ελληνικού δημοσίου προς τους δήμους.

ENHMEΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ


Τελικά:Champions League


Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Πόρτο      0-2
Παρί Σ.Ζ.-Ντιναμό Κιέβου      4-1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μονπελιέ-Αρσεναλ              1-2
Ολυμπιακός-Σάλκε              1-2

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάλαγα-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης   3-0
Μίλαν-Αντερλεχτ               0-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ντόρτμουντ-Αγιαξ              1-0
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-2