Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Εσύ κάνεις σεξ ή έρωτα;


Κάθονταν κάθε βράδυ οι δυο τους στον καναπέ και νιαούριζαν. "Μωρό μου" ο ένας. "Αγάπη μου" ο άλλος. "Τι είναι καρδιά μου;" ο ένας. "Ζωή μου" ο άλλος. Το "θ" ήταν πάντα "σ" και το "δ" ήταν πάντα "ζ". Και φυσικά το "ρ" ήταν "λ"… "Σέλεις αύλιο να πάμε βόλτα, ε;"… ΄Ερωτας. Τρελός έρωτας. Ο καναπές έσταζε μέλι.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ.....ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ για επαγγελματίες του ΣΕΞ..!

Στη Βαλένθια της Ισπανίας φαίνεται πως έχουν πάρει πολύ ζεστά το επάγγελμα της ιερόδουλης, αφού με 100 ευρώ δίδακτρα, προσφέρουν θεωρητική (και πρακτική) κατάρτιση σε εκδιδόμενους άνδρες και γυναίκες που θέλουν να....

Όταν οι Beatles τραγουδούσαν Μίκη Θεοδωράκη [video]


To πανέμορφο αυτό τραγούδι αποτέλεσε μέρος από τη μουσική της ταινίας του 1959 "Honeymoon", γνωστή και ως "The Lovers of Teruel". Συνθέτης ήταν ο δικός μας, Μίκης Θεοδωράκης...

Έγινε τραγούδι για πρώτη φορά και τραγουδήθηκε από τον Marino Marini την ίδια χρονιά (1959).

Η ισπανική... βερσιόν του τραγουδιού, "Luna de Miel" γνώρισε μεγάλη αποδοχή κι έγινε πασίγνωστο στη Λατινική Αμερική. Οι Βeatles το ηχογράφησαν το 1963. Τους ελληνικούς στίχους έγραψε ο Νίκος Γκάτσος και στα ελληνικά το τραγούδι λέγεται "Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου"...


Έξι ομογενείς κροίσοι στη λίστα του "Forbes"

Έξι ομογενείς, η συνολική περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, «φιγουράρουν» στον ετήσιο κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών πολιτών του περιοδικό «Forbes».

Πρώτος από πλευράς των ομογενών, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι ο ελληνο-ιταλικής καταγωγήςΤζον Πολ Ντετζόρια, στην 92η θέση, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ιερώνυμος - συνέντευξη σε Κωνσταντάρα( από το νέο CRASH)

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου στο περιοδικό CRASH
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ από τον κ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό CRASH και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα.
Διαβάστε το απόσπασμα:

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ
Στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης 
ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» 
Αφιερωμένος στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου 

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Ο αγώνας αφιερώνεται στην μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «100 χρόνων ελεύθερης πόλης».

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. .


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Οι προσλήψεις αναπληρωτών


Την πρόσληψη 705 αναπληρωτών δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 185 αναπληρωτών νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ο ρόλος των ψυχοκοινωνικών παραγόντων στην εμφάνιση και αντιμετώπιση της αρρώστιας.



Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου *

Η ανθρώπινη συμπεριφορά σε σχέση με την υγειά και την αρρώστια σύμφωνα με τον ορισμό των  Kasl andCobb – μεταξύ των άλλων –περιλαμβάνει συμπεριφορές διατήρησης της καλής υγείας. Το άτομο δηλαδή,  είναι ή πιστεύει ότι είναι  υγιές και ορισμένες πράξεις του  μπορεί να αποβλέπουν  στην πρόληψη μιας  αρρώστιας , στον εντοπισμό της σε πρώιμο ασυμπτωματικό στάδιο ή στη διατήρηση της παρούσας καλής κατάστασης της υγείας. Όλοι έχουμε παραδείγματα
«συμπεριφοράς» απέναντι σε προβλήματα υγείας ή στον τρόπο που «διαχειριζόμαστε» την υγεία μας.
Η αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος και κυρίως  εργασιακής συμπεριφοράς για παράδειγμα, μπορεί να  επιφέρει αλλαγές  στον τρόπο ζωής που να  οδηγήσουν  σταδιακά σε αύξηση του βάρους αρκετά κιλά…Λιγότερες ώρες εργασίας, συχνοί έξοδοι, αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος, απουσία άσκησης και  λίγες  ώρες ύπνου ημερησίως …

Η θέση της Οργάνωσης Παραγωγών «ΖΕΥΣ» για την συγκομιδή ακτινιδίων


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μια επίμονη προσπάθεια από μια υποτιθέμενη Ομάδα Παραγωγών να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για τις προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμόζονται για την συγκομιδή ακτινιδίων.
Μέχρι σήμερα η συγκομιδή γίνεται κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μέσα από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των νομών.
Σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε. οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την συγκομιδή φυσιολογικής ωρίμανσης είναι 6,2 brixκαι 15% ξηρά ουσία. Η υποτιθέμενη ομάδα παραγωγών θέλει να

Νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τέταρτη θέση. 

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
ΝΔ 24,2%
ΣΥΡΙΖΑ 23,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,3%
ΠΑΣΟΚ 8,2%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 6,3%
ΔΗΜΑΡ 5,2%,
 ΚΚΕ 4,6%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,3%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,1%
αδιευκρίνιστη ψήφος 10,2%
άκυρο λευκό 3,4%
άλλο 3,1%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 45,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 42%.
enikos.gr

Πρόσκληση συνεργασία σε παραγωγούς


   Πρόσκληση συνεργασία σε παραγωγούς   Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ντόπιους παραγωγούς φασολιών, ρεβιθιών και πατάτας, απευθύνει η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την πραγματοποίηση των επόμενων δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην πόλη της Κατερίνης.
Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στις έντεκα  διανομές που έχουν πραγματοποιηθεί

Ποδηλατικός αγώνας στη Θεσ/νίκης-Βεροιας


Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, από τις 9 το πρωί, η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, λόγω του Διασυλλογικού Ποδηλατικού Αγώνα Αντοχής. Οι ποδηλάτες θα καλύψουν

Φορείς του πρώην Δήμου Δίου θέτουν ζήτημα «αυτονομίας»


Θέμα απόσχισης του πρώην δήμου Δίου από τον νεοσύστατο δήμο Δίου-Ολύμπου θέτουν θεσμικοί φορείς του πρώην δήμου Δίου με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών.
Στην επιστολή τους επισημαίνουν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και τη συνένωσή τους με τους πρώην δήμου Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου. Επιπλέον υποστηρίζουν, πως η επιστροφή στο προ Καλλικράτη καθεστώς για τον ιστορικό Δήμο Δίου,

Ο Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος πολιτικός Αρχηγός που τολμά να μιλήσει για τις τράπεζες και να εξηγήσει με απλά λόγια την αλήθεια στον Ελληνικό λαό...



Από το "diaforos"
(συλλεκτικό video) Καμμένος: 93.000.000.000€ λήστεψαν οι Τράπεζες
Ο Πάνος Καμμένος είναι ο μόνος πολιτικός Αρχηγός που τολμά να μιλήσει για τις τράπεζες και να εξηγήσει με απλά λόγια την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
203.000.000.000 € έχουν λάβει οι Τράπεζες στα χρόνια του μνημονίου και τουλάχιστον τα...
93.000.000.000 € έπρεπε να βρίσκονται στην αγορά. Δηλαδή

Ο Χρ.Ζώης για τους "πρόθυμους"


O εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, εξέδωσε δελτίο τύπου για τις τριβές του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Η ΝΕΑ ΕΦΕΣΟΣ θέλει να προσαρτηθεί στον δήμο Κατερίνης


Ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται «βιαστική» και σε «λάθος χρονική συγκυρία» η απόφαση της Νέας Εφέσου να θέλει να αποσχιστεί από τον δήμο Δίου-Ολύμπου και να προσαρτηθεί στον δήμο Κατερίνης, ενέκρινε ομόφωνα, πλην της κ. Κουρίτα, το δημοτικό συμβούλιο Δ.Δίου-Ολύμπου.
Το ψήφισμα,

ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.....ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ 2 ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ...

H Amy μέσα σ' ένα κουτί...


Τα μεγάλα αστέρια δεν πεθαίνουν ποτέ! Έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις. Το ίδιο συνέβη και με την Amy Winehouse που βιάστηκε να μπει στο club των 27.
Με μια φωνή διαμάντι, η Amy κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να λάμψει στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία. 
Ο θάνατός της,

Προτιμούν το σεξ με τον ...πρώην


Μπορεί ο νέος να είναι ωραίος, όμως ο παλιός είναι αλλιώς. Έτσι μάλλον εξηγείται ότι αρκετές γυναίκες αναπολούν τις «παλιές καλές στιγμές» με τον πρώην σύντροφό τους, ομολογώντας ότι το σεξ μαζί του ήταν πολύ καλύτερο απ’ ό,τι με τον τωρινό σύντροφό τους!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε διαδικτυακό κατάστημα πώλησης σεξουαλικών παιχνιδιών (Lovehoney) στη Μεγάλη Βρετανία, το 38% των γυναικώνπαραδέχτηκε ότι η σεξουαλική του ζωή ήταν καλύτερη με την προηγούμενή του σχέση. 

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟ...32.000.000 ΕΥΡΩ


  Συνελήφθη σήμερα (21.09.2012) στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 54 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 32.000.000 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

"Καταρρέουν" οι 'Ελληνες εργαζόμενοι


«Στρεσαρισμένο εργατικό δυναμικό στα πρόθυρα κατάρρευσης» είναι ο τίτλος έρευνας για τους Ελληνες εργαζόμενους, με το επίπεδο του στρες να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, όπως κατέγραψε με την τελευταία έρευνα της Regus, εταιρείας παροχής λύσεων για επαγγελματικούς χώρους.

"Οι 'Ελληνες, ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός"

Τη διαπίστωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας πως «οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός στην Ευρώπη» -διαπίστωση με την οποία δίνεται ηχηρή απάντηση στις προκλητικές αιτιάσεις κατά του ελληνικού λαού, όπως το «οι τεμπέληδες Έλληνες»- επισημαίνει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Αυστρία Θεμιστοκλής Δημίδης, σε άρθρο του στο σημερινό τεύχος του μεγαλύτερης κυκλοφορίας, αυστριακού, εβδομαδιαίου περιοδικού, «Νιούς».

Προσθέτει δε πως υπάρχουν οι πρώτες επιτυχίες στις προσπάθειες της Ελλάδας για δημοσιονομική εξυγίανση, με το έλλειμμα φέτος να διαμορφώνεται στο 6,3% του ΑΕΠ, έναντι του 9,1% το 2011 και τις εξαγωγές να έχουν αυξηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2012, κατά 17%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Τι είναι το ανθρακικό & πως το βάζουνε μέσα στα αναψυκτικά;!


Αν το καλοσκεφτούμε, αυτή η ουσία μέσα στα αναψυκτικά, είναι ένα πράγμα ολίγον τι μυστήριο!
Για να μπούμε απευθείας όμως στο ”ψητό”…


Τι είναι το ανθρακικό 

Το ανθρακικό είναι απλά διοξείδιο του άνθρακα και τίποτα παραπάνω! Είναι υπεύθυνο για το άφρισμα του αναψυκτικού και για τις φυσαλίδες που δημιουργούνται στην επιφάνειά του.

Αυτές οι φυσαλίδες

6 ιδέες που θα σας γεμίσουν ενέργεια


Αν χρειάζεστε μια «ένεση» ενέργειας, τότε ακολουθήστε τις 6 απλές συμβουλές.
  • Χασμουρηθείτε!
Το χασμουρητό είναι ένα τέχνασμα του οργανισμού για να δροσίσει τον εγκέφαλο και κυρίως να τον ξυπνήσει. Άρα, αν χρειάζεστε επειγόντως ένα δυνατό ξύπνημα, απλά χασμουρηθείτε…

600 δισ. για την Ελλάδα από ομογενείς αν αλλάξει το Σύνταγμα


Ποιοι είναι οι ομογενείς που μάζεψαν 600 δισ. δολάρια και είναι διατεθειμένοι να τα προσφέρουν για να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση. Προϋπόθεση, να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας


Η Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει και πάλι δράση για την εξάλειψη του χρέους της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία "End National Debt" υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.


Η πρωτοβουλία "End National Debt" έχει συσταθεί

EBEΠ 2012 -ΠΙΕΡΙΑ

Ξένες βραβευμένες σειρές στη ΝΕΤ


Τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές, που έσπασαν τα ρεκόρ τηλεθέασης καισάρωσαν τα βραβεία σε όλο τον κόσμο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από τον Οκτώβριο οι Έλληνες τηλεθεατές, αποκλειστικά στη Δημόσια Τηλεόραση.
Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, το κοινό διχάζεται και οι κριτικοί αναρωτιούνται: ποια είναι η καλύτερη σειρά εποχής για το 2012; Η απάντηση έρχεται τον Οκτώβριο, μέσα από το νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ.
                                                                                         
BORGEN: ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation)
1ος και 2ος κύκλος, 10 επεισοδίων έκαστος
Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη.
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση!
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της  Brigitte.
Σκηνοθεσία: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm
Παραγωγή: Camilla Hammerlich
Πρωταγωνιστούν: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Johan Philip Asbæk, Mikael Birkkjær, Freja Riemann, Emil Poulsen, Thomas Levin, Søren Malling, Christoph Bastrup, Anders Juul, Benedikte Hansen, Lisbeth Wulff, Morten Kirkskov, Lars Knutzon, Søren Spanning, Kasper Lange, Iben Dorner, Peter Mygind, Bjarne Henriksen, Dar Salim, Ole Thestrup, Patricia Schumann, Ole Dupont
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
(PARADE'S END)
Σειρά εποχής έξι επεισοδίων, συμπαραγωγής BBC - HBO
Ο διακεκριμένος σεναριογράφος Sir Tom Stoppard και η σκηνοθέτις Susanna White μεταφέρουν στη μικρή οθόνη μια ιστορία αγάπης και προδοσίας στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα. Αθωότητα και προδοσία, οι απαρχές του φεμινισμού και το τέλος του παλαιού κόσμου, σε μια κοινωνία που η ηθική, οι σχέσεις και οι ιδέες αλλάζουν ριζικά.
Ένα ερωτικό τρίγωνο αναπτύσσεται τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: ο Christopher, ένας Άγγλος αριστοκράτης είναι παντρεμένος με την όμορφη αλλά σκληρή Sylvia, η οποία περιμένει ένα παιδί – ενδεχομένως όχι το δικό του… Η ζωή του Christopher αλλάζει άρδην, όταν έρχεται σε επαφή με μια μαχητική φεμινίστρια, την Valentine, την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Πιστός στις συντηρητικές του αρχές, ο Christopher αρνείται να πάρει διαζύγιο από τη νόμιμη σύζυγό του, ακόμα και όταν εκείνη δηλώνει ανοικτά τον δεσμό της με έναν άλλο άνδρα.
Η φρίκη του πολέμου, όμως, θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, θα κλονίσει συθέμελα το παραδοσιακό πλέγμα αξιών, με αποτέλεσμα οι ήρωες της σειράς να επαναπροσδιορίσουν ριζικά την κοσμοθεωρία τους, σε ένα περιβάλλον που κατεδαφίζονται οι βεβαιότητες αιώνων και οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν για πάντα.
Σκηνοθεσία: Susanna White
Σενάριο: Tom Stoppard, βασισμένο στην ομότιτλη τετραλογία του Ford Madox Ford
Παραγωγή: David Parfitt, Selwyn Roberts
Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Roger Allam, Adelaide Clemens, Anne-Marie Duff, Rupert Everett, Stephen Graham, Janet McTeer, Miranda Richardson


ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗ ΜΑΜΗ
(CALL THE MIDWIFE)
Σειρά εποχής έξι επεισοδίων, παραγωγής BBC
Η μεγαλύτερη επιτυχία του BBC την τελευταία δεκαετία, που έφτασε ένα ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης με εννέα εκατομμύρια τηλεθεατές, έρχεται στην οθόνη της ΝΕΤ.
Ο μεταπολεμικός κόσμος μέσα από τα μάτια μιας νοσοκόμας μαιευτηρίου στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου, ξετυλίγεται σε μια συγκινητική και τρυφερή σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα της Jennifer Worth.
Όταν η Jenny Lee έρχεται για πρώτη φορά στο Ανατολικό Λονδίνο, δεν γνωρίζει τίποτα για τη φτώχεια και τη σκληρότητα της καθημερινής ζωής. Μεγαλωμένη σε ένα εύπορο περιβάλλον και έχοντας ζήσει για χρόνια στο Παρίσι, αποφασίζει να κάνει την πρακτική της ως μαία στην πιο φτωχή περιοχή του Λονδίνου. Γίνεται έτσι μέλος σε μια ομάδα μαιών, οι οποίες παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε άπορες γυναίκες.
Τα περιστατικά που αντιμετωπίζει η Jenny απέχουν πολύ από όσα έχει ζήσει και από την εκπαίδευση που έχει λάβει. Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με άθλιες συνθήκες, τόσο στο νοσοκομείο που εργάζεται, όσο και στα σπίτια που επισκέπτεται. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες όμως, έχει τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά αυτούς τους ανθρώπους και να τους αγαπήσει βαθύτατα.
Σκηνοθεσία: Philippa Lowthorpe, Jamie Payne
Σενάριο: Heidi Thomas
Παραγωγή: Hugh Warren
Εκτέλεση παραγωγής: Pippa Harris, Heidi Thomas
Πρωταγωνιστούν: Jessica Raine, Jenny Agutter, Vanessa Redgrave, Pam Ferris, Miranda Hart, Judy Parfitt, Helen George, Bryony Hannah, Laura Main, Cliff Parisi

ΟΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ
(UPSTAIRS DOWNSTAIRS)
Κοινωνική σειρά τριών επεισοδίων, παραγωγής BBC
Η θρυλική σειρά του BBC επιστρέφει ανανεωμένη, με τους καλύτερους νέους ηθοποιούς του αγγλικού κινηματογράφου. Μια ματιά στα μυστικά και τα ήθη της αγγλικής κοινωνίας του Μεσοπολέμου, με την υπογραφή ποιότητας του BBC.
Το 1930 μια πλούσια οικογένεια εγκαταλείπει την έπαυλή της στο Λονδίνο. Τελευταία αφήνει το σπίτι η πιστή οικονόμος Rose, η οποία αναπολεί τις στιγμές που έζησε εκεί μαζί με την οικογένεια. Έξι χρόνια αργότερα, η Rose θα επιστρέψει στην έπαυλη ως οικονόμος των νέων ιδιοκτητών, μιας εύπορης οικογένειας από τις ΗΠΑ, που μετοίκισαν στην Αγγλία. Η Rose προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά και στα σύγχρονα ήθη ενός κόσμου που συνεχώς μεταβάλλεται, υπό το πρίσμα της ανόδου του ναζισμού, αλλά και του πολέμου που βρίσκεται προ των πυλών.
Στην έπαυλη επικρατεί ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της φινέτσας και της λεπτότητας των «πάνω» ενοίκων και της σκληρής καθημερινότητας των «κάτω» ενοίκων. Και οι δύο όμως αυτοί «κόσμοι», σύντομα θα εμπλακούν σε έναν κυκεώνα ψεμάτων, μυστικών και σκανδάλων.
Σκηνοθεσία: Euros Lynn
Σενάριο: Heidi Thomas
Παραγωγή: Nikki Wilson
Εκτέλεση παραγωγής: Piers Wenge, Heidi Thomas, Rebecca Eaton, Kate Harwood
Πρωταγωνιστούν: Dame Eileen Atkins, Keeley Hawes, Ed Stoppard, Claire Foy, Jean Marsh, Anne Reid, Art Malik, Neil Jackson, Adrian Scarborough, Helen Bradbury, Ellie Kendrick

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ
(DOWNTON ABBEY)
Πολυβραβευμένη σειρά εποχής παραγωγής BBC
1ος και 2ος κύκλος (7 και 9 επεισοδίων αντιστοίχως)
Η αριστουργηματική σειρά του BBC, που κέρδισε «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου προβλήθηκε, έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ
Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.
Η ζωή στον πύργο κυλά σε δύο επίπεδα: το πρώτο είναι αυτό της οικογένειας που ζει στην απόλυτη ευμάρεια, με επίκεντρο τις διαπροσωπικές σχέσεις των τριών νεαρών κοριτσιών της οικογένειας. Το δεύτερο επίπεδο, είναι η ζωή των υπηρετών της οικογένειας, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που ζουν στον μικρόκοσμο του κτήματος, αποκλεισμένοι από κάθε είδους κοινωνική ζωή. Μέσα από τη σειρά, καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες ανέλιξης στον κόσμο των υπηρετών αλλά και η κοινωνική ανισότητα μεταξύ εκείνων και των ευγενών.
Σκηνοθεσία: Brian Percival, Brian Kelly, Andy Goddard, Ben Bolt, Ashley Pearce, James Strong
Σενάριο: Julian Fellowes
Παραγωγή: Rebecca Eaton, Julian Fellowes, Gareth Neame, Liz Trubridge, Charles Hubbard, Nigel Marchant
Πρωταγωνιστούν: Hugh Bonneville, Jim Carter, Rob James-Collier, Brendan Coyle, Phyllis Logan, Sophie Mc Shera, Lesley Nicol, Elizabeth McGovern, Dan Stevens, Siobhan Finneran, Michelle Dockery, Jessica Brown Findlay, Joanne Froggatt, Maggie Smith, Penelope Wilton, Laura Carmichael, Kevin Doyle   enikos.gr

Σχέδιο για ένταξη της ΠΔΓΜ στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Άνω Μακεδονία»


Σχέδιο για ένταξη της ΠΔΓΜ στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Άνω Μακεδονία»
Ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τηνεπίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών διπλωματών στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Ποντίκι».