Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι ήξεραν


Εξώδικη ενημερωτική επιστολή φέρεται να είχε στείλει στις 11 Απριλίου 2011, προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο επιχειρηματίας και πρώην συνέταιρος του Γιάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Real News.
Όπως γράφει το enikos.gr, στην επιστολή, την οποία ο κ. Νικολόπουλος επισυνάπτει στην ερώτηση του, ο κ. Ζωγραφάκης κάνει λόγο για τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και βλάπτει

Ανανέωσε με Σάλκε ο Κυριάκος


Παίκτης της Σάλκε έως το 2016 θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο γερμανικός σύλλογος.
Οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία πριν

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ BLOG..3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΙ ΕΓΚΥΡΑΤο ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σας προσκαλεί στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2012


Η Γιορτή των πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε διάφορες χώρες. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης» και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούνται κατά την μετανάστευση
Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται

Βιβλίο – καταπέλτης για τον Γ. Παπανδρέου από τον Π. Ρουμελιώτη


Κυκλοφορεί σήμερα το βιβλίο του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, το οποίο έχει τίτλο «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ» και αποκαλύπτει πως η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, χωρίς να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία.
Ο κ. Ρουμελιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες,

156 ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ...!


ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ....


ΤΟ γράφει στο βιβλίο του ο Ρουμελιώτης:'οι χειρισμοί που έγιναν τότε, ήταν οι χειρότεροι δυνατοί''.(ΦΥΛΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;)


Η φράση με την οποία θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε όσα περιγράφει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στο βιβλίο του είναι ότι ''οι χειρισμοί που έγιναν τότε, ήταν οι χειρότεροι δυνατοί''.
Σύμφωνα με τον Real FM, ο πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ, περιγράφει συγκεκριμένα γεγονότα στο βιβλίο του για τις κινήσεις του ίδιου και του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΤΙΣ 8μμ...ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΗΘΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΒΙΒΛΙΟ


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

  ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
( π. 1ο Δημοτικό σχολείο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 8μμ.
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ και ΑΝΑΛΟΓΙΟ
«ΕΓΩ; ΕΣΥ…» 
του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Λογοτεχνική ανάλυση Αντώνης Κάλφας
Θεατρική απόδοση, Γιώργος Χανδόλιας
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ 
οι ηθοποιοί του ΘΕΑΤΡΟΥ "ΠΗΓΑΣΟΣ":
ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ -ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΟΛΗ
Συντονίζει ο Λευτέρης Μωυσιάδης
..........................................................

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, 
με κάθε  βιβλίο "ΕΓΩ; ΕΣΥ..."
ΔΩΡΕΑΝ 1 συλλεκτικό  βιβλίo (από τα 50 τελευταία βιβλία) της ποιητικής συλλογής του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΜΠΟΛΑ, 2003

Η κρίση απειλεί τα παιδιά


Η κρίση απειλεί άμεσα τα δικαιώματα του παιδιού και ταυτόχρονα αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα για την ελληνική οικογένεια και τη συνοχή της κοινωνίας, σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση του ΟΗΕ.
Αυτό είναι και το βασικό συμπέρασμα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων ,με θέμα την ''Προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"


Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ; Εσύ…» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου


ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ( π. 1ο Δημοτικό σχολείο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 8μμ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ και ΑΝΑΛΟΓΙΟ
«ΕΓΩ; ΕΣΥ…» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Λογοτεχνική ανάλυση Αντώνης Κάλφας
Θεατρική απόδοση, Γιώργος Χανδόλιας
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ οι ηθοποιοί του ΘΕΑΤΡΟΥ "ΠΗΓΑΣΟΣ":
ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ -ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΟΛΗ
Συντονίζει, ο Λευτέρης Μωυσιάδης

                                                                    Αναρτήθηκε από 

Ελληνική ποίηση στο μετρό των Βρυξελλών

Το ποίημα της Ευτυχίας Παναγιώτου «Το χάρισμα» εμφανίζεται από τις 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις στάσεις του μετρό των Βρυξελλών, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών. 

Μια συλλογή από 24 ποιήματα από 24 ευρωπαϊκές χώρες θα εμφανίζονται στην πρωτότυπη γλώσσα τους (συνολικά 21) μαζί με τη μετάφρασή τους στα γαλλικά και ταολλανδικά, επιτρέποντας σε σχεδόν τρία εκατομμύρια επισκέπτες κάθε βδομάδα να μετατρέψουν τη διαδρομή τους σε ταξίδι έμπνευσης. 

Ανάμεσα σε αυτά και το ποίημα «Το χάρισμα», από τη συλλογή Μαύρη Μωραλίνα (Κέδρος, 2010), της Ευτυχίας Παναγιώτου.ΝΟΟΖ

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ BLOG...


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


TOY Βασίλη Νουλέζα   
Διαβάζω δημοσιεύματα πολιτικού φορέα πού εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τα οποία διαμεσολαβεί για την εύρεση εργασίας μόνον για ΈΛΛΗΝΕΣ όπως χαρακτηριστικά έγραφε η σχετική ανακοίνωση σε εποχικές αγροτικές εργασίες, αποκλείοντας συνάμα όσους αλλοδαπούς είναι νόμιμα εγκατεστημένοι στην ελληνική επικράτεια και βάσει τής κείμενης νομοθεσίας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να εργαστούν εφόσον εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους πού έχουν να κάνουν με τις βαρύνουσες την εργασία ασφαλιστικές εισφορές πού αφορούν τον εργοδότη, πού δυστυχώς,

Μια βιβλιοθήκη μέσα από τα σκουπίδια


Το σωματείο ρακοσυλλεκτών ''Ο Ερμής'' λειτουργεί από το 1992 και απαρτίζεται από μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκει στα σκουπίδια πολύτιμους θησαυρούς και  στη συνέχεια τους πουλά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Βιβλία, βινύλια, ρούχα, πίνακες, μπιμπελό και πολλά άλλα είναι διαθέσιμα σε τιμές που ξεκινούν από τα 20 λεπτά και φθάνουν στα 5 ευρώ.
 Στη δημιουργία μιας

ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΑΛΑ....!

Πάνος Καμμένος:«Για ακόμη μια φορά το μέλος της οικογένειας, που φέρεται ως συμμορία, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου δεν προσήλθε στο δικαστήριο"


Aναβλήθηκε για τις 24 Ιανουαρίου 2013 η συζήτηση της αγωγής του Ανδρέα Παπανδρέου κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για την υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τα οποία «πουλήθηκαν σε εταιρία στην οποία συμμετείχε ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου», όπως υποστηρίζει ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ήταν παρών στο δικαστήριο ενώ ο Αντρίκος Παπανδρέου απουσίαζε. 
Αμέσως μετά την αναβολή της υπόθεσης ο Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

ΜΠΟΜΠΗΡΕΣ ΣΕ ...ΔΡΑΣΗ..! ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..!
Νέες έρευνες για τον καρκίνο στις γυναίκες

Η πιο πλήρης γενετική ανάλυση του καρκίνου του μαστού που έχει γίνει μέχρι σήμερα, δείχνει ότι μια από τις πιο θανατηφόρες μορφές της νόσου (ο λεγόμενος «τριπλά αρνητικός καρκίνος») έχει περισσότερες γενετικές ομοιότητες με τους όγκους τους καρκίνου των ωοθηκών, παρά με τις άλλες λιγότερο επιθετικές μορφές όγκων του μαστού. 

Μια άλλη γενετική μελέτη έφερε στο φως ένα γονίδιο που αυξάνει κατά 50% τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στους άνδρες.

Οι ερευνητές,

Χοντρό παιχνίδι με επίκεντρο την Ελλάδα


Ένα από τα πιο χοντρά παιχνίδια των τελευταίων ετών σε ότι αφορά το ελληνικό πρόβλημα...

OI 3 ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ


Η κρισιμότερη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, από την οποία θα φανεί αν θα εγκριθεί το σκληρό πακέτο μέτρων της ελληνικής οικονομίας, πραγματοποιείται στις 10:30  στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο σκοπός της συνάντησης των τριών είναι να «κλειδώσουν»

Σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι


Στο «σκληρό» πακέτο μέτρων το οποίο συζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί περιλαμβάνονται και 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων από το δημόσιο τομέα μέσω του μοντέλου της διαθεσιμότητας.
Όπως προέκυψε από τις χθεσινοβραδινές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη στην κυβέρνηση καταλήγουν στην μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ τον μήνα με παράλληλη διάσωση των δώρων για τους αγρότες αλλά και όσους συνταξιούχους λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη.
Επίσης δεν θα υπάρξουν περικοπές στα επιδόματα που λαμβάνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Όμως ως

Ποιος θυμάται την Carre Otis;


Ποιος θυμάται την Carre Otis;    
Η μελιστάλακτη ομορφιά της κρύβεται πίσω από δυσάρεστα περιστατικά της ζωής της, που δεν την άφησαν να χαρεί το δρόμο που άρχισε να χαράζει την δεκαετία του 90'.
Ο λόγος για την Ζυγίνα Carre Otis, αξέχαστη από την ταινία «Άγρια Ορχιδέα», που πρωταγωνίστησε το 1990 στο πλευρό του Mickey Rourke.
H μετέπειτα ένωσή τους υπήρξε καταστροφική και για τους δύο, με την Carre Otis να θυματοποιείται στη ζήλεια του, παραδομένη στις ουσίες και στην ανορεξία που την κατέβαλε για πολλά χρόνια.
Παντρεύτηκαν το 1992 και χώρισαν το 1998.
Ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά από πολλά χρόνια με το βιβλίο της «Beauty Disrupted: A Memoir».