Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ....ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ.....ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!
Ο θρήνος του πατέρα..


.Αβάσταχτος είναι ο πόνος του Γιώργου Τσιμιρίκα, ο οποίος θρηνεί την απώλεια τριών από τα παιδιά του. Το σπίτι στο οποίο ζούσαν στη Μεσορόπη Καβάλας, κάηκε όταν ξέσπασε πυρκαγιά από την ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν. Πηγή: Τα Νέα

Τί είναι η Μεσοθεραπεία προσώπου?


Είναι ενέσιμη επαναλβανόμενη θεραπεία αντιγηρανσης η οποία προσφέρει ανανέωση και λαμψή και βαθειά ενυδάτωση στο δέρμα.Η μεσοθεραπεία ονομάζεται έτσι γιατί η εφαρμογή της γίνεται στον ενδιάμεσο ιστό ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την κατάλληλη σύριγγα , συνεπώς οι όροι «μη επεμβατική μεσοθεραπεία» και «μη ενέσιμη μεσοθεραπεία» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική μεσοθεραπεία και λειτουργούν παραπλανητικά. 

ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ..!

Απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της παρέλαβε επισήμως  στο Όσλο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε για το ρόλο της στην μεταμόρφωση "μιας ηπείρου πολέμων σε ήπειρο ειρήνης".

Παρουσία περίπου είκοσι ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων οΦρανσουά Ολάντ και η Άγγελα Μέρκελ που ήταν καθισμένοι δίπλα-δίπλα και

Ελεύθερη η λειτουργία των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές

Την απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θ. Σκορδάς

Τα λοιπά καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να λειτουργούνεπτά Κυριακές τον χρόνο.

Ανακοινώθηκαν επίσης οι αλλαγές στον αγορανομικό κώδικα (ο προηγούμενος ίσχυε από το 1946) που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και

Πρόσκληση για ενημέρωση για τον Τεχνητό Ύφαλο Κίτρους στην Π.Ε. Πιερίας


 Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα συσκέψεων (4ος όροφος), προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον Τεχνητό Ύφαλο, που πρόκειται να κατασκευασθεί στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Πύδνας (Κίτρους).
      Η κατασκευή και η παρακολούθηση του έργου θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό   Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 και βρίσκεται στο στάδιο έναρξης εργασιών από τον  εργολάβο.
      Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη ώστε να συμβάλετε από αυτή τη φάση του έργου στην προστασία του Τεχνητού Υφάλου.

Ρέτζιναλντ Ρόουζ «Οι δώδεκα ένορκοι»


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης και η θεατρική του Ομάδα σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το έργο του Ρέτζιναλντ Ρόουζ «Οι δώδεκα ένορκοι» που θα παρουσιαστεί μόνο σε τρεις παραστάσεις, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 012 στο συνεδριακό κέντρο του δήμου. Ώρα έναρξης παραστάσεων 8 μ.μ.
Με αφορμή τον εορτασμό

«Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟ ΤΗΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ»


 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται σε αποστολή του ελληνικού Κοινοβουλίου, έκανε την εξής δήλωση:
 
«Γιατί έχει κάνει τόση εντύπωση η εμφάνιση της τουρκικής κορβέτας στις περιοχές μεταξύ Εύβοιας και Τζιας;
 
Αναμενόμενο ήταν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, εξαιτίας της ακολουθούμενης τακτικής από την κυβέρνηση έναντι της Βουλής έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Γραπτές ερωτήσεις, αναφορές και ΑΚΕ συσσωρεύονται αναπάντητες και ο αριθμός αυτών διαρκώς μεγαλώνει. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στη προφορική διαδικασία, όπου οι υπουργοί αν και καλούνται πολλές φορές δεν προσέρχονται στη Βουλή. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέχρι τον μήνα Νοέμβριο το υπουργείο Υγείας δεν απαντούσε στο 52% επί του συνόλου των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου και το υπουργείο Οικονομικών στο 35%.

ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

EΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:
 
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
 
Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.
 
Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

«Κύριε Στουρνάρα οι στρατιωτικοί είναι πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους Έλληνες»


 ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

«Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών,
 τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) έχουν υποστεί τις περικοπές που ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους, όπως η κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας και η μείωση της σύνταξης αφού προστεθεί το ήδη κουτσουρεμένο μέρισμα, στο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15%.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα κάνουμε την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, προκειμένου να εξαγγείλουμε πρώτα απ’ όλα το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Θέλω να θυμίσω δυο τρία πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ότι το Ιδρυτικό αυτό Συνέδριο θα έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς. Θα έπρεπε να είχε γίνει όπως είχαμε δεσμευτεί, περίπου το Σεπτέμβριο. Όμως ο οικονομικός αποκλεισμός που μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο.

Δεν έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση ακόμα. Δεν έχουμε πάρει την ετήσια

Οι άντρες δε θυμούνται πότε γνώρισαν τη σύντροφό τους

Οι περισσότεροι άντρες δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι δώρο θα κάνουν στην καλή τους τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από γνωστή αλυσίδα καλλυντικών στη Μεγάλη Βρετανία το 39% των ανδρών δεν έχει ιδέα τι νούμερο σουτιέν φοράει η σύντροφός τους ενώ ένα 23% δε γνωρίζει τι νούμερο φοράει στα ρούχα!

Το βραβείο των κριτικών στην ταινία «Amour»


Το βραβείο των κριτικών στην ταινία «Amour»Η ταινία «Zero Dark Thirty», το θρίλερ που βασίζεται στη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έλαβε μόλις ένα βραβείο για καλύτερο μοντάζ.
Οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαίρες» αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας και πιθανώς θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/260586/to-vraveio-ton-kritikon-stin-tainia-amour#ixzz2EezEOSrY

ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ...

Λωτός (Diospyros kaki), πλούσιος σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά

Συντάκτες: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
O λωτός είναι γένος φυτών που ανήκει στην οικογένεια εβενίδες (Ebenaceae). To γένος διόσπυρος (Diospyros) περιλαμβάνει γύρω στα...
200 είδη των τροπικών κυρίως περιοχών και ελάχιστα των εύκρατων.

Ο ΓΑΙΤΗΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΟΥ


12 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα άρνησης δωρητού οργάνων

Η Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα της προθεσμίας για όσους ΔΕΝ επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων, ώστε να το δηλώσουν!
Σε περίπτωση που ΔΕΝ το δηλώσουμε, θα είμαστε (θέλουμε-δεν θέλουμε) εν δυνάμει δωρητές σε περίπτωση -χτύπα ξύλο- πλήρους ή εγκεφαλικού έστω θανάτου μας! 
Κάντε λοιπόν αμέσως τη δήλωση, έστω και ως απλή πράξη αντίδρασης που θέλει να μας παίρνουν τα όργανα, χωρίς καν να μας ρωτάνε! 
Πιο συγκεκριμένα:

Ελληνικά τα ονόματα από την αρχαιότητα ως σήμερα


από την Ελένη Γεωργακάκη, φοιτήτρια Φιλοσοφικής 
Οι απόψεις διίστανται, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας, για το αν κάποια ονόματα, ευρέως διαδεδομένα σήμερα, είναι ελληνικά ή όχι…

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν κυρίως τα χριστιανικά ονόματα, τα οποία, σύμφωνα με ισχυρισμούς ορισμένων, δεν έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Είναι όμως έτσι;

Εδώ Κατερίνη, εδώ Κατερίνη… ή Το δικό μου «Amarcord» σε πιάτα τρίαΤου Γ
IΩΡΓΟΥ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ

  Η ομιλία αυτή έγινε στην Πλάκα του Λιτοχώρου Πιερίας, στη διάρκεια της παρουσίασης από τον ΟΡ(γανισμό) Φε(στιβάλ) Ο(λύμπου) του θαυμάσιου λευκώματος «40 χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου», από τον καλεσμένο υπογράφοντα, καθισμένο πλάι στον επιμελητή της έκδοσης φιλόλογο Αντώνη Κάλφα και στο σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας / «Θεσσαλικού Θεάτρου» Κώστα Τσιάνο. Την αναρτώ _ πολύ ελαφρά χτενισμένη _ στην ιστοσελίδα, περισσότερο ως κείμενο προσωπικό.

Προβλήματα στύσης λόγω... ούλων

Τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στύσης έχουν οι τριαντάρηδες οι οποίοι παρουσιάζουν φλεγμονή στα ούλα τους λόγω σοβαρής περιοδοντικής νόσου, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Τούρκοι ερευνητές σύγκριναν μία ομάδα 80 ανδρών ηλικίας 30 έως 40 ετών με στυτική δυσλειτουργία με μια ομάδα 82 ανδρών χωρίς προβλήματα στύσης.

Tα 10 επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς


Ο ψυχολόγος Κέβιν Ντάτον ο οποίος ειδικεύεται στην μελέτη της κοινωνικής επιρροής δίνει τις απαντήσεις…

Πρώτα από ολα να ξεκαθαρίσουμε το εξής: το να είναι κάποιος ψυχοπαθής δεν σημαίνει ότι θα βγει με το πριόνι και θα σας κυνηγάει στο δρόμο... 

ΝΙΤΣΕ...

ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ...ΡΙΤΣΟΥ

Παλεύουμε για ένα τίποτα,που ωστόσο είναι το παν


« Ήδη, σας το είπα.Είναι η βαρβαρότητα.Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη,κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις.Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως,αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου.Για τον πλήρη εξευτελισμό του.Για την ατίμωσή του.Οπότε αναρωτιέται κανείς:Για τι παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας;Παλεύουμε για έ
να τίποτα,που ωστόσο είναι το παν.Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί,που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ.Είναι η ποιότητα,που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα.Είναι η οντότητα του ατόμου,που βαίνει προς την ολική της έκλειψη.Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών,που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό.Είναι η αμάθεια και το σκότος.Ότι οι λεγόμενοι «πρακτικοί άνθρωποι» -κατά πλειονότητα,οι σημερινοί αστοί- μας κοροϊδεύουν,είναι χαρακτηριστικό.Εκείνοι βλέπουν το τίποτα.Εμείς το πάν.Που βρίσκεται η αλήθεια,θα φανεί μια μέρα,όταν δεν θα μαστε πια εδώ.Θα είναι,όμως,εάν αξίζει,το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς.Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας -και της εποχής μας.»
Oδυσσέας Ελύτης - 19 Οκτωβρίου 1979