Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΑΡΙΔΗΣ

«Ελλήνων πρωτοβουλία» το νέο κόμμα


«Ελλήνων πρωτοβουλία» το νέο κόμμα
«Ελλήνων πρωτοβουλία» το νέο κόμμα
Και με τη "βούλα" γεννήθηκε η νέα πολιτική κίνηση με το όνομα «Ελλήνων πρωτοβουλία» , καθώς κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο το καταστατικό της ίδρυσης του πολιτικού φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν στελέχη, πρώην βουλευτές, που αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Στο νέο εγχείρημα

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ CDS


Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της δημόσιας συνεδρίασης του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών, όπου συζητήθηκαν οι αγωγές του Ανδρέα (Αντρίκου) Παπανδρέου κατά του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου για τα CDS.
Παρατήρηση:
Στην σελίδα 47 αντί για το όνομα Γριβέας (ΦΕΚ 11845 9/11/2011) αναφέρεται το όνομα Μαργέλος

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού στελεχών, πραγματοποίησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων.

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ....


ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!!


ΒΙΝΤΕΟ-Τα μπλόκα των αγροτών
Τα μπλόκα των αγροτών
Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού στον κόμβο της Νίκαιας προχώρησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Νωρίτερα είχαν επικρατήσει στιγμές έντασης όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν στην παλιά εθνική οδό. Ανάλογες σκηνές διαδραματίσθηκαν και στην Λαμία. ενικός

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ..ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ...


Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την κινητοποίηση στα διόδια Αιγινίου – Τεράστια συγκέντρωση συμπαράστασης. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ


Ελεύθεροι και χωρίς να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους αφέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, από τον εισαγγελέα οι 11 συλληφθέντες στην κινητοποίηση που έγινε τη Δευτέρα στα διόδια του Αιγινίου, κάτω από ισχυρή παρουσία των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης σε ένδειξη συμπαράστασης.
Ο εισαγγελέας αποφάσισε τη συνέχιση της προανάκρισης με τη διερεύνση για τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Όπως είναι γνωστό

ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ...ΟΝ ΑΙΡ....ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

Με τους αγρότες ο Καμμένος


Με τους αγρότες ο Καμμένος
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με εκπροσώπους της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος» και συμφώνησε πλήρως με τα αιτήματα τους.
Ο Π. Καμμένος, τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας και πρόσθεσε ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι η κατάργηση της πρωτογενούς παραγωγής

Δεν συμψηφίζονται οι άδειες μητρότητας και ανατροφής

Ένα βήμα πίσω από την αρχική του θέση, έκανε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο δέχθηκε τις απόψεις του Συνηγόρου του Πολίτη και του υπουργείου Εργασίας σχετικά με το καθεστώς των αδειών μητρότητας και αδειών ανατροφής.

Μετά από αναφορές πολιτών προς την ανεξάρτητη Αρχή, που κατήγγειλαν ότι πολλές υπηρεσίες αφαιρούν

Ερώτηση Χατζημαρκάκη για το λάθος του ΔΝΤ.!!!! ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!


Ερώτηση Χατζημαρκάκη για το λάθος του ΔΝΤ
Ερώτηση στην Κομισιόν και τον Επίτροπο Όλι Ρεν για το δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, που χρησιμοποίησε λανθασμένα το ΔΝΤ, κατέθεσε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης. 

«Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία έχει επιδεινωθεί, δεν μπορεί ο  Έλληνας πολίτης να έχει το αίσθημα ότι κάποιοι τεχνοκράτες έκαναν ένα λάθος στην Ουάσινγκτον, το οποίο μπορεί να είναι καθοριστικό για τη ζωή του. Πρέπει προφανώς να αποσαφηνιστεί πλήρως το τεχνοκρατικό ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου δεν είναι αντιληπτές όχι μόνο στο μέσο πολίτη, αλλά και στους πολιτικούς ακόμα. Ζητώ λοιπόν από την Επιτροπή να ξεκαθαρίσει αν η λανθασμένη εκτίμηση οδήγησε σε αρνητικές εξελίξεις για τους Έλληνες και ποια δράση θα αναληφθεί για να διορθωθούν» αναφέρει ο κ. Χατζημαρκάκης.  ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ..!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 ΦΕΒ 2013

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ της Ένωσης Εικαστικών ΠιερίαςΑπερχόμενο και νέο Δ.Σ. της Ένωσης Εικαστικών Πιερίας.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ


Πως λειτουργεί το τζάκι
λειτουργία τζακιούΤο τζάκι λειτουργεί με μία σχετικά απλή λογική. 
Αποτελείται από την εστία που βάζουμε τα ξύλα και ένα μπουρί που είναι ο αγωγός για να φεύγει η κάπνα και ο ζεστός αέρας από το κάψιμο των ξύλων και που τερματίζει επάνω στην καμινάδα. 
Όταν το ανάβουμε, ο ζεστός αέρας κατευθύνεται προς τα πάνω -προς την καμινάδα- από το μπουρί (ο ζεστός αέρας είναι πιο ελαφρύς από τον κρύο). 
Τα ξύλα για να καούν, χρειάζονται "φρέσκο αέρα" τον οποίον παίρνουνε μέσα από το χώρο μας

5 ΠΟΙΗΤΕΣ 5 ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ(35 ΦΩΤΟΣ)

Ήταν μια ιδέα που στέφθηκε με επιτυχία. Στο ART CAFFE,
 5 Πιεριείς Ποιητές παρουσίασαν στο κοινό της Κατερίνης την ποίησή τους ΑΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ πρώτη φορά  ΌΛΟΙ μαζί οι ίδιοι τα ποιήματά τους.
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, Μάγδα Παπαδημητρίου, Ευγένιος Ολύμπιος, Θάνος Κόσυβας και Μίνα Παπανικολάου, επέλεξαν αντιπροσωπευτικά κείμενα από τις ποιητικές συλλογές τους δίνοντας το στίγμα της Πιερικής δημιουργίας των τελευταίων  2 δεκαετιών.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ


ΤΩΡΑ-Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια του Αιγινίου


ΤΩΡΑ-Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια του Αιγινίου
Ελεύθερα διέρχονται οι οδηγοί από το σταθμό διοδίων του Αιγινίου, χωρίς να πληρώνουν, καθώς λίγο μετά τις 4 κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν εκ νέου το σταθμό.
Οι διαδηλωτές θα κρατήσουν ανοιχτά τα διόδια,

Καρδίτσα: Προετοιμασίες για το 29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για το 29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, από 22 έως 31 Μαρτίου 2013, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας - Δ.Η.Κ.Ε.Κ., και την υποστήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Σουηδία: Πηγαίνετε στην Ελλάδα για δουλειά

Η σουηδική υπηρεσία απασχόλησης άρχισε μια εκστρατεία με την οποία προτρέπει τους άνεργους νέους να αναζητήσουν δουλειά το καλοκαίρι σε χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την έλλειψη θέσεων εργασίας - όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Οι πρώτες φωτογραφίες λεπρών της Σπιναλόγκα


Τις πρώτες γνωστές "οικογενειακές" φωτογραφίες που είχαν βγάλει οι λεπροί στην Σπιναλόνγκα εν έτει 1920 φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του Cretalive. Ορισμένοι έχουν εμφανή τα σημάδια της ασθένειας που αποτέλεσε "στίγμα" για δεκαετίες.

Παρατεταγμένα τα τρακτέρ


Παρατεταγμένα τα τρακτέρΠαρατεταγμένα βρίσκονται δεκάδες τρακτέρ μπροστά από το μπλόκο που έστησαν οι άνδρες της Αστυνομίας, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ στις έντεκα το πρωί περιμένουν ενισχύσεις από τους παραγωγούς της Θεσσαλίας, προκειμένου να βρίσκονται στο σημείο και να ενισχύσουν με την παρουσία τους και με τα τρακτέρ τους την προσπάθεια να φτάσουν στον αρχικό προορισμό τους. Οι αγρότες θα

Ενέσεις λίπους στα οπίσθιά

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, οι γυναίκες έκαναν τα πάντα για να μοιάζουν τα οπίσθιά τους όσο το δυνατόν πιο… μικροκαμωμένα. Η αντίληψη αυτή, όπως φαίνεται, έχει ξεπεραστεί!
Όλο και περισσότερες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν (όσο απίστευτο και αν ακούγεται) ενέσεις λίπους στα οπίσθιά τους για να μεγαλώσουν. Ο λόγος, φαίνεται πως είναι η μεγάλη επιτυχία που παρουσιάζουν στους άνδρες γυναίκες όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και η Κιμ Καρντάσιαν.

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Κατερίνης.Σήμερα στις 11:00

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Κατερίνης  Σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους 11 πολίτες της Πιερίας που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στα διόδια Αιγινίου καλεί η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας.
Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

Έντεκα διαδηλωτές συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας

Συνολικά 11 ήταν οι προσαγωγές διαδηλωτών από τις κινητοποιήσεις στα διόδια του Αιγινίου που μετατράπηκαν σε συλλήψεις και από το μεσημέρι της Δευτέρας, οι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, όπου σχηματίζονται δικογραφίες.
Στο χώρο έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές που όπως φαίνεται θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη αύριο το πρωί στο αυτόφωρο, ενώ οι κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν σε "παράνομη βία" και σε "παρακώλυση συγκοινωνιών".

Μεταξύ των συλληφθέντων τρεις ανήλικοι, μαθητές Λυκείου, οι δύο αντιδήμαρχοι Πύδνας - Κολινδρού Ξανθίππη Βασιλειάδου και Παύλος Μεταλλίδης, καθώς και εκπαιδευτικοί, ενώ υπάρχουν δύο από αυτούς αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα υγείας.
Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες καλεί το πρωί της Τρίτης, στα Δικαστήρια της Κατερίνης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πιερίας, στις 11:00.
 http://www.e-pieria.gr