Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

"Πανηγύρισαν" γυμνόστηθες για τον Πάπα


Tην παραίτηση του Πάπα "γιόρτασαν" μέσα στην Παναγιά των Παρισίων οι ακτιβίστριες της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης Femen. 
Οι Femen είχαν γράψει στο σώμα τους συνθήματα όπως «Bye-Bye Βενέδικτε» και «Πάπας-game over».

ΚΑΜΑ SUTRA


ΚΑΤΙ ΣΤΙΓΜΕΣ...!!!!
ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ


«Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μέργος, ενεργώντας ως «λαγός» εκ μέρους της κυβέρνησης, με δηλώσεις του επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για την περεταίρω μείωση των μισθών στη χώρα μας, οδηγώντας έτσι στην φτωχοποίηση τον λαό μας και στην κινεζοποίηση της ελληνικής οικονομίας». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


«Επειδή εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν έχουμε ούτε πάτρωνες, ούτε κηδεμόνες, ούτε προστάτες μεγαλοεκδότες, πρέπει να γνωστοποιήσουμε στον ελληνικό λαό ότι οι μάρτυρες, Μαρία Παντελή, Σταύρος Παπασταύρου, Γιάννης Ντάσκας, Νικόλας Παπανδρέου και Γιάννα Παπαδάκου, κλήθηκαν από εμάς στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τα «γνωστά», μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν, σκοπίμως, αυτό το γεγονός, παρά τις εκτενείς αναφορές τους στους ίδιους τους μάρτυρες». 

Τα μυστικά της αγάπης είναι στο μυαλό μας


Το κατά πόσο ένα φλερτ μπορεί να εξελιχθεί σε μία μακροχρόνια σχέση ανακάλυψαν επιστήμονες, διαβάζοντας τον εγκέφαλο των ανθρώπων.

Οι ερευνητές του Stony Brook University της Νέας Υόρκης κατάφεραν να δουν, πόσο ένα μυαλό "λάμπει" όταν κάποιος σκέφτεται τον νέο του σύντροφο.

Όπως υποστηρίζουν, είναι δυνατόν να δει κανείς τα σημάδια για το πώς θα εξελιχθεί μία σχέση, μέσα από τα μηνύματα που στέλνει το μυαλό μας.

Δώσε τον χρόνο σου στους άλλους!AN Έχεις άγχος...


Ο αγώνας για τον έλεγχο του στρες είναι καθημερινή. Με δεδομένο ότι το στρες προκαλεί τέτοια τοξική αντίδραση στον οργανισμό που μας κόβει χρόνια ζωής, ερευνητές προσπάθησαν να δουν τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να αποτρέψει αυτήν τη διαδικασία.
Η λύση είναι απλή λένε, το να δίνεις, να προσφέρεις δηλαδή το χρόνο σου στους άλλους είναι ευεργετικό στον έλεγχο του προσωπικού στρες και ενισχύει την μακροζωϊα.

Δεν σκέφτονται διαφορετικά άνδρες και γυναίκες


Παρά την επικρατούσα άποψη ότι ο τρόπος σκέψης των ανδρών και των γυναικών είναι τόσο διαφορετικός που θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για πλάσματα που προέρχονται από δυο διαφορετικούς κόσμους,  νέα έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή ψυχολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Ρότσεστερ, Χάρυ Ρέις την καταρρίπτει, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για άλλον ένα μύθο..

Η ομάδα του καθηγητή εξέτασε και ανέλυσε 122 διαφορετικά σωματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά σε περισσότερους από 13.000 άνδρες και γυναίκες.

Ισχυρό ενδιαφέρον από τη Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμό


Με αιχμή το αίτημα για κατάργηση της διαδικασίας θεωρήσεων, αλλά και το στοίχημα για την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ελληνορωσικό Forum για τον τουρισμό, στο οποίο συμμετείχαν 48 από τους κορυφαίους tour operators της Ρωσίας.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», Το φόρουμ στο οποίο συζητήθηκαν οι προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε

Η Ελληνίδα των Alvin Ailey


Διαβάστε στο www.ellines.com
Η Constance Stamatiou ή Κωνσταντίνα Σταματίου είναι μία από τις κορυφαίες χορεύτριες της νεοϋορκέζικης ομάδας Alvin Ailey Dance Theater και η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στην συγκεκριμένη ομάδα υψηλού χορευτικού επιπέδου.

ΟΧΙ στη μεταφορά του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας στη Λαμία


Ολόκληρη η κοινωνία του ΤΕΙ της Λάρισας διαπιστώνει ότι οι θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου ΑΘΗΝΑ καταπατήθηκαν και διαστρεβλώθηκαν στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αποκορύφωση αυτών αποτελεί η πρόταση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ για μετακίνηση του..
Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και ενσωμάτωσή του στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας, που ονομάζεται πλέον ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Η επιβεβλημένη, με βάση τις αρχές του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας έφερε από πολιτική σκοπιμότητα και μόνο, την ανάγκη ύπαρξης κάποιου αντισταθμίσματος το οποίο μεταφράστηκε στην πράξη σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ΤΕΙ Λαμίας. Η ενίσχυση

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.,...ΕΛΥΤΗ


ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ


Θέλει το... κεφάλι του Αλή Πασά


Θέλει το... κεφάλι του Αλή ΠασάΕκλογές πλησιάζουν στην Αλβανία και ο Σαλί Μπερίσα προσπαθεί να διευρύνει την εκλογική του πελατεία, στοχεύοντας και στους εθνικιστές ψηφοφόρους.
Στο πλαίσιο αυτό, έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τους Τούρκους το κεφάλι του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, το οποίο είναι θαμμένο στην Κωνσταντινούπολη.
Το επίσημο αίτημα κατατέθηκε στον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα.
 Πηγή: Δημοκρατία

ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ...


ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ


40 έργα ΕΣΠΑ 146 εκ ευρώ στην Πιερία


Η πρώτη μου επίσκεψη στην Πιερία δεν είναι απλά εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική, γι’ αυτό και ζήτησα να γίνουν συγκεκριμένες και στοχευμένες συναντήσεις με φορείς και παραγωγικές τάξεις της περιοχής», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος παρουσίασε στους εργαζομένους το νέο μοντέλο διοίκησης και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, στις 10 π.μ., ο κ. Τζιτζικώστας απηύθυνε χαιρετισμό στο 5ο μαθητικό συνέδριο

Η «αγγελία» του Γιώργου Σκούρτη στο Commedia Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη


Αν και το έργο γράφτηκε το 1970, στα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα, είναι ακόμη επίκαιρο. … Μια θεατρική παράσταση που μου έκοψε την ανάσα από την αρχή μέχρι το τέλος…….
Έτσι θα χαρακτήριζα το μονόπρακτο που είδα το προηγούμενο Σάββατο στο θεατρικό εργαστήρι Commedia  του Θανάση Μαργαρίτη.
...Αλήθεια? Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και ψυχή και πνεύμα, κι όμως ούτε μιλούν ούτε ακούν...χωρίς να είναι πέτρες! 
Ο Σκούρτης κυρίως στη πεζογραφία του

Πνευματική πανδαισία η ομιλία του γέροντος Ελισσαίου, ηγουμένου της Ι.Μ.Σίμωνος Πέτρας στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΚαθηγούμενος Ι.Μ.Σίμωνος Πέτρας3
"1050 Χρόνια ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ".
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Κίτρους & Κατερίνης  "Ο Άγιος Φώτιος"
-Σύλλογος προσκυνητών Αγίου Όρους "Παναγία η Πορταίτισσα".
      Πλημμύρισε το Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης από ανθρώπους που ήρθαν να ακούσουν αλλά και να πάρουν την ευλογία του ηγουμένου της Αγιορείτικης Μονής της Σίμωνος Πέτρας κ. Ελισσαίου.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ...!

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ....ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΣΤΗ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ...ΜΑΣ


ΣΕ ΛΙΓΟ....Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΕΥ ΖΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟ...


Μια ατυχής παρανόηση


Στην εκπομπή του Σαββάτου 9/2 με φιλοξενούμενο τον Εργατολόγο, Καθηγητή και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Αλέξη Μητρόπουλο έγινε αναφορά για τις συντάξεις των ανασφάλιστων Ελλήνων πάνω από 65 ετών και δημιουργήθηκε μία παρανόηση.

Συγκεκριμένα  η κυβέρνηση με το Νομό 4093 προχωρεί σε περικοπή των συντάξεων ομογενών που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;


"Συνωμοσία" πίσω από τα μπιφτέκια με κρέας αλόγου


Συνωμοσία πίσω από τα μπιφτέκια με κρέας αλόγου Σε διαψεύσεις επί διαψεύσεων έχουν προχωρήσει οι διανομείς που φέρονται να έχουν προωθήσει κρέας αλόγου αντί βοείου σε μπιφτέκια και προμαγειρεμένα λαζάνια, τα οποία έχουν καταναλώσει σε Βρετανία και Γαλλία.
Αξιωματούχοι από όλη την Ευρώπη

Αυτό είναι το Μνημόνιο 3


Νέα μέτρα από 2 έως 4 δισ. ευρώ για το διάστημα 2015-2016 φέρνει το Μνημόνιο 3, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών. 

Η ανεπίσημη μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα έως 4 δισ. ευρώ. «Λαμβάνοντας υπόψη την κυκλική ανάκαμψη και ανάλογα

Λυκουρέντζος: Απαραίτητο το πτυχίο για τον ορισμό διοικητών


Με δήλωση που έκανε νωρίτερα στη Βουλή ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για τον ορισμό διοικητών χωρίς το στοιχειώδες προσόν της κατοχής πτυχίου.
 «Τα Νοσοκομεία πρέπει να διοικούνται από προσωπικότητες, από στελέχη τα οποία διαθέτουν την αξιοσύνη και την ικανότητα να ασκήσουν με πληρότητα τα καθήκοντα τους  και κυρίως να διοικήσουν τα Νοσοκομεία προς την κατεύθυνση εκείνη

Όχι στα διόδια Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς


Με μια μεγάλη συγκέντρωση στα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή οι κινητοποιήσεις των πολιτών της Πιερίας ενάντια στη λειτουργία των διοδίων σύμφωνα με τις αποφάσεις της

Αγροτικές εργασίες τον Φεβρουάριο για καπνά, αμπέλια και ελιές


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Αγροτικές εργασίες τον Φεβρουάριο για καπνά, αμπέλια και ελιές

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του γραφείου αγροτικής ανάπτυξης του δήμου Δίου-Ολύμπου προς τους αγρότες της περιοχής, γίνεται υπενθύμιση εργασιών μηνός Φεβρουαρίου για καλλιέργειες καπνών, σταφυλιών και ελιών, ως εξής:

Ο ΤΡΟΠΟΣ..!


Η Επιστημονική-Οργανωτική Επιτροπή για το «Έτος Κ. Π. Καβάφη»


Καβάφης #1Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα, συστάθηκε και συγκροτήθηκε η Επιστημονική-Οργανωτική Επιτροπή για το «Έτος Κ. Π. Καβάφη».
Η Επιτροπή αποτελείται από τους κάτωθι:

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΔΣΑ,,,,ΚΩΣΤΗ


Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας των εργαζομένων της Π.Ε. Πιερίας ΩΡΑ 9.30: Ενημερωτική συνάντηση με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Πιερίας ΩΡΑ 10.30: Ενημερωτική συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, υπηρεσιών, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 ΩΡΑ 13.00: Συνέντευξη ΤύπουΤρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013:
ΩΡΑ 9:00: Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας των εργαζομένων της Π.Ε. Πιερίας
ΩΡΑ 9.30: Ενημερωτική συνάντηση με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Πιερίας
ΩΡΑ 10.30: Ενημερωτική συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, υπηρεσιών, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων σχετικά με την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020
ΩΡΑ 13.00: Συνέντευξη Τύπου

ΦΩΤΟ - Στο μεγαλύτερο πάρτυ του πλανήτη