Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΓΚΑΙΤΕ


Λυκουρέντζος: Προσλήψεις με αξιοκρατία

Λυκουρέντζος:Προσλήψεις με αξιοκρατία
Την προκήρυξη για τις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γνωστοποίησε ό Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος τόνισε ότι θα τηρηθούν οι αρχές της αξιοκρατίας και της Δικαιοσύνης.
Εξερχόμενος από την Βουλή, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος,

ΣΙΛΕΡ...


O Σοπενχάουερ «Για τη δυστυχία του κόσμου»


Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της έκδοσης: «Ο Σοπενχάουερ δεν είναι φιλόσοφος που χρειάζεται ειδικές συστάσεις. Οι αιρετικές απόψεις του για τον θάνατο, την αυτοκτονία, τη δυστυχία, την ηθική, τις γυναίκες, την αυτοσυνειδησία, το διάβασμα και τη δημιουργία, μέσα σε έναν κόσμο

Άγχος, στρες, κατάθλιψη, εγκεφαλικά και καρδιολογικά επεισόδια είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις του άγχους. Ευτυχώς, όμως υπάρχει θεραπεία: το τάνγκο.


Πρόσφατες έρευνες στην Αυστραλία, έδειξαν, ότι μόλις δύο εβδομάδες μαθημάτων αργεντίνικου τάνγκο, αρκούν για να σας κάνουν και πάλι ευτυχισμένους.
Το επιστημονικό περιοδικό «Music and Medicine» δημοσίευσε

Αποκωδικοποιώντας τον Γιάννη Τσαρούχη


Η έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: Μελέτες για 17 θέματα» καταγράφει για πρώτη φορά τη δημιουργική διαδικασία, που

8+1 μυρωδιές για να ενισχύσετε την υγεία σας


Η ανθρώπινη μύτη έχει εκατομμύρια ανιχνευτές μυρωδιών. Όταν αυτοί εντοπίσουν μία μυρωδιά, μεταφέρουν την πληροφορία στον οσφρητικό βολβό, το μέρος εκείνο του εγκεφάλου, που ταξινομεί τα σήματα και τα αναμεταδίδει στο μεταιχμιακό σύστημα. Αυτό το μέρος του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για τη μνήμη, τα συναισθήματα και μερικές από τις βασικές ανθρώπινες συμπεριφορές, όπως είναι η σίτιση, η επίθεση, η σεξουαλική επιθυμία, το στρες κ.α.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ «Δεν τα φάγαμε μαζί»


Πρόταση νόμου που θα δίνει κίνητρα σε συνεταιρισμούς εργαζομένων προκειμένου να μπορούν να αναλάβουν τις επιχειρήσεις «εκεί όπου η εργοδοσία είναι έτοιμη να φύγει ή φεύγει και τους εγκαταλείπει», θα καταθέσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη.
Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΑΝΙΑ...


ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ....!


Ισόβια σε Β. Παπαγεωργόπουλο

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία -και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση- Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

Σχεδόν όλες οι θέσεις μας έχουν δικαιωθεί

Πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν αισθανθήκαμε τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεχε η Πατρίδα, ιδρύσαμε το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Υιοθετήσαμε και συνεχίζουμε να κοινωνούμε, κάποιες αρκετά ριζοσπαστικές θέσεις, οι οποίες εξυπηρετούν πρώτιστα το συμφέρον της Πατρίδας και του Λαού. Φυσικά από τις δυνάμεις της διαπλοκής των μνημονίων και από πολλούς και διάφορους όψιμους υπερασπιστές του καθεστώτος της Μεταπολίτευσης, χαρακτηρίστηκαν ποικιλοτρόπως.

Σήμερα, όμως, σχεδόν όλες οι θέσεις μας έχουν δικαιωθεί. Ας τις δούμε μία-μία:
>>> Λέγαμε πως το μνημόνιο σκοτώνει την ελληνική οικονομία. 
Τότε: Μας έλεγαν λαϊκιστές.
Τώρα: Κουρυφαίοι παράγοντες του ΔΝΤ (π.χ. η γεν.διευθύντριά του, η Κριστίν

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


«Περίμενα να καλωσορίσω τον Πρωθυπουργό στη Βουλή για τρίτη φορά μετά την εκλογή του, αλλά δεν είχα πάλι αυτή την τύχη. Φαίνεται ότι το Κοινοβούλιο δεν αποτελεί το χώρο διαλόγου. Το χώρο διαλόγου, πλέον, αποτελούν τα σαλόνια της Τρόικα, τα κόκκινα χαλιά της κ. Μέρκελ και οι Επίτροποι των Υπουργείων οι οποίοι συνεδριάζουν και δίνουν εντολές στην Κυβέρνηση.

Περίμενε, όμως, και ο ελληνικός λαός να ακούσει. Περίμεναν να ακούσουν οι αγρότες. Να ακούσουν τον Πρωθυπουργό της χώρας να τους μιλάει για τη νέα ΚΑΠ. Περίμεναν οι ψαράδες στο Αιγαίο να ακούσουν τι γίνεται με τον κόκκινο τόνο. Περίμεναν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ να ακούσουν τι συμβαίνει με τις συντάξεις τους. Περίμεναν εκείνοι,

Καμμένος:Περίεργος ο ρόλος σας κ. Σαμαρά


ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος:Περίεργος ο ρόλος σας κ. Σαμαρά"Έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι δεν μασάτε από απειλές. Η ιστορία σας όμως δείχνει κ. Σαμαρά, όχι ότι δεν μασάτε αλλά ότι είναι και περίεργος ο ρόλος σας", είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη δευτερολογία του, προσθέτοντας ότι "μασάτε από τις εντολές των δανειστών και τις καταπίνετε".

Από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα με θέμα "Μεταβολικά Νοσήματα: Θεραπευτική Αντιμετώπιση με τη Φυτοθεραπεία & τη Διατροφή"


Διάλεξη με την ειδική Παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα για τα "Μεταβολικά Νοσήματα". Η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης "Εκάβη"

Τα μεταβολικά νοσήματα
Τα μεταβολικά-ενδοκρινικά νοσήματα περιλαμβάνουν παθήσεις που αφορούν στο σύνολο του οργανισμού: θυρεοειδοπάθειες, νοσήματα μεταβολισμού των οστών, σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες, παχυσαρκία και συγγενείς διαταραχές του μεταβολισμού.

Η Ιταλία έδειξε το δρόμο του αντιγερμανισμού.


Οι φιλογερμανικές πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, δηλαδή οι δυνάμεις που αναγνωρίζουν την γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, ηττήθηκαν. Ο συνδυασμός του φιλογερμανού κεντροαριστερού Πιερλουίτζι Μπερσάνι απέσπασε ποσοστό 29,5%. Η αντιγερμανική κεντροδεξιά πολιτική συμμαχία υπό τον Σίβλιο Μπερλουσκόνι ποσοστό 29,1%, το επίσης

Θεσσαλονίκη: Alexanderland στα πρότυπα της … Disneyland!


Θεσσαλονίκη:Alexanderland στα πρότυπα της … Disneyland!
Τη ζωή, την πορεία και τις ιστορικές μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου φιλοδοξεί να «ζωντανέψει» η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου περιπέτειας στα πρότυπα της Disneyland.
Το όνομά του θα είναι Alexanderland και, όπως

Στους Δελφούς η πρώτη επέμβαση εγκεφάλου;

Η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα νευροχειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα, έγινε γύρω στο 1900 π.Χ. στην περιοχή των Δελφών. Την ανακάλυψη αυτή έκαναν Έλληνες επιστήμονες που μελέτησαν το κρανίο

«Θαύμα»: 60.000 ιδιοκτήτες θα πάρουν πίσω το «χαράτσι» της ΔΕΗ


«Θαύμα»: 60.000 ιδιοκτήτες θα πάρουν πίσω το «χαράτσι» της ΔΕΗΌχι, το «αφεντικό» δεν τρελάθηκε. Απλώς τώρα ήρθε στα… λογικά του. Το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα ενάμιση χρόνο αποφάσισε να επιστρέψει σε 60.000 ιδιοκτήτες το χαράτσι της ΔΕΗ που τους είχε χρεώσει χωρίς να το χρωστούν. Μην βιαστείτε να ρωτήσετε πότε θα μπουν τα χρήματα στην τσέπη σας. Πρώτα να

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ


       Με μεγάλη έκπληξη διάβασα (22-02-2013) ανακοινώσεις τύπου των Πολιτικών Κομμάτων ΠΙΕΡΙΑΣ  ꞌꞌΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜꞌꞌ και  ꞌꞌΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗꞌꞌ σχετικά με εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης (17-02-2013) μελών του δεύτερου κόμματος με το σύνθημα ꞌꞌΜόνο για Έλληνεςꞌꞌ ή ꞌꞌΔίνουμε και το αίμα μας για τους Έλληνεςꞌꞌ και περί ꞌꞌδιολίσθησηςꞌꞌ, ꞌꞌανοχήςꞌꞌ και ꞌꞌσυνενοχήςꞌꞌ του Διοικητή του Νοσοκομείου σε ρατσιστικές θέσεις και μισαλλόδοξες θέσεις, κ.λ.π.
    Απαντούμε και στους δύο τα εξής (για δεύτερη φορά και τελευταία):

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ από ΑΝ.ΕΛ


Ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολύ σοβαρό χάος, όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Δηλαδή, το θέμα της Θράκης και αυτά τα τρελά τα οποία έχουν πει διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ή το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας ή τα ελληνοτουρκικά. Είναι θέματα, που είναι χάος. Αλλά βλέπω ότι και σε αυτά τα σημεία ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει και μαζεύει τους διάφορους περίεργους τύπους οι οποίοι βγαίνουν και λένε. Βέβαια, υπάρχει ακόμα απόσταση» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε:

Ο υφυπουργός εθνικής άμυνας Δ.Ελευσινιώτης, στις εκδηλώσεις επετείου επανάστασης Ολύμπου του 1878.


ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

* ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Δ.ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΤΟΡΠΙΛΙΣΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΦΕΤΧΙ ΜΠΟΥΛΕΝΤ» ΤΟ 1912.
* ΣΤΙΣ 2/3 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΛΥΜΠΟΣ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1878 ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ».

Ο υφυπουργός εθνικής άμυνας, Δημήτρης Ελευσινιώτης, ως καλεσμένος του δήμου Δίου-Ολύμπου θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στο δημόσιο στη Βουλή

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την πολιτική δεδομένων στο Δημόσιο, έχει προετοιμάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και σύντομα το θέτει σε δημόσια διαβούλευση. 

Τις λεπτομέρειες του σχεδίου αποκαλύπτει έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη

Την ερώτηση είχε καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης, μετά τις πρόσφατες διαδοχικές συλλήψεις ατόμων για παράνομη κατοχή και διάθεση απόρρητων φορολογικών δεδομένων πολιτών. 

Η «βασίλισσα» ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα στο σπίτι της


Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προκρίθηκε απλώς αλλά θριάμβευσε επί της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, παίρνοντας περιφανή νίκη μέσα στο «Καμπ Νου» με 3-1, απέναντι στους «μπλαουγκράνα» που απλώς θα έπρεπε να υπερασπιστούν το 1-1 του «Μπερναμπέου».
Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

Μινωικό ναυπηγείο ανακαλύφθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης


Το πρώτο μινωικό ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων πλοίων εκτιμούν ότι ανακάλυψαν Έλληνες επιστήμονες στην ακτή των Αγίων Θεοδώρων, κοντά στο μινωικό μέγαρο στη θέση Νίρου Χάνι, στο Ηράκλειο της Κρήτης.