Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ


ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ή ΑΝΤΑΛΚΙΔΑΣ;


  Αποτελεί πλέον αναμφισβήτητο γεγονός πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται με εκπληκτική ακρίβεια. Το μόνο που αλλάζει είναι τα ονόματα και οι συνθήκες της κάθε εποχής. Οι λαοί και οι ηγέτες τους τείνουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη ή ακόμη να προβαίνουν σε εγκληματικές προς τη συνέχιση του Γένους ενέργειες με την ίδια τους τη θέληση.  Η Ελλάδα έχει αναδείξει πολλούς ήρωες.  Αλλά για κάθε Λεωνίδα υπάρχει και ένας Εφιάλτης, για κάθε Κολοκοτρώνη ένας Νενέκος…
  Θα σας πάω στα παλιά… Τότε που η Ελλάδα έβγαινε πανίσχυρη μετά το πέρας των Περσικών Πολέμων, όπου αν

Στην ποιήτρια Βάγια Κάλφα το βραβείο "Γιάννη Βαρβέρη 2013"


Στη Βάγια Κάλφα για το βιβλίο της "Απλά Πράγματα" (εκδ. Γαβριηλίδης) απονέμει η Εταιρεία Συγγραφέων το νεοσύστατο "Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2013" για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στο Θέατρο Εξαρχείων, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 7.30 μμ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της "Ημέρας Ποίησης".

Ποιήματά τους θα διαβάσουν τόσο

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Χορν & Μερκούρη


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι φετινές υποψηφιότητες για τα θεατρικά βραβεία «Δημήτρης Χορν» και «Μελίνα Μερκούρη» που απονέμονται σε αναγνώριση της καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.
Τη Δευτέρα το βράδυ (11/3) θα αλλάξει για 13η χρονιά χέρια ο σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν, καθώς στο ομώνυμο θέατρο της οδού Αμερικής 10, στις 20.00 μ.μ., θα απονεμηθεί, σε ειδική εκδήλωση, το βραβείο «Δ. Χορν».
Έτσι, ο περσινός βραβευθείς Δημήτρης Λάλος θα παραδώσει

«Την υγεία σου για να έχεις» στο νηπιαγωγείο του Μοσχοχωρίου


Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με το βιβλίο «Την υγειά σου για να έχεις» στο επίκεντρο, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής το νηπιαγωγείο Μοσχοχωρίου. Το παραμύθι του Σταύρου Παρχαρίδη, που εκδόθηκε από την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ήταν ότι πιο ταιριαστό στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας που εκπονείται στο σχολείο.

ΒΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ


Αποδείξεις: Τι μαζεύουμε και τι δηλώνουμε-Αναλυτικός οδηγός


Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να μαζέψουν και φέτος εκατοντάδες αποδείξεις, τις οποίες θα φυλάξουν στο σπίτι για την περίπτωση που θα γίνει έλεγχος. Το ποσό των αποδείξεων που συγκεντρώθηκε θα καταγραφεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ενώ αν οι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν κάρτα αποδείξεων (έχουν ενεργοποιηθεί λιγότερες από 70.000) γλιτώνουν από το άθροισμα και τη φύλαξη των αποδείξεων σε ευδιάκριτη μορφή όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΕΛΙΟ..!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ.... ΣΥ ΕΙΠΑΣ...ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

Aκόμα και οι κυβερνητικοί εθνοπατέρες έχουν εκπλαγεί απο την απίστευτη γκάφα του Στουρνάρα με τις δηλώση του ότι...
φοβάται να κυκλοφορήσει, την ώρα που η χώρα μας βάλλεται απο παντού και μας χαρακτηρίζουν άντρο τρομοκρατών...Δείτε το...τιτίβισμα του γαλάζιου Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα είπε η υπουργάρα των οικονομικών...

mixstoyrn
makeleio.gr

Προκήρυξη για 29 θέσεις εργασίας


ΑΣΕΠ   Εκδόθηκε, από το ΑΣΕΠ, η 1Σ/2013 πρόσκληση (ΦΕΚ 1/01/03.2013, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση 29 θέσεων πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τακτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ Φυλακίου Ορεστιάδας) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 18 παρ. 3 του Ν. 4058/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει

ΡΙΤΣΟΣ....ΡΙΤΣΟΣ !!!


Έλεγχος για τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας


 Εντολή για άμεσο διοικητικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας από το νοσοκομείο της Χίου, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά από ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.
«Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, δικαίωσε τις θέσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, που σε Ερώτησή του για την

ΑΚΟΜΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ?ΩΣ ΠΟΤΕ?


Για τους Έλληνες που έχουν εργαστεί στην Γερμανία


Απαντήσεις στα ερωτήματα ασφαλισμένων που έχουν εργαστεί στη Γερμανία θα δώσει η Deutsche Rentenversicherung (Γερμανικός Οργανισμός Ασφάλισης Συντάξεων), από τις 16 έως τις 19 Απριλίου, στο Goethe-Institut της Θεσσαλονίκης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό της Deutsche Rentenversicherung σχετικά με τους χρόνους ασφάλισης, το συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το ύψος της σύνταξης και τη διαδικασία αίτησης. Μερικοί από τους υπαλλήλους μιλούν ελληνικά.
Θα παρευρίσκονται επίσης υπάλληλοι των ελληνικών ασφαλιστικών φορέων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ προσφέροντας στους ασφαλισμένους ενημέρωση για την προσωπική τους περίπτωση.
Για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν τηλεφωνικώς ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 889036.

ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ..!


Με τη δική σας βοήθεια ο Καπνικός Σταθμός απέκτησε και πάλι ζωή!


Από την αποθήκη αυτή πετάχτηκαν σκουπίδια. Τέθηκαν σε λειτουργία τα μεταλλικά ρολά τα οποία ήταν σφραγισμένα από σκουριές πολλών ετών, βάφτηκαν οι τοίχοι και εδώ, σε αυτό το χώρο, πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Όλυμπο.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστούν θερμά

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ "ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ" ΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ....


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.Κ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

Οι υπογράφοντες βουλευτές Ν.Πιερίας θεωρούν απαράδεκτο το σημείο της  νέας αναδιάρθρωση των ΤΕΙ του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑ  όσον αφορά  το Παράρτημα Κατερίνης  και το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, το οποίο  σύμφωνα με την πρόταση  θα ανήκει Διοικητικά στο ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ  ( μετονομαζόμενο  σε ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας)

Η Διοικητική του υπαγωγή στην απομακρυσμένη έδρα των Σερρών μόνον προβλήματα 

Πως βλέπουν οι Τούρκοι την επίσκεψη...(Οι φάπες πάνε σύννεφο)

Άν ληφθεί υπόψη το ιστορικό της ενέργειας, με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας για πιθανή ένταση μεταξύ των δύο πρωτευουσών. 
Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, η ανάγκη στην Ελλάδα για φθηνότερη ενέργεια είναι πιο έντονη από ποτέ, ενώ η ίδια ανάγκη ισχύει και για την Τουρκία, δεδομένου ότι με μια αναπτυσσόμενη οικονομία, η ζήτηση ενέργειας της από την άποψη της ποσότητας είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα.
Υπάρχει πρόσφατα μια εστίαση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα ευρήματα των Κύπριων και Ισραηλινών έχουν δημιουργήσει ενθουσιασμό,

Ραχήλ Μακρή: Την ώρα που οι Έλληνες πεθαίνουν...η συγκυβέρνηση δίνει 1 εκατ. ευρώ για να βολέψει ημετέρους..


Η Συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και των παρακολουθημάτων της εκτός από επικίνδυνη καθίσταται και προκλητικά ανακόλουθη. Η εμμονή στη μείωση προσωπικού δολοφονεί εργαζόμενους στα ορυχεία λιγνίτη της ΔΕΗ. Οικογένειες οδηγούνται σε απόγνωση από την πολιτική της διαθεσιμότητας και της εφεδρείας. Άνθρωποι κουρελιάζουν την αξιοπρέπεια τους στην αναζήτηση φαγητού στους κάδους απορριμμάτων. Όλα αυτά αποτελούν για την τρόικα εσωτερικού αναγκαία μέτρα για την δημοσιονομική εξυγίανση της Χώρας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ


Το βάρβαρο χόμπι των κυνομαχιών είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στην Ελλάδα

Το βάρβαρο "χόμπι" των κυνομαχιών είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στην Ελλάδα, αποκαλύπτει σε συνέντευξη στο tvxs.gr η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονίας Νατάσα Μπομπολάκη. Παρά το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει ρητά τις κυνομαχίες, οργανωμένες συμμορίες τις διοργανώνουν μυστικά σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Πολλά χρήματα διακινούνται για τους

ΔΙΑΙΤΑ ή ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ...?


Ατάκες για κρεας αλόγου

-Θα φας; -Έφαγα στα ΙΚΕΑ. Μη με ιππολογίζεις

ΙΠΠΟ - ΣΙΤΙΖΟΜΑΣΤΕ

Τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ τα τρώμε με σπιρούνι.

Μέχρι και το κρέας στα ΙΚΕΑ κιμάς ήταν!
Έπρεπε να το... συναρμολογήσεις για να βγει άλογο

Φρούτα και λαχανικά: το κλειδί της.. ευτυχίας;


Χρόνια τώρα οι ειδικοί συνιστούν να τρώμε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών για να είμαστε υγιείς. Τώρα, όμως, επιστήμονες λένε πως αν τρώμε επτά ή περισσότερες, θα είμαστε και πολύ πιο ευτυχισμένοι. Όπως ανακάλυψαν, όσοι καταναλώνουν καθημερινά επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.
Η σχετική μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση
δημοσκοπήσεων, όπου είχαν συμμετάσχει 80.000 εθελοντές, οι οποίοι είχαν απαντήσει μεταξύ άλλων σε ερωτήματα

Βάλτε… μωβ λαχανικά και φρούτα στην διατροφή σας.


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ υπό τον καθηγητή Douglas Kell, εκτιμούν ότι τρώγοντας κάποιος μοβ φρούτα, όπως μούρα και καταναλώνοντας πράσινο τσάι, βοηθάει τον οργανισμό του να αποκρούσει ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ, η σκλήρυνση κατά πλάκας και το Πάρκινσον.

Βάσει της νέας έρευνας, οι ως άνω ασθένειες εμφανίζονται εν μέρει από τον ελεύθερο σίδηρο που προκαλεί την παραγωγή επικίνδυνων τοξινών.

Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε την Οξυά και ακόμη πέντε νησάκια


Το νησί Οξυά και ακόμη πέντε νησάκια στο Ιόνιο αγόρασε τελικώς ο Εμίρης του Κατάρ. 
Μιλώντας το πρωί στο Mega ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός επιβεβαίωσε ότι η Οξυά πέρασε στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4, 9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια στην περιοχή. 

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών της Πιερίας»Η εκπομπή «Κοντά στους Αγρότες», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, στις 10.30 το βράδυ, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση, θέμα της έχει : «Τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών της Πιερίας»
Ονόματα προσκεκλημένων:

Ποιοι πήγαν στο φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη


Από ελληνικής πλευράς, μετέχουν μεταξύ άλλων, οι εταιρίες Alumil, Αντένα, Αρχιρόδον, Dynacom (δεξαμενόπλοια), Fashion Box, Folli Follie, ΕΛΠΕ, Ιντραλότ, Καρέλιας, Kleemann (ανελκυστήρες), Lamda Development (ακίνητα), ΜΕΤΚΑ (παραγωγή ενέργειας), Ομιλος Μιχαηλίδη, οι τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, Νηρέας, Olympus Plaza (σταθμοί αναψυχής εθνικών οδών), Olympia electronics ( ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας), ΔΕΗ, Φιλίππου (δομικά υλικά) Βιοχάλκο, Thermi group, SNB Βιομηχανικά Ορυκτά. Από τους θεσμικους φορείς, εκτός από τον ΣΕΒ Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνείς Δράσεις που οργάνωσε την εκδήλωση, είναι παρόντες: η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τα Επιμελητήρια Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου, ο ΣΕΒΕ, το ΚΑΠΕ, το Invest in Greece.
Το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Τουρκία έχει ξεπεράσει ετησίως τα 6 δισ. ευρώ, με θετικό ισοζύγιο για την Ελλάδα, ενώ σε πάνω από 6 δισ. ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία.

Kαταλογίστηκαν 33,58 εκατ. € για το σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης


Το ποσό των 33,58 εκατ. ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) καταλόγισε κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη στον καταδικασθέντα πρώην δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στους επίσης καταδικασθέντες

Εξώδικο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο ΣΚΑΪ


Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης απέστειλε εξώδικο στο ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου για σχόλιο που έγινε για το πρόσωπό του στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.
Αναλυτικά το εξώδικο:
Ενώπιον παντός αρμοδίου Ελληνικού Δικαστηρίου και πάσης αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Του Ευάγγελου Λαμπάκη του Κων/νου Δημάρχου Αλεξ/πολης
ΚΑΤΑ
1)Του Χαράλαμπου Παπαδημητρίου, δημοσιογράφου κατοίκου Φαλήρου Πειραιά

Νέες κινητοποιήσεις για το σχέδιο "Αθηνά"

Συλλαλητήριο προγραμματίζεται για την Τετάρτη, ημέρα που παρουσιάζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή το σχέδιο «Αθηνά», από τους σπουδαστές.

Συγκεκριμένα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συλλαλητήριο τους φοιτητές προκειμένου «να μείνει στα χαρτιά το σχέδιο 'Αθηνά' που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και εμάς πελάτες-αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες», όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ; ΟΧΙ...!Χρήματα σε 99 δήμους για εξόφληση χρεών


Με το συνολικό ποσό των 362.783.175 ευρώ, πρόκειται να επιχορηγήσει του υπουργείο Εσωτερικών 99 δήμους της χώρας για την εξόφληση χρεών προς τους ιδιώτες (ληξιπρόθεσμα). Για το λόγο αυτό, ήδη, έχει σταλεί το με αριθμό 8238/28-2-2013 υπηρεσιακό ενημερωτικό έγγραφο προς τους δήμους, που έχει το χαρακτηρισμό «επείγον».Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, οι δήμοι έως την Τρίτη 5 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Μηνιαίο Πλάνο Απορρόφησης.
Διαβάστε περισσότερα στο aftodioikisi.gr

ΓΛΥΚΑΚΙ ?


ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ!


Αποφθέγματα του Καζαντζάκη για τον Θεό:


Ο άνθρωπος βιάζεται, ο Θεός δε βιάζεται

“Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ”


Εύκολο να θυσιάσεις στο Θεό το τίποτα, δύσκολο να θυσιάσεις τα πάντα.“Ο 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ”


Ένας δρόμος, ένας μονάχα οδηγάει στο Θεό, ο ανήφορος.

“ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ”