Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Στο 7,5% της παγκόσμιας κατάταξης το ΤΕΙΘ, στο 1% το ΑΠΘ

Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων και ΤΕΙ παγκοσμίως, και συγκεκριμένα στο 7,5% της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευση του Διαπανεπιστημιακού Δικτύου Πολιτικών Ανώτατης Εκπαίδευσης για το 2013 σχετικά με την ταξινόμηση των ελληνικών ιδρυμάτων στις διεθνείς λίστες (ranking). Στην ίδια κατάταξη, το ΤΕΙΘ βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ΤΕΙ της χώρας, και πάνω από πολλά πανεπιστήμια.
Η διοίκηση του ΤΕΙΘ παρουσίασε τα κριτήρια της

Τσικνοπέμπτη,καρναβάλι και βωμολοχίες…


Την ονομασία της η σημερινή ημέρα έχει πάρει από το καθιερωμένο έθιμο του ψησίματος κρέατος στα κάρβουνα.Αποτέλεσμα είναι ο καπνός που λέγεται και “τσίκνα” να κατακλύζει σήμερα κάθε γειτονιά. Από την τσίκνα λοιπόν αυτή έχει πάρει και το όνομά της η Τσικνοπέμπτη.Στα παλιότερα χρόνια παρέες μεταμφιεσμένων όλων των

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


      Ενώπιον του ανανεωμένου σώματος των εταίρων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε χθες (6-3-2013)βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, η ετήσια απολογιστική συνέλευση .Οι κ.κ.Παπαχρήστος Γρηγόρης πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΡΦΕΟ ,Σαμαλής Γιώργος Ταμίας και Νίκος Πασχαλούδης Δημόσιες Σχέσεις ,παρουσίασαν την δράση του Δ.Σ κατά το έτος 2012 .Η Γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τα πεπραγμένα του Δ.Σ,. τον οικονομικό απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης για το 2013.Συγκριμένα ο πρόεδρος κ.Παπαχρήστος Γρηγόρης είπε πως η συγκεκριμένη χρονιά καταγράφεται στην ιστορία του θεσμού, ως ένας ιδιαίτερος σταθμός, με ενδιαφέρουσες αναφορές.

Πρώτο γιατί κλείνει ένας κύκλος 40 χρόνων, δεύτερο γιατί μετά από πολλά χρόνια αλλάζει η ηγεσία του Οργανισμού και τρίτο ξεκινά ένας νέος κύκλος, αυτός της πέμπτης δεκαετίας.

Ν.Κ CATERING.....σε εμάς η δεξίωσή σας βρέξει, χιονίσει....γίνεται.!!!εκεί που η ποιότητα συναντά την φαντασία!!! -15% μέχρι 30/4/13 ....


ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΦΕΤΗΡΙΑ", ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ …ΑΙΤΙΑ!
Πρώτη στάση σ’ αυτό το δρομολόγιο θα γίνει για ένα ιστορικό αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα. Μαζί με τον συγγραφέα Χάρη Μπικηρόπουλο γίνεται συζήτηση για την επανάσταση του 1878 στον Όλυμπο και στον Κολινδρό, ένα ιστορικό γεγονός που όμως δεν διδάσκεται στα σχολεία.
Οι παρουσιαστές της εκπομπής και ο συγγραφέας κάνουν αναφορές στο γεγονός αυτό και μιλούν για το πώς αυτή η ιστορία μπορεί να συνδέεται με το σήμερα, τι μηνύματα μπορεί να δώσει στη σύγχρονη Ελλάδα, στη σύγχρονη Πιερία.
Μιλούν επίσης για κάποιους σύγχρονους επαναστάτες, για κάποιους αυτοαποκαλούμενους επαναστάτες αλλά και για κάποιους επαναστάτες χωρίς …αιτία!

Το πολύ αλάτι στα φαγητά μπορεί να πυροδοτεί αυτοάνοσα νοσήματα

Όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η αυξημένη ποσότητα αλατιού στα φαγητά που καταναλώνει κανείς, μπορεί να «σπρώχνει» το ανοσοποιητικό σύστημα να στρέφεται εναντίον του, με συνέπεια να εμφανίζονται ή να επιδεινώνονται διάφορες αυτοάνοσες παθήσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης τύπου 1, η ψωρίαση και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα τριών νέων αμερικανικών επιστημονικών ερευνών, που δημοσιεύονται στο διεθνούς κύρους περιοδικό «Nature».
Το αλάτι -που είναι ήδη γνωστό πως αυξάνει τον αγγειακό κίνδυνο για την καρδιά και τον εγκέφαλο-

Μαζέψτε απο τα παράθυρα τα κυβερνητικά παπαγαλάκια που "διαψεύδουν" την χρήση χημικών στο σχολείο ... Η ίδια η ΕΛΑΣ το ομολογεί.

ΑΠΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΕΓΝΑΤΙΑ-TV ,Επαναστάσεις με περιεχόμενο και επαναστάτες χωρίς …αιτία!


4 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ-TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
* ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ;
* ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;
ΜΕ όχημα την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και μέσα από την εκπομπή «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», οΑνδρέας Γαλανός μαζί με τη Θένια Ερμείδου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, στις 9.00 το βράδυ, κάνουν ένα ακόμη δρομολόγιο στον χρόνο και την ιστορία παρουσιάζοντας τέσσερα επίκαιρα θέματα.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ …ΑΙΤΙΑ!
Πρώτη στάση σ’ αυτό το δρομολόγιο θα γίνει για ένα ιστορικό αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα. Μαζί με τον συγγραφέα Χάρη Μπικηρόπουλο 

ΖΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΙ...

«Ζούμε θα πει αλητεύουμε στους αμέτρητους ίμερους (πόθους)
αλητεύουμε στα σώματα των απέραντων γυναικών
αλητεύουμε στη μιλιά μας/αλητεύουμε στην πείνα
και την ακάλεστη δίψα»! 

Νίκος Καρούζος..

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


Ευρωβουλευτής του Κάμερον στους Ανεξάρτητους Έλληνες


Την εγγραφή της στους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε η Κυπριακής καταγωγής ευρωβουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον, Μαρίνα Γιαννακουδάκη, εκφράζοντας παράλληλα την «ανοιχτή στήριξη» του Συντηρητικού Κόμματος Μεγάλης Βρετανίας στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.
«Εγγράφομαι στο κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως κάνουν και πολλοί  άλλοι Έλληνες, όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα επιτυχίες σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ο Μπερλουσκόνι «έλουσε» με μακαρόνια τη Μέρκελ!!!


Με ένα ευφάνταστο εξώφυλλο κυκλοφορεί το γερμανικό, οικονομικό περιοδικό «Wirtschafts Woche», όπου ο Σίλβιο

ευπώλητα....για να δούμε τι "σμπρώχνει" το σύστημα...Συγνώμη...οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ


1. Σ' ένα γύρισμα της ζωής της Αλκυόνης Παπαδάκη (Εκδόσεις Καλέντη)
2. Χορεύουν οι ελέφαντες της Σοφίας Νικολαΐδου (Εκδόσεις Μεταίχμιο)
3. '55 του Θωμά Κοροβίνη (Εκδόσεις Αγρα)
4. Σελανίκ του Βασίλη Τσιράκη (Εκδόσεις Τόπος)

Η "ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ" ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙTIΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η "κατεπείγουσα συνεδρίαση" του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης με κύριο θέμα την "έκφραση γνώμης του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την αριθ. 60/2013 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με θέμα (ανάκληση της 39/2013 απόφασης Ο.Ε. με θέμα "Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου "Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο δήμο Κατερίνης (77/2010 μελέτη) προϋπολογισμού 7.735.000.00 ευρώ και παραπομπή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο). Εισηγητής Σάββας Χιονίδης.

ΤΙ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;


ΓΚΙΝΤΕΡ ΓΚΡΑΣ


Χρησιμοποιώντας τη φόρμα αρχαιοελληνικής ωδής, ο νομπελίστας απευθύνεται στην Ευρώπη και την προειδοποιεί ότι κινδυνεύει με πνευματική πενία αν αποπέμψει από τις αγκάλες της τη χώρα που τη δημιούργησε.

Tα… ρέστα του για το ΤΕΙ, ο δήμαρχος Τρικκαίων. ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ...ΚΟΤΣΙΑ


Ο Χρήστος Λάππας προτείνει ομαδικές παραιτήσεις του ιδίου και των βουλευτών, προκειμένου να παραμείνει το υπό κατάργηση ΤΕΙ στην πόλη… 
Ο Χρήστος Λάππας είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με επιτροπή των σπουδαστών των Τμημάτων Αποκατάστασης και Ανακαίνισης Κτιρίων και Δομικών Έργων, οι

Σημαντική μείωση των γεννήσεων...μας ΑΠΟτελειωνουν....


Ανησυχητικά τα στοιχεία για την πορεία των γεννήσεων στην Ελλάδα, καθώς -σύμφωνα με τους ειδικούς-καταγράφεται μείωση κατά10.000 με 15.000, οι παλίνδρομες κυήσεις αγγίζουν το 4%, ενώ στο 10%, με αυξητικές τάσεις, έφτασε το ποσοστό των λιποβαρών μωρών.
Τα παραπάνω τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, ο διευθυντής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο “Αρεταίειο” Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάςκαι ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Υφαντόπουλος.
Στην Ελλάδα ο δείκτης γονιμότητας

Η σύνθεση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. (Δεν σώζεται με τίποτα το μπουρδέλο)


Ακόμα κι αν μας χαρίσουν όλα τα δάνεια...
Ακόμα κι αν βρέξει ευρώ..
Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν οτι δεν υπάρχει καμμια περίπτωση να σωθεί το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα.
Μια τέτοια λεπτομέρεια είναι η "Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων" της Βουλής η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε χθες.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

"Η ελληνική γλώσσα χθες, σήμερα, αύριο"


Μεγάλη εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών με θέμα "Η ελληνική γλώσσα χθες, σήμερα, αύριο" συνδιοργανώνουν από 8 - 10 Μαρτίου 2013 η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά (ΕΓΚ).

Μέσα στο πνεύμα ότι η ελληνική γλώσσα είναι συνυφασμένη με την ψυχή,

Ασθενείς "ξυπνούν" εν μέσω χειρουργείου

Ακούγεται ιστορία βγαλμένη από θρίλερ ή εφιάλτη, όμως, σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις, περίπου 1 έως 2 στους 1.000 ανθρώπους παγκοσμίως, οι οποίοι κάνουν γενική αναισθησία για χειρουργική επέμβαση, κάποια στιγμή, εν μέσω της εγχείρισης, επανακτούν τη συνείδησή τους.

Ο Καπερνάρος για τις Σκουριές


Ο Καπερνάρος για τις ΣκουριέςΚοινή δήλωση έκαναν πριν από λίγο, για τα επεισόδια στις Σκουριές, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος και Σταυρούλα Ξουλίδου.
Η δήλωση έχει ως εξής: 

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις αθλιότητες και τους κάθε είδους τραμπουκισμούς των πολιτικών που θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι υποτελείς και υπόδουλοι, έτσι είναι και ο ελληνικός λαός.

ΦΩΤΟ-Ιερισσός: Αστυνομικός ψεκάζει στο πρόσωπο διαδηλωτή


....φωτογραφίατου enikos.gr, από τις συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ που σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα στην Ιερισσό Χαλκιδικής.Aνδρας των ΜΑΤ να ψεκάζει κυριολεκτικά στο πρόσωπο κάτοικο που διαμαρτύρεται για τα μεταλλεία.

Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984)


Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών το 1942, με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Παρθένη. Ως φοιτητής επηρεάστηκε έντονα από τις καλλιτεχνικές ανησυχίες μιας γενιάς που έτρεχε με λαχτάρα στο

Η κρίση σε νέες περιπέτειες.


Του Γιάννη Βαρουφάκη
Βιώνουμε καταστάσεις που, αν δεν ήταν τόσο σοβαρές, θα προκαλούσαν γέλιο.
  • Μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας ο αντιπρόεδρος δηλώνει, χωρίς να κοκκινίζει, ότι η επιστημονική διόρθωση υπολογιστικών λαθών ολκής, που αφορούν άμεσα την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, δεν βοηθά επειδή,... λέει, κλονίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο αλάθητο της Επιτροπής του.
  • Μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή - και 17 κυβερνήσεις -

Τα βιβλία στο Βυζάντιο

Στο Βυζάντιο συναντούμε δύο τύπους βιβλίων : το ειλητάριο ή ειλητό και τον κώδικα.
Το ειλητάριο ήταν γνωστό από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους, οι οποίοι το κατασκεύαζαν από πάπυρο και το ονόμαζαν κύλινδρο. Το ειλητάριο στη Βυζαντινή εποχή ήταν από ορθογώνιο κομμάτι παπύρου, περγαμηνής ή χαρτιού το οποίο τυλιγόταν γύρω από

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο.


Συναγερμός στο Σαλόνι της Γενεύης, όπου η Lamborghini έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο! 
Η Lamborghini Veneno κοστολογείται 3,5 εκατ. ευρώ και αποτελεί ουσιαστικά

Κάλεσμα της ΔΕΥΑΑΝΟ Δ.Δίου-Ολύμπου σε οφειλέτες για εξόφληση ή ρύθμιση χρεών


ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ, ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΕΥΑΑΝΟ) με την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών της αναγκών αν δεν εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά περασμένων ετών που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ

Για τη Γερμανία εξελίσσεται... υπέροχα (!) η κρίση.


Του Γιώργου Δελαστίκ
Πανηγύριζε την Παρασκευή η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στους τίτλους της: «Περισσότεροι Γάλλοι άνεργοι παρά Γερμανοί - Αποκλίνουν μεταξύ τους οι αγορές εργασίας των μεγαλύτερων χωρών του ευρώ» έγραφε.

Πρόκριση στις οκτώ καλύτερες Σχολικές Ομάδες της Ελλάδας.      Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποίησε η ομάδα Ποδοσφαίρου Κοριτσιών του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στο

Ο πλανήτης γη χωρίς την Ελλάδα... Από το Γάλλο Λογοτέχνη Ζαν Ρισπέν Ζα


1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη... Έπειτα σβήστε την
Ελληνική γλώσσα από παντού.
1. Από την ιατρική σας, τη φαρμακευτική σας,
2. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα),
3. Από την φυσική σας, χημεία,
4. Από την αστρονομία σας,
5. Από την πολιτική σας,
6. Από την καθημερινότητα σας, διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την

Ενημερωτική ημερίδα στο Λιτόχωρο για το σχέδιο απασχόλησης της Πιερίας


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ενημερωτική ημερίδα για το «σχέδιο απασχόλησης της Πιερίας» διοργανώνει στο Λιτόχωρο η «Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.» σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα από τα στελέχη της «Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ», συντονιστή εταίρου της Α.Σ. «Πιερική Σύμπραξη», είναι δύο:
α) Παρουσίαση του σχεδίου δράσης «Σχέδιο Απασχόλησης Πιερίας».
β) «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα – Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

ΟΧΙ...


Ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίδρυμα Κων. Καραμανλής


Ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην ομιλία του στο Ίδρυμα Καραμανλής.
Κάνοντας μια σύντομη  αναφορά στην ιστορία, την παρουσία και τη δράση του ιδρυτή της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν ο πολιτικός εκείνος που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση. «Κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες».

Διώξεις κατά Βουλγαράκη, Παπαντωνίου και Δούκα


Πλημμεληματικές ποινικές διώξεις κατά των πρώην υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη και κακουργηματικού βαθμού σε βάρος του Πέτρου Δούκα για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών.

ΝΚ CATERING, ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ...!!! ΤΣΙΚΝΕΙΣΤΕ !

ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ "ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ" 
http://bikiropoulos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_363.html
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ!
http://www.facebook.com/nikos.koykoydis

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

«Ζήτησα το λόγο για να αναφερθώ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, στο νόμο «περί ναρκωτικών και άλλες διατάξεις». Διαβάζοντας το άρθρο 29 βλέπει κανείς ότι με τίτλο «Καλλιέργεια κάνναβης, χρήση ναρκωτικών ουσιών πλαστογραφία ιατρικής συνταγής κλπ», ουσιαστικά έρχεται η Βουλή και αποποινικοποιεί την καλλιέργεια χασίς.


Συγκεκριμένα στην παράγραφο 1 αναφέρει: «όποιος για δική του χρήση αποκλειστικά με οποιοδήποτε τρόπο προμηθεύεται

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ...ΨΗΤΟ!


Τι είναι η Τσικνοπέμπτη;


 Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού.

Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που

«ΟΛΥΜΠΟΣ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1878, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» (ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)

«…Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ, για να τιμήσουμε ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, που σημάδεψε τις εξελίξεις στην ιστορία της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

135 χρόνια πέρασαν από την αιματοβαμμένη  επανάσταση του Ολύμπου όταν η   Προσωρινή Επαναστατική Κυβέρνηση της Μακεδονίας κήρυξε στις 19 Φεβρουαρίου του 1878,
εδώ στο Λιτόχωρο,  την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα
κατά του Σουλτάνου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Δυστυχώς τα γεγονότα αυτά δεν διδάσκονται,
 γιατί  οι ιστορικοί για κάποιους λόγους, τα παρέλειψαν από τη διδακτική ύλη των σχολείων,
εξυπηρετώντας σκοπιμότητες που πλέον σήμερα  είναι ορατές.