Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ


«Θησαυρός» προσωπικών πληροφοριών από τα «like» του Facebook Ερευνα του Κέμπριτζ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PNAS, σχετικά με τον όγκο προσωπικών πληροφοριών που μπορεί να προκύψει από τα «like» στο Facebook.
Σύμφωνα με την

ΠΟΠ ΚΟΡΝ...!


Λεο Μπουσκάλια!

¨Όταν ελπίζεις, κινδυνεύεις να απογοητευτείς, κι όταν δοκιμάζεις, κινδυνεύεις να αποτύχεις¨. Ναι, αλλά πρέπει να ρισκάρεις, γιατι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι να μην ρισκάρεις τίποτε. Ο άνθρωπος που δεν ρισκάρει τίποτε, δεν κάνει τίποτε, δεν έχει τίποτε, δεν είναι τίποτε. Μπορεί να αποφεύγει τον πόνο και τη λύπη, όμως δεν μπορεί να μάθει και να νιώσει και να αλλάξει και να αναπτυχθεί και να αγαπήσει και να ζήσει. Δεμένος με τις βεβαιότητές του είναι ένας σκλάβος.Έχει παραιτηθεί από την ελευθερία του. Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι πραγματικά ελεύθερος!
Λεο Μπουσκάλια!

Δείξε μου το προφίλ σου να σου πω ποιός είσαι...

Οι πολιτικές και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, η χρήση ναρκωτικών, ακόμα και ο βαθμός νοημοσύνης ή εσωστρέφειας/ εξωστρέφειας ενός ανθρώπου, είναι δυνατό να συναχθούν από τα πράγματα και τους ανθρώπους που επιλέγει κανείς στο Facebook, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!

Χτυπάει ο ταχυδρόμος το κουδούνι στο σπίτι του Μπόμπου και ανοίγει ο Μπόμπος, κρατώντας μία μπύρα και καπνίζοντας ένα πούρο. 
Ακολουθεί ο εξής διάλογος:
Ταχυδρόμος: Είναι εδώ η μαμά σου;
Μπόμπος: "Τρελός είσαι";Συνάντηση Καμμένου-Αναστασιάδη


Συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη είχε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
«Συναντηθήκαμε με τον κ. Πρόεδρο, του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο του, να είναι η Παναγιά μαζί του στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν η Κύπρος και η Ελλάδα», ανέφερε

Aναδημιουργία νέων δοντιών από ούλα!!!!!!!!!!!!


Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να αναδημιουργήσουν νέα δόντια, χάρη σε ένα βιο-υλικό που αναγεννά το χαμένο δόντι από τα κύτταρα των ούλων.

Η πρωτοποριακή μέθοδος, που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, δημιουργεί ελπίδες ότι σε μερικά χρόνια οι άνθρωποι θα έχουν πια τη δυνατότητα, αντί για

ΤΩΡΑ: ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Εκρήξεις σε τρία πολιτικά γραφεία στις οδούς Κατούνη στο γραφείο του Σταυρου Καλαφάτη, Παλαμά στου Γιώργου Ορφανού και Πρασακάκη στο γραφείο του Κώστα Γλιουλέκα  ξέσπασαν πριν από λίγο. Στα σημεία σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα! 

ΠΑΟΥΛΟ ΚΟΕΛΙΟ


Ποιος είναι συγγραφέας;


Το ποιος είναι συγγραφέας η Πολιτεία δεν το αναγνωρίζει, μάλλον το αγνοεί επιδεικτικά. Μπορεί εμείς να λέμε όταν αναφερόμαστε σε ένα βιβλίο «ο συγγραφέας τάδε», αλλά αν αυτός πάει στην Εφορία και πει «είμαι συγγραφέας», αν δεν του απαντήσουν με τη γνωστή ελληνική ατάκα, στην καλύτερη περίπτωση θα του που «και τι μας το λες!». Στην Ελλάδα

ΜΟΛΙΣ ΥΨΩΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ....Μ.ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ

Ήξερα ακόμη… Πως μόλις υψώσω το κεφάλι θα τρέχαν οι κρεμάλες. Μόλις ύψωνα τα χέρια θα τρέχαν οι χειροπέδες. Πως μόλις σήκωνα φωνή θα ’ταν σαν να σήκωνα το σακκάκι για να μου πετύχουν καλύτερα την καρδιά. Τα ’ξερα όλα… Μα πίσω δε γυρνώ.
(Μ. Λουντέμης)

Εφέσου Γεύσεις> στην Νέα Έφεσο Πιερίας. Στις 31 Μαρτίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα για τις τρούφες.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00 πμ Έναρξη ημερίδας στο εστιατόριο <Εφέσου Γεύσεις>,
για καφεδάκι κι ενημέρωση.
9:00 πμ Κυνήγι για συλλογή τρουφών της εποχής σε δάση
του Ολύμπου, με δύο τρουφόσκυλα.
12:00 πμ Επιστροφή στο εστιατόριο <Εφέσου Γεύσεις>, όπου
θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που θα αφορούν την
καλλιέργεια της τρούφας, τα ειδικά εκπαιδευμένα
σκυλιά και την αναζήτηση τρουφών.


Μακροσκοπική ταυτοποίηση κάποιων ειδών τρούφας.
2:00 μμ Γεύμα και γευσιγνωσία με φρέσκες τρούφες στο

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. που συνυπογράφει ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης


Προς   τους   Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης
Εξαγορά των στεγαστικών δανείων των πολιτών
Κύριοι Υπουργοί,            
Τα στεγαστικά δάνεια των δυσπραγούντων Ελλήνων είναι θηλιά στον λαιμό τους .
Ταυτόχρονα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες που τα έχουν χορηγήσει .
Πιστεύουμε ότι πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την περίπτωση, να εξαγοράσει το κράτος μέσω ενός φορέα, τα προβληματικά  δάνεια των πολιτών, ακόμη και με ένα σχετικό «κούρεμα» της αξίας τους.
Έτσι το κράτος θα λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία γιατί δίχως να του χαρίσει το δάνειο, θα βγάλει ουσιαστικά την θηλιά από τον λαιμό του πολίτη, διότι δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και θα δώσει ταυτόχρονα ρευστότητα στις τράπεζες.
Στην συνέχεια, ο φορέας του κράτους

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες σκύλων


Μπορεί να νομίζετε ότι το μπιγκλ σας είναι το πιο όμορφο και έξυπνο σκυλί στη γειτονιά, έχει όμως την αρνητική τιμή να είναι μία από τις ράτσες που εκπαιδεύονται ιδιαίτερα δύσκολα. Η εξυπνάδα στα σκυλιά είναι πολυδιάστατη υπόθεση και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον άνθρωπο. 
Σύμφωνα με ειδικούς, οποιοσδήποτε σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί και φυσικά όλα καταλαβαίνουν τον κηδεμόνα τους. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ της ΠΙΕΡΙΑΣ....ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ


Γιάννης Καλπούζος Με πρωταγωνιστή την Κύπρο και την Ιστορία


Ο μπεστσελερίστας συγγραφέας περνάει από την Ηπειρο και την Κωνσταντινούπολη στη Μεγαλόνησο, σε ένα μυθιστόρημα που καλύπτει κρίσιμες περιόδους της Ιστορίας της.

Δεν έχει ακόμη επαρκώς μελετηθεί αν η μεγάλη ζήτηση αλλά και προσφορά ιστορικού μυθιστορήματος σημαίνει διάθεση για επιβεβαίωση των στερεοτύπων ή συνειδητή ή ασυνείδητη αμφισβήτησή τους. Είναι όμως γεγονός ότι έχει να κάνει με την ταυτότητα του σύγχρονου Ελληνα που, έπειτα από 150 χρόνια αγώνων για ελευθερία και

ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ ή ΄΄παλιόψαθα των εθνών΄΄ ) Του Δημητρίου Ι. Παπαδημοπούλου, Δικηγόρου Λαρίσης.


Όσο είναι πιθανό να λυπηθεί ερωτομανής σάτυρος τη νεαρή κόρη που αποπλάνησε και να παύσει να τη θωπεύει, επειδή αυτή του επέδειξε και συνεχίζει να του επιδεικνύει ΄΄καλή διαγωγή΄΄, δέχθηκε και δέχεται τις θωπείες του… άλλο τόσο είναι πιθανό, οι οικονομικοί και παντός είδους ντόπιοι και ξένοι σάτυροι ναπαύσουν να εκμεταλλεύονται την Πατρίδα μας, όσο αυτή επιδεικνύει ΄΄καλή διαγωγή΄΄, ψηφίζοντας μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και

Κέφι, ξεφάντωμα για τα παιδιά όλων των ηλικιών υπόσχεται το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχουν διαμορφώσει ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας και το Επιμελητήριο Πιερίας.


   Το Σάββατο και την Κυριακή 16&17 Μαρτίου
    Κέφι, ξεφάντωμα για τα παιδιά όλων των ηλικιών υπόσχεται το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχουν διαμορφώσει ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας
Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας και το Επιμελητήριο Πιερίας. Το αποκριάτικο σκηνικό στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους θα συνθέσουν χρώματα, χαρούμενοι ήχοι και μουσικές, κλόουν, ζογκλέρ, κομφετί, σερπαντίνες με επίκεντρο «το Ινδιάνικο χωριό».

Τα αποκριάτικα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
«Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κατερίνης, φέρνουν στο προσκήνιο και αναδεικνύουν σε πρωταγωνιστές, τα παιδιά που αποτελούν την ψυχή του θεσμού και πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις με χαρούμενη διάθεση και ζωντάνια» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, προσκαλώντας ταυτόχρονα όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στα αποκριάτικα δρώμενα, να γιορτάσει και να διασκεδάσει στην πιο κεφάτη γιορτή του χρόνου.

Οι πιο περίεργες δίαιτες, που (όντως) έχουν επιτυχία


Μη βιαστείτε να πείτε, ότι πρόκειται για αστείο, ούτε ότι είναι κάτι σαν τη δίαιτα του… ανανά. Οι δίαιτες, που ακολουθούν είναι, σύμφωνα με το Men'sHealth.com, αν μη τι άλλο, ελκυστικές, νόστιμες και έχουν αποτελέσματα.

ΣΟΚ...!!!!!!!!55.000 «λουκέτα» στο επόμενο 12μηνο «βλέπει» η ΓΣΕΒΕΕ Κίνδυνος απώλειας 195.000 θέσεων εργασίας


«Λουκέτο» σε 55.000 επιχειρήσεις μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο προβλέπει η ΓΣΕΒΕΕ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια 195.000 θέσεων εργασίας (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).
Σύμφωνα με έρευνα της Συνομοσπονδίας για τα οικονομικά μεγέθη των ΜμΕ που παρουσιάστηκε σήμερα, περίπου 170.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο και 64.000 από αυτές είναι εμπορικές.

Mετρό Θεσσαλονίκης: «Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα προστατευθούν»


Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα προστατευθούν διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων για το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως η πόλη δεν αντέχει άλλες διαμάχες, πολύ περισσότερο όταν αυτές επισύρουν το σοβαρό ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί ανεπανόρθωτα το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην ιστορία της. 

Η ΠΓΔΜ απέσυρε τo "Imperija" από την Eurovision


Με άλλο τραγούδι θα συμμετάσχει τελικά ηΠΓΔΜ στη φετινή Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, μετά τις αντιδράσεις για το αρχικό τραγούδι που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικές ημέρες και το οποίο τελικά αποσύρθηκε. 

ΣΥΓΝΕΦΟ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ - Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Μαρία, Μαρία, Μαρία,
άσε με να μπω, Μαρία.
Δε μπορώ έξω στους δρόμους.
Μαρία, το βλέπεις,
που, ανάμεσα στα δόντια μου,
κρατάω πάλι
το μπαγιάτικο ψωμάκι
απ' το χτεσινό σου χάδι.

Μαρία, άνοιξε. Πονάω!

Βλέπεις,
μες στα μάτια μου μπήχτηκαν
οι καρφίτσες των γυναικείων καπέλων.

Μαρία,
φοβάμαι μην ξεχάσω τ' όνομά σου,
όπως φοβάται μην ξεχάσει ο ποιητής
μια λέξη που γεννήθηκε
στις ωδίνες της νύχτας,
μια λέξη μεγάλη σαν το Θεό.

Δε θέλεις, Μαρία; Δε θέλεις;

Λοιπόν, θα ξαναπάρω πάλι,
σκυφτός και σκοτεινός, την καρδιά μου,
ποτισμένη με δάκρυ,
για να την κουβαλήσω,
σαν το σκυλί που κουβαλάει
στην τρύπα του
το πόδι του,
που του 'κοψε το τρένο.

ΖΟΡΜΠΑΣ...ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ


Προχωρούσαμε αμίλητοι μέσα από τα στενά δρομάκια του χωριού. Τα σπίτια μαυρολογούσαν ολοσκότεινα, κάπου ένα σκυλί γάβγιζε, κάποιο βόδι αναστέναζε. Κάποτε μας έρχουνταν στο φύσημα του αγέρα εύθυμα, αναβρυτά, σαν παιγνιδιάρικα νερά, τα κουδουνάκια της λύρας.
Βγήκαμε από το χωριό, πήραμε το δρόμο κατά το ακρογιάλι μας.

-Ζορμπά, είπα, για να κόψω τη βαριά σιωπή, τι αγέρας είναι

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.


Βασίλης Ραφαηλίδης- Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους (Η ψυχολογία του φασίστα)


''Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε το Μεταξά. Όπως και οι Ιταλοί που αγάπησαν το Μουσολίνι, όπως και ο Γερμανοί που αγάπησαν το Χίτλερ, όπως και οι Ισπανοί που αγάπησαν το Φράνκο. Ο φασισμός είναι λαϊκισμός -και κάθε λαϊκισμός είναι φασισμός κατά βάσιν και κατ’ ουσίαν.
Ο φασισμός δεν αγαπά το μεγάλο κεφάλαιο (εκτός από το πάρα πολύ μεγάλο που τον γεννάει) και λατρεύει

Ο Κόπολα έδωσε στο κρασί του το όνομα "Αρχιμήδης"


Στην κομητεία Σονόμα, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα παράγει ένα κόκκινο κρασί, που το έχει ονομάσει "Archimedes", "Αρχιμήδης" δηλαδή...

Στην Κοιλάδα της Νάπα, στη βόρεια Καλιφόρνια, βρίσκεται ο κυριότερος αμπελώνας της φημισμένης οινοποιίας "Robert Mondavi" (Ρόμπερτ Μοντάβι). Και το όνομα αυτού; "To Kalon" από την αρχαία ελληνική έκφραση για την ύψιστη ομορφιά, όπως εξηγεί η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Στη Χιλή, ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της χώρας, παράγει το

Προκηρύσσονται 4.091 θέσεις Ελεγκτών Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων


Την προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ποσοστό 65% των θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Στουρνάρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν

«Μπαμπά ασχολήσου για να δεις ευτυχισμένο το παιδί σου»


από τον Kωστα Kρομμυδα, ηθοποιος-συγγραφεας
Χαίρομαι που όλο και περισσότερο βλέπω μπαμπάδες να ασχολούνται με την ανατροφή των παιδιών τους.

Στο σύγχρονο κόσμο ο ρόλος του πατέρα στο μεγάλωμα των παιδιών είναι πιο ενεργός από ό,τι παλιότερα. 

Παύει να είναι ένας απλός κουβαλητής και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες. Βέβαια στη χώρα μας έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να το καταλάβουν αυτό όλοι οι άνδρες.

Επιδότηση σε άνεργες γυναίκες για χειροποίητα κοσμήματα κατ’ οίκον (αιτήσεις έως 29/3/13)


assets_LARGE_t_189761_54166537
Κοσμήματα από… σπίτι για σίγουρο εισόδημα. Αν είστε άνεργη ή απολυμένη γυναίκα, μπορείτε να στήσετε τη δική σας επιχείρηση μέσα στο σπίτι σας και να κερδίστε διπλά. Από τη μία να περιορίσετε στο ελάχιστο το κόστος και το ρίσκο του επιχειρηματικού ανοίγματος και από την άλλη να εξασφαλίσετε ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
Στο πρόγραµµα του ΕΣΠΑ µπορούν να ενταχθούν γυναίκες ηλικίας από

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ!