Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Ἐπὶ Ἀσπαλάθων...


Εἶναι τὸ τελευταῖο ποίημα τοῦ Σεφέρη καὶ δημοσιεύτηκε στὸ Βῆμα (23. 9. 71) τρεῖς μέρες μετὰ τὸ θάνατό του στὴν περίοδο τῆς δικτατορίας. Τὸ ποίημα βασίζεται σὲ μία περικοπῆ τοῦ Πλάτωνα (Πολιτεία 614 κ. ἑ.) ποὺ ἀναφέρεται στὴ μεταθανάτια τιμωρία τῶν ἀδίκων καὶ ἰδιαίτερα τοῦ Ἀρδιαίου. Ὁ Ἀρδιαῖος, τύραννος σὲ μία πόλη, εἶχε σκοτώσει τὸν πατέρα του καὶ τὸν μεγαλύτερό του ἀδερφό του. Γι᾿ αὐτὸ καὶ ἡ

Ελληνίδες σε ροζ ραντεβού στη Βουλγαρία


Στα δίχτυα κυκλωμάτων πορνείας πέφτουν Ελληνίδες καλλονές, ανάμεσά τους πολλά μοντέλα, που από συνοδοί ανδρών σε βραδινά επαγγελματικά ραντεβού καταλήγουν σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων με κροίσους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμα και 5000 ευρώ για μία βραδιά.
Ενας κόσμος όχι αγγελικά πλασμένος, καθώς δεκάδες

31ο ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 3:00μ.μ.ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ & ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Στα "μαγαζιά" του ίντερνετ το ΣΔΟΕ


Στα μαγαζιά του ίντερνετ το ΣΔΟΕ
Τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών του ίντερνετ που πραγματοποιούν διαδικτυακά τις αγορές τους ετοιμάζεται να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών, με αιτιολογικό ότι ψάχνει φοροφυγάδες, "παραμάγαζα" που διακινούν λαθραία προϊόντα από το εξωτερικό, μαύρο χρήμα που διακινείται μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και γενικότερα αδήλωτη περιουσία που αποτυπώνεται στο διαδίκτυο.
Με επιστολή του το ΣΔΟΕ ζητά από τις εμπορικές τράπεζες να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθούν οι πιστωτικές κάρτες των πελατών που εμφανίζονται να πραγματοποιούν συχνές αγορές μέσα από υπηρεσίες του διαδικτύου.
 Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ

«Στις επερχόμενες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν θα εξετάσω τον μάρτυρα Κώστα Βαξεβάνη, διότι, ως Δικηγόρος, είχα την τιμή να είμαι ο Συνήγορος Υπεράσπισής του, στην γνωστή υπόθεση σχετικά με τη δημοσίευση της Λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc.

Για λόγους ευσυνειδησίας και ευπρέπειας πήρα την απόφαση να απέχω από την εξέτασή του στην επιτροπή, ώστε να αποφευχθούν υπόνοιες περί μη αντικειμενικότητας μου.»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


Αγαπητοί Συναγωνιστές ενάντια στα ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ  
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πριν από καιρό τόνισε: 
« Η κοινωνική στράτευση θα φέρει πολιτική δράση και πίε-ση σε κάθε φορέα εξουσίας, να πράξει το καθήκον του, να παρέ-μβει, να αλλάξει νόμους αν χρειαστεί. 
Η πείρα έχει δείξει ότι όταν οι πολίτες μιας τοπικής κοινω-νίας  που απειλείται η υγεία της ή η οικονομική της δραστηριό-τητα ή η καθημερινή ποιότητα της ζωής της αντιστέκονται, η το-πική και η κεντρική εξουσία υποχωρούν ».
     Συνδιάσκεψη για το  Περιβάλλον |   Τετ, 13/05/2009 - 05:47
Την ανάγκη συστράτευσης για ένα πανανθρώπινο οικονομικό και κοινωνικό όραμα για βιώσιμη ανάπ-τυξη και προστασία του περιβάλλοντος επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας την Τρίτη στη Διεθνή Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή και την Ενεργειακή ασφάλεια.    
Αυτό έχουμε ανάγκη. Αυτό επιθυμούμε. Τώρα είναι η ώρα. Τα λόγια να γίνουν πράξη κι εμείς ο απλός λαός να μπορούμε να ελπίζουμε ξανά.
 Αγγελος Αγγελίδης - ΑΙΓΙΝΙΟ    (πρώτη δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2009)

Κούλουμα στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας


O Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Δίας» Αγίου Δημητρίου οργανώνει Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στην πλατεία του χωριού με ώρα έναρξης 11 π.μ.
Στην εκδήλωση θα προσφερθούν ντόπια σαρακοστιανά εδέσματα (φασολάδα, ελιές, λαγάνα κ.α.) και θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου «Δίας» καθώς και του Συλλόγου Αηδημητρινών Κατερίνης.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, όπως παλιά! 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Β. ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΠανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 23-3-2013


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας
Ένωση Γονέων Σχολείων Κατερίνης

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της ΚατερίνηςΚέφι, ξεφάντωμα για τα παιδιά όλων των ηλικιών υπόσχεται το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχουν διαμορφώσει ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας και το Επιμελητήριο Πιερίας. Το αποκριάτικο σκηνικό στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους θα συνθέσουν χρώματα, χαρούμενοι ήχοι και μουσικές, κλόουν, ζογκλέρ, κομφετί, σερπαντίνες με επίκεντρο «το Ινδιάνικο χωριό». 
Τα αποκριάτικα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία. 

«Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κατερίνης,