Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στις Βρυξέλλες

Στο βελγικό κοινό παρουσιάζεται αυτή την περίοδο η ελληνική γαστρονομία, ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του γραφείου ΕΟΤ Βελγίου και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της συνεργασίας

Μυστικό μακροζωίας ο ελληνικός καφές

Έρευνα Ελλήνων επιστημόνων, που εστιάστηκε στα καρδιοαγγειακά μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα φλιτζάνι βραστού ελληνικού καφέ κάθε πρωί παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία των ηλικιωμένων του νησιού.

Κύπρος: Plan B με τρία επείγοντα νομοσχέδια

Καταιγιστικές ήταν καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης οι εξελίξεις στην Κύπρο, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους για ταχεία εξεύρεση λύσης, την ΕΚΤ να δίνει προθεσμία έως τη Δευτέρα και το Eurogroup να ανοίγει "παράθυρο" δηλώνοντας ότι είναι "έτοιμο να συζητήσει τις νέες προτάσεις της Κύπρου".

Τα σενάρια πρόκρισης στο Μουντιάλ με νίκη της Ελλάδας

Στη Ζένιτσα δεν υπάρχει αεροδρόμιο, αν όμως η Εθνική Ελλάδας καταφέρει να νικήσει τη Βοσνία, θα μπορεί να ετοιμάζει τις αποσκευές της, για να πετάξει... απευθείας για τη Βραζιλία, όπου του χρόνου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

                  Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου θα γιορτάσει με κάθε λαμπρότητα την  επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821,  αποδίδοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία  και την  Ανεξαρτησία  του Ελληνικού Έθνους.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 22 & 25 Μαρτίου 2013 ,    σύμφωνα με τις αρ. πρωτ. 8845/05-03-2013 και 8846/05-3-2013 αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζονται ως εξής:

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας προτείνει την παράσταση Οι Καιόμενοι της Δέσποινας Καλαϊτζίδου

-Β΄ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010-
Τελευταίες παραστάσεις έως και 31 Μαρτίου 2013
κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:15 μ.μ.
στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου»
Το  έργο

Προανακριτική: Οι 2.062 της "λίστας Λαγκάρντ"

Παραδόθηκε από το ΣΔΟΕ στην Προανακριτική Επιτροπή η πλήρης «λίστα Λαγκάρντ». Σύμφωνα με πληροφορίες, 918 φυσικά και νομικά πρόσωπα από τα 2.062 εμφανίζουν ποσά στις καταθέσεις τους, ενώ οι υπόλοιπες καταθέσεις είναι μηδενικές.

Έλληνες ποιητές που άφησαν το στίγμα τους

Ποια είναι η ταυτότητα της νεώτερης ελληνικής ποίησης και πώς μπορούμε να περιγράψουμε τους βασικούς σταθμούς της;

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, είναι μια ευκαιρία για περιηγηθούμε στην περιοχή μιας τέχνης με μακρά προϊστορία στη χώρα μας.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΝΙΤΣΕ


ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή  10  Μαρτίου 2013 στο τ. Δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα, Γενική Συνέλευση των μελών του νεοϊδρυθέντος  Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με θέμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
                                             
                                                   ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Κρέας αλόγου βρέθηκε σε ελληνικά αλλαντικά

Στην ανάκληση σειράς προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία

Σάντος: "Όποιος φοβάται, να πάρει σκύλο"

Ο Φερνάντο Σάντος επανέλαβε με τον δικό του τρόπο ότι δεν υπάρχει φόβος στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας ενόψει της αναμέτρησης με τη Βοσνία στη Ζένιτσα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. "Δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία", εξήγησε.

Η συνέντευξη Τύπου Σάντος

ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΨΝΠΟ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ·        Πρώτο το έτος 2012
·        Μέσα στη πρώτη πεντάδα το έτος 2011

Η επιμονή της Διοίκησης του πρώην ΨΝΠΟ σε θέματα ποιότητας έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα που κατατάσσουν το πρώην ΨΝΠΟ στις πρώτες θέσεις πανελλήνια και στον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Επίσχεση εργασίας Ειδικευόμενων Ιατρών Γ.Ν. Κατερίνης από εφημερίες και Πρωινό ωράριο.            Κατόπιν συνελεύσεως των ειδικευομένων ιατρών του Γ.Ν. Κατερίνης στις 12/03/2013, με συμμετοχή πάνω από 70%, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση επίσχεσης εργασίας από το πρωινό ωράριο και τις εφημερίες.
 Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην λήψη της παραπάνω απόφασης είναι:
  1. Η απαξίωση των ειδικευομένων ιατρών αφήνοντας απλήρωτες εφημερίες από τον Ιούνιο του 2012.
  2. Η μείωση του μισθού του ειδικευόμενου ιατρού στα όρια της εξαθλίωσης.
  3. Η εξουθένωση των ειδικευομένων που τους ζητούν να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος με κίνδυνο της προσωπικής τους ασφάλειας αλλά και των ασθενών.
  4. Η μείωση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής.
 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ: Έναρξη επίσχεσης εργασίας από εφημερίες και πρωινό ωράριο αρχόμενης από 01/04/2013.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  1. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του έτους 2012 (τακτικών και υπερβάσεων) και των εφημεριών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2013.
  2. Την μη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του Ν. Πιερίας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή.
  3. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Το Δ.Σ. και η Γενική Συνέλευση των Ειδικευόμενων Ιατρών του Γ.Ν. Κατερίνης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους ειδικούς και ειδικευόμενους ιατρούς όλων των νοσοκομείων που βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την ΑΜΕΣΗ και ΕΝΤΟΚΗ αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών.
Θα κινηθούμε αποφασιστικά και σε συνεργασία με όλους τους συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς ενάντια σε οποιασδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης των δικαιωμάτων μας.
 Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Γ.Ν. Κατερίνης.