Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

ΖΟΖΕ ΣΑΡΑΜΑΓΚΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (94η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)


'Όπως είναι  γνωστό, με το Ν. 2193/1994 (Φ.Ε.Κ. 32Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (Φ.Ε.Κ. 78/Α 1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.
 Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίζουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή,

Νίκος Εγγονόπουλος- ΔΩΡΗΤΡΙΑ ΠΟΘΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ

Αφού το θέλεις γυναίκα αρμονική κι ωραία
έτσι καθώς ένα βράδυ του Μάιου
τοποθέτησες απλά κι ευγενικά
μιαν άσπρη ζωντανή γαρδένια
ανάμεσα στα νεκρά λουλούδια
μέσα στο παλιό- ιταλικό μου φαίνεται- βάζο
με παραστάσεις γαλάζιες τεράτων και χιμαιρών
έλα πέσε στα χεριά μου και χάρισε μου- αφού
το θέλεις- τη θλίψη του πρασίνου βλέμματος σου
τη βαθιά πίκρα των κόκκινων χειλιών σου τη νύχτα
των μυστηρίων που είναι πλεγμένη μέσα στα μακριά
μαλλιά σου τη σποδό του υπέροχου σώματος σου. 

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


         Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας  στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που, σε συνεργασία με την εταιρεία NMOS, το  Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, και η Κινηματογραφική Εταιρεία KOYINTA, θα παρουσιάσουν σε ένα διήμερο προβολών, με τις βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της ΠΚΜ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Επίσκεψη Λάκη Παπαϊωάννου, Ευάγγελου Τοπολιάτη στον Δημήτρη Ελευθεριάδη

Την επίσκεψη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Λάκη Παπαϊωάννου και του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας Ευάγγελου Τοπολιάτη δέχθηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης με την ευκαιρία των ημιτελικών αγώνων Παίδων και Νέων 1ης-2ης Ζώνης στο Ενωσιακό Γήπεδο της Νέας Εφέσου. Οι τρείς άντρες είχαν πολύωρη συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η οποία έγινε υπο την παρουσία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και μέλος της ΕΠΣ Πιερίας Νικου Καλαμπάκα.

Η Μάχη της Γραβιάς 8/5/1821


Η Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς ήταν μια από τις πολεμικές εμπλοκές της επανάστασης του 21 με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες. Στην μάχη αυτή, που έγινε στις 8 Μαΐου του 1821, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με 120 άνδρες νίκησε την στρατιά του Ομέρ Βρυώνη.Την εποχή εκείνη

Περί Κικής Δημουλά (She faces the music). της Σώτης Τριανταφύλλου


Στην Ελλάδα μόνον ένα είδος «διανοούμενου» αναγνωρίζεται: εκείνο που ακολουθεί την κυρίαρχη ιδεολογία όταν αυτή η ιδεολογία εμφανίζεται ως αντιπολιτευτική – ακόμα καλύτερα όταν εμφανίζεται ως επαναστατική. Αλλά η ιδεολογική ηγεμονία είναι μια σύνθετη πραγματικότητα: όπως έχει συζητηθεί ξανά και ξανά, η Ελλάδα γλίτωσε την

Το πρώτο ξενοδοχείο των γυμνιστών στη ΡΟΔΟ [εικόνες] ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Στο Παραδείσι της Ρόδου έχουν βρει οι λάτρεις του γυμνισμού το δικό τους επίγειο παράδεισο, αφού εκεί λειτουργεί ένα resort που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυμνιστές. Την περασμένη εβδομάδα το Naturist Angel (Φυσιολάτρης Αγγελος) άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.
Μάλιστα όπως αναφέρει και η Espresso οι γυμνιστές - πελάτες θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στην πισίνα του ξενοδοχείου και να κυκλοφορούν χωρίς να φορούν ρούχα στους χώρους χαλάρωσης. Μάλιστα παρά τις τοπικές αντιδράσεις, οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΙ...


 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ  ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

 ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΤΗΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ,   12/05/2013 
(Κυριακή του Θωμά)
ΩΡΑ 10.00  το πρωί

ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ...

ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ... 
Το ζεϊμπέκικο δύσκολα χορεύεται. Δεν έχει βήματα είναι ιερατικός χορός με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται.

Είναι η σωματική έκφραση της ήττας. Η απελπισία της ζωής. Το ανεκπλήρωτο όνειρο. Είναι το «δεν τα βγάζω πέρα». Το κακό που βλέπεις να έρχεται. Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων.

Το ζεϊμπέκικο δεν χορεύεται ποτέ στην ψύχρα ει μη μόνον ως κούφια επίδειξη. Ο χορευτής πρέπει πρώτα «να γίνει», να

ΝΕΑ ΕΦΕΣΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΙΣΤΟΡΙΑΑυτό είναι το ερωτηματολόγιο ΤΩΝ δημοσίων υπαλλήλων.


Τα διαπιστευτήριά τους θα κληθούν να δώσουν τις επόμενες ημέρες 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι, απαντώντας σε ερωτηματολόγιο σχετικά με το προφίλ της θέσης που υπηρετούν και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στη διαμόρφωση του νέου Δημοσίου.
Το ερωτηματολόγιο που θα σταλεί ηλεκτρονικά στους υπαλλήλους, στους εργαζομένους δηλαδή των υπουργείων, στους ενστόλους και στους εκπαιδευτικούς, αποτελεί το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση του σχεδίου διαθεσιμότητας και κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.
Σε δεύτερη φάση

ΜΑΙΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ…


Με αφορμή το αποκορύφωμα της Άνοιξης αλλά και το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου)

1oς Διεθνής Ποιητικός Διαγωνισμός UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 2013


Η UNESCO δια των εκπροσώπων της στον Όμιλο UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης έχει τη χαρά να εξαγγείλει τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για το 2013με θέμα : «Η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσέα».

Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1η Μαΐου


Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 1/2013 Πυροσβεστική Διάταξη της Π.Δ.Π.Υ. απαγορεύονται αυστηρώς οι καύσεις αγροτικών εκτάσεων για το διάστημα από 1/5/2013 έως και 31/10/2013 λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ «ΑΡΤΕΜΗ»


Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον Υπουργό: Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Κύριε Υπουργέ,

Περίπου 120 οικογένειες  αποτελούν μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΑΡΤΕΜΗ» και έχουν τη δυνατότητα οικιστικής αξιοποίησης της ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού στη θέση «Τοπόλιανη» Λιτοχώρου

Σύμφωνα με το Π.Δ. 31.1.90 –ΦΕΚ 67/Δ/16-2-90, στην περιοχή που βρίσκεται ο οικοδομικός συνεταιρισμός «ΑΡΤΕΜΗ»

Έκθεση σπάνιων γεωγραφικών χαρτών για τον Όλυμπο


ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ.


* ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
* ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5/2013 ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Το ουζερί του Ρωχάμη


Το ουζερί του ΡωχάμηΚάποτε ήταν ένας περιβόητος κακοποιός που παρέμεινε στη φυλακή για είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχει χύσει ούτε σταγόνα αίμα... Η λατρεία του για τις αποδράσεις και την ελευθερία δημιούργησε γύρω του τον θρύλο του «Πεταλούδα». Ακόμη και οι αστυνομικοί που κάθε λίγο και λιγάκι εξαπέλυαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του τον χαρακτήριζαν «συμπαθή» και «σταρ» των αποδράσεων. Σήμερα όμως ο Βαγγέλης Ρωχάμης είναι ένας

Η απάντηση της Κικής Δημουλά(ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΖΗΛΕΙΑ ΨΩΡΑ...!)


Η απάντηση της Κικής ΔημουλάΣτο σάλο που έχει προκληθεί μετά τη δήλωση που φέρεται να έκανε ότι δεν αντέχει τους μετανάστες  στην Κυψέλη, απαντά η Κική Δημουλά.
Μιλώντας στο maga.gr τονίζει:"Δεν θα κάνω δήλωση να πείσω ότι δεν αποκάλεσα όλους τους κλέφτες δολοφόνους. Είπα μια περίπτωση που συνέβη μέσα στην οικογένειά μου και χρειάστηκε να φτάσουμε στο νοσοκομείο και εννοούσα πόσο τρόμο μου δημιουργεί αυτό το πράγμα".