Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

1η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Γενοκτονία των Ελλήνων του ΠόντουΗ επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι η υπόμνηση του αγώνα όλου του Ελληνισμού για τη διατήρηση άσβεστης της εθνικής μνήμης αυτής της τραγωδίας.
Η 19η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων ως ημέρα μνήμης, αποτελεί μία ουσιαστική ευκαιρία να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των Ποντίων αδελφών μας. Παράλληλα, μας δίνει τη δυνατότητα  να εντείνουμε τον διαρκή αγώνα και τις συντονισμένες προσπάθειές μας, για την διεθνή αναγνώρισή της.
Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις και αποτίει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της γενοκτονίας. Είναι σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης και για τις νεότερες γενιές προκειμένου να παραμείνουν προσηλωμένες στα ιδανικά της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης των λαών.

Ολοι οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό

Πεκίνο-Αποστολή: Χριστίνα Κοραή
Στους 66 ανέρχονται οι επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Κίνα. Στόχος τους να συμβάλλουν και αυτοί στην προσέλκυση επενδύσεων.http://www.real.gr

Εστειλαν φύλλο πορείας σε βουλευτή πρώην καθηγήτρια των ΑΝΕΛ [εικόνες]

Σε επιστράτευση κλήθηκε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία πλέον καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εκπαιδευτικός στον τόπο εργασίας της, ενώ σε περίπτωση που δεν το κάνει, θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.
Η ίδια σχολιάζοντας το γεγονός

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων [πίνακας]

Τελικά οι καθηγητές δεν θα πραγματοποιήσουν απεργία και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά. Ετσι την Παρασκευή 17 Μαΐου χιλιάδες μαθητές θα καθίσουν στα θρανία των εξεταστικών κέντρων. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Γερμανός ειδικός: Η Ελλάδα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ο Παπανδρέου ήταν «εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ», η Ντόρα Μπακογιάννη ήξερε για τα πετρέλαια και το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Αυτά τα συγκλονιστικά γράφει, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ -γνωστός και ως «Mr. Dax»- στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από το "χαράτσι"

Ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ για τον άγαμο και 8.000 ευρώ για τον έγγαμο, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε ένα από τα προστατευόμενα τέκνα, θα είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απαλλαγή, τη μείωση ή την καταβολή σε περισσότερες δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) από φορολογούμενους που αυτοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια.

Με λύρες, κιθάρες, πανδουρίδες και αυλούς...

Παίζουν λύρες, πανδουρίδες, βάρβιτους, πολύχορδα, αυλούς, σάλπιγγες και κρουστά και αναβιώνουν ήχους αρχαϊκούς που έμειναν αναλλοίωτοι στο πέρασμα των αιώνων για να μεταφέρουν ως τις μέρες μας την, κατά τους προγόνους μας, φιλοσοφική αντίληψη του κόσμου, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται στην αρχαία μουσική.

Ο λόγος για το σύνολο αρχαιοελληνικής μουσικής "Ορφεία Αρμονία" (orpheiaarmonia.wordpress.com) που

40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

       Δευτέρα 20 Μαΐου , ώρα 12:00

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και ο IANOS (Σταδίου 24- Αθήνα),ανακοινώνουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2013 και παρουσιάζουν το λεύκωμα 40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Μια επετειακή έκδοση στην οποία καταγράφονται όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις των 40 χρόνων του ιστορικού Φεστιβάλ Ολύμπου.
Το πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιάσει ο Γρηγόρης Παπαχρήστος Πρόεδρος του Δ.Σ ΟΡ.ΦΕ.Ο. και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κώστας Μυστακίδης, παρουσία των συντελεστών των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ.

Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν οι:
Δημήτριος Παντερμαλής Πρόεδρος Μουσείου Ακροπόλεως
Κώστας Γεωργουσόπουλος Λογοτέχνης - Θεατρικός κριτικός
Νίκος Πασχαλούδης Δημόσιες Σχέσεις ΟΡ.ΦΕ.Ο
Άνεργοι νέοι, χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο για ένα χρόνο, μέσα στα πλαίσια της "νέας μεταναστευτικής νομοθεσίας", που συζητείται σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

Αν και δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε Ελλάδα και Κύπρο, με βάση τροπολογία που κατέθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη Τσαρλς Σούμερ και υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα, Λίντσεϊ Γκράχαμ, παρέχεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες και σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, χωρών των οποίων λιγότεροι από πέντε χιλιάδες υπήκοοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ κατά την περυσινή χρονιά, να εργαστούν στις ΗΠΑ για ένα έτος.

Παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από θεατρική ομάδα του λυκείου Λιτοχώρου


ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ


Παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από θεατρική ομάδα του λυκείου Λιτοχώρου

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

Ως η καλύτερη θεατρική παράσταση που πέρασε από το 2ο διεθνές μαθητικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, χαρακτηρίστηκε η κωμωδία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, που παρουσίασε θεατρική ομάδα του λυκείου Λιτοχώρου.
Η ίδια παράσταση ανέβηκε και στο αρχαίο θέατρο του Δίου ενώ