Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Μετωπική ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τα "γκουλάγκ" του Ζίζεκ

Νέα εστία έντασης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτήθηκε από τη δήλωση του σλοβένου φιλοσόφου, Σλαβόι Ζίζεκ, ο οποίος -στο πλαίσιο συνάντησης του με τον Αλ. Τσίπρα- ότι "όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα γκούλαγκ".

Τί παίζαμε τότε που δεν είχαμε υπολογιστές;

Τι θα λέγατε αν αντί για "call of duty" παίζαμε "πόλεμο και ειρήνη" ή αντί για fifa - ποδοσφαιράκι, τζαμί; Τα παιδιά που αποφάσισαν να διαλέξουν τη δεύτερη επιλογή έκλεισαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξασκήθηκαν, με τη βοήθεια των παλαιότερων γενιών, σε παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια που παίζονται στη γειτονιά και όχι μέσα στο σπίτι, με μια πάνινη μπάλα,

Μαθήματα λογοτεχνίας και γραφής για παιδιά

Το Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών, που οργάνωσε και εμψυχώνει η συγγραφέας Χριστίνα Κόλλια, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ένα αφιέρωμα στα Οικολογικά Παραμύθια.

Κεράσια: Και νόστιμα, και ωφέλιμα

Τα κεράσια δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι επίσης και ωφέλιμα. Είναι από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ευεργετική δράση σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει τη σημαντική θρεπτική αξία αυτού του φρούτου, η οποία οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, αλλά και σε άλλα ωφέλιμα για την υγεία μας συστατικά.

το Φαράγγι του Ενιπέα και τη χλωρίδα του.

Στα πλαίσια ων δραστηριοτήτων του, το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΕΚΦΕ) Πιερίας οργανώνει εκδήλωση σχετικά με το Φαράγγι του Ενιπέα και τη χλωρίδα του.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως: 

Την Κυριακή 26-5-2013 και ώρα 8π.μ. αναχώρηση με λεωφορείο από την πλατεία Ηρώων (κοντά στη ΔΕΗ) για το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Με αφετηρία το παλιό μοναστήρι θα γίνει κατάβαση του φαραγγιού. Η πορεία είναι

Σε αυτό το εστιατόριο δεν χρειάζονται χρήματα...

Ένα εστιατόριο πλήρως προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της οικονομικής κρίσης άνοιξε στην Καταλονία της Ισπανίας. Όποιος δεν έχει να πληρώσει τον λογαριασμό μπορεί να προσφέρει αντί χρημάτων, μία ώρα εργασίας στην επιχείρηση. Πρόκειται για το εστιατόριο Troboda, το οποίο ωστόσο δεν είναι μοναδική περίπτωση

Νέα μέτρα για υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Νέα δέσμη μέτρων για τη ρύθμιση δανείων υπερχρεωμένων δανειοληπτών σχεδιάζει η κυβέρνηση από κοινού με την Τράπεζα της Ελλάδος.
  Συγκεκριμένα, όπως αναγράφει και το επικαιροποιημένο μνημόνιο, έως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να παρουσιασθεί ένα ακόμη σχέδιο, το οποίο θα ενισχύει τη διαδικασία ρύθμισης των δανείων.
  Μετά την αποδοχή από την τρόικα του σχεδίου διευκόλυνσης των «ενήμερων και ενυπόθηκων δανείων» και για όσο αναμένεται η έγκριση του σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε το νομοθετικό κείμενο να πάει για ψήφιση στη Βουλή,