Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟ AIDS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Προβληματισμό, ανησυχία, άλλα και συγκρατημένη αισιοδοξία για το «τοπίο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη, προκαλεί η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, που ανακοινώθηκε στη Λισαβόνα.
Τουλάχιστον 73 «νέα ναρκωτικά», τα οποία παρασκευάζονται από ουσίες ελεύθερες στο εμπόριο και διαφημίζονται ως νόμιμα διεγερτικά μέσω Διαδικτύου, εντοπίστηκαν μέσα στο 2012 και αποτελούν τον νέο πονοκέφαλο των διωκτικών αρχών στη Γηραιά Ήπειρο.

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο Πέμπτη 30 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αξιοκρατία με ισότιμη αντιμετώπιση της ΤΕ κατηγορίας - όχι στο ρατσιστικό αποκλεισμό της από τις θέσεις ευθύνης, νέους σύγχρονους οργανισμούς χωρίς περικοπές θέσεων, συγχωνεύσεις, καταργήσεις μονάδων υγείας πρόνοιας και προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

Τσίπρας: Οι αυτοκρατορίες δεν είναι ανίκητες

«Η Αριστερά πρέπει να πείσει όχι μόνο ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει αλλά και ότι μπορεί να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το νέο βιβλίο του Νίκου Κοτζιά με τίτλο: «Ελλάδα αποικία χρέους. Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία».

Η κατανάλωση οσπρίων ασπίδα για την καρδιά

Η κατανάλωση περισσότερων οσπρίων όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές, στο πλαίσιο μιας διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, φαίνεται ότι βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of International Medicine.

Τα 170 χρόνια των αθηναϊκών καφενείων από την Αιόλου ως την Ομόνοια σε έναν περίπατο!

Η Ομάδα ΑΣΤΥ και ο ΜΚΟ ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ διοργανώνουν την Κυριακή 2 Ιουνίου έναν περίπατο για να γνωρίσουμε και να μάθουμε την ιστορία των 170 χρόνων παρουσίας των καφενείων στην Αθήνα που άνθησαν τον προηγούμενο αιώνα γύρω από την Ομόνοια και την Αιόλου. Ποιο ήταν και πού βρισκόταν το πρώτο καφενείο της πρωτεύουσας; Πού συγκεντρώνονταν οι παλαίμαχοι αγωνιστές

"Πρωταθλητές" στη δουλειά, αλλά κακοπληρωμένοι οι Έλληνες


"Πρωταθλητές" στις ώρες εργασίας αναδεικνύονται οι Έλληνες σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την ποιότητα ζωής, ενώ οι ελληνικοί μισθοί βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του Οργανισμού. Μεταξύ 63 χωρών βρισκόμαστε στην 63η, όσον αφορά την ικανοποίηση από τη ζωή μας, δηλαδή στο ναδίρ.