Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

"Οι πολιτικοί που βούλιαξαν την Ελλάδα"

Ένα άκρως καταγγελτικό "αφιέρωμα" στους πολιτικούς που με τις πράξεις τους οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή βαθιά κρίση, όπως αναφέρει, δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Focus κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Το δημοσίευμα που τιτλοφορείται "από το Κοινοβούλιο στη φυλακή" αναφέρεται στην πορεία πολιτικών προσώπων που έχουν συνδεθεί

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΥΣΟ; ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;


Διπλάσια έως και τετραπλάσια αξία από τα σημερινά αποθέματα της ΤτΕ σε χρυσό έχουν τα κοιτάσματα στη Βόρεια Ελλάδα, που δίνονται σε ξένους ιδιώτες, για να πάρει το Δημόσιο σε βάθος δεκαετιών μικρό κλάσμα από την αξία τους από φόρους και μεταλλευτικά τέλη.

ΧΡΥΣΟ Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου

Ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (2/6) στη Σεβίλη της Ισπανίας, προς τιμήν της Κατερινιώτισσας πρωταθλήτριας Κατερίνας
Νικολαΐδου που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ            Τη 2η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων διοργανώνει η Ένωση Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας-Θράκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  από την 1η έως την 18η Ιουνίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).
            Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της 1ης Συνάντησης Θεατρικών Σχημάτων  που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους (1-18/3/2012), η Ένωση Θεατρικών Σχημάτων Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει τη 2η Συνάντηση και παρουσιάζει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης -με ελεύθερη είσοδο- τις καινούργιες θεατρικές παραγωγές των ομάδων-μελών της.

Συνεχίζεται για άλλα 2 χρόνια ο φόρος αλληλεγγύης


Η ρήση "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση των έκτακτων φόρων στα εισοδήματα και την περιουσία. Έτσι ενώ αναμένονταν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από το 2014, τελικά αυτή θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για άλλα δύο χρόνια, έως το 2016.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους είναι μεγάλες, καθώς η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα.

Παράλληλα,

Έρχονται 7.000 διαθεσιμότητες σε ΟΤΑ, αποκεντρωμένες, ΥΠΕΣ

Περίπου 7.000 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ,των αποκεντρωμένων διοικήσεων και του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ακολουθήσουν το δρόμο της διαθεσιμότητας εντός του 2013.
Πρόκειται για το 7%

Συνάντηση 10 βαλκανικών ορειβατικών ομοσπονδιών σε Λιτόχωρο και Όλυμπο

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
 Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη κατά της λιτότητας

Χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και γκλομπ η γερμανική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση του αντικαπιταλιστικού κινήματος Blockupy που είχε οργανωθεί, για δεύτερη ημέρα, στηΦραγκφούρτ