Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

1 στις 240.000 η πιθανότητα θανάτου σε αεροπλάνο


Η πιθανότητα να χρειαστεί επιβάτης αεροπλάνου γιατρό την ώρα της πτήσης είναι μία στις 604, ενώ η πιθανότητα -εξαιτίας επείγοντος περιστατικού- να καταλήξει ταξιδώτης σε άλλο αεροδρόμιο από τον προορισμό του, είναι 1 στις 8.500, σύμφωνα με νέα αμερικανική στατιστική επιστημονική ανάλυση.
 Η μελέτη δείχνει ότι η πιθανότητα να πεθάνει κανείς, ενώ ταξιδεύει αεροπορικά, είναι

Η ΑΣΠΕ για τη χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων και Πολυτέκνων και του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων


από το Γραφείο Τύπου
Μετά την ψήφιση των νόμων 4093/2012, 4141/2013 και 4144/2013, που αναφέρονται στη χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων και Πολυτέκνων και του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και τη δημοσίευση... των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για τη χορήγησή τους, αποδεικνύεται η προχειρότητα των συντακτών των παραπάνω διατάξεων, αλλά και το γεγονός ότι στόχος της (Συγ)Κυβέρνησης ήταν, με την κατάργηση της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, του επιδόματος της πολύτεκνης μητέρας και του τρίτου τέκνου,

Ιδιωτικές εφορίες στην Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ


Ιδιωτικές μέχρι και τις εφορίες θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων μέτρων. Αυτό αναφέρει στην έκθεσή του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος που δόθηκε... αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 στις 8:00μμ στην Κεντρική Πλατεία ΚατερίνηςΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ:


 
Καθορισμός κενών και πλεονασμάτων με υπολογισμό των τμημάτων με 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, 20 μαθητές στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά
καθηγητή στα εργαστήρια.
Υπολογισμός κενών-πλεονασμάτων με βάση το διδακτικό ωράριο που ισχύει τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οδηγούνται σε υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις χιλιάδες συνάδελφοι.
Να εφαρμοστεί η μέχρι πρότινος διαδικασία υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων κατά σχολείο, ομάδα σχολείων και περιοχή μετάθεσης και η παράλληλη διδασκαλία ξένων γλωσσών. 

Ανθισμένες Μανόλιες στο θέατρο Commedia


Άρθρο γνώμης

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Ανέβηκε ο πήχης πιο ψηλά! Μετά την «Αγγελία» του Γιώργου Σκούρτη που ήταν γροθιά στο στομάχι για το θεατρόφιλο κοινό που την είχε παρακολουθήσει τον χειμώνα που πέρασε,

Αναστολή της εγκυκλίου για υποχρεωτική παραμονή 8:00-14:00 των εκπαιδευτικών


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Εσωτερική Διανομή :
- Διεύθυνση Διοικητικού
- Γενική Διεύθυνση Διοίκησης ΠΔΕ
- Διεύθυνση ΠΔΕ Τμήμα Γ’

ΘΕΜΑ:  Σχετικά με την αποστολή στοιχείων των υπηρετούντων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σας ενημερώνουμε ότι από την κοινοποίηση του παρόντος παύει η ισχύς της υπ’αριθμ.πρωτ.66267/Δ2/16-05-2013 εγκυκλίου σχετικά με την υποχρέωση αποστολής στοιχείων.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Το πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου και το λεύκωμα του ΟΡ.ΦΕ.Ο θα παρουσιασθούν στη Λάρισα σο Γαλλικό Ινστιτούτο


Στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνουν, στη Λάρισα, εκδήλωση όπου θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος «40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» και του προγράμματος των φετινών
εκδηλώσεων.

Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν οι Κώστας Τσιάνος - Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου,

Δήλωση Ν. Μαριά για το έγγραφο του ΔΝΤ που ομολογεί την αποτυχία του μνημονίου

«Κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες» λέει η λαϊκή παροιμία, τόσο κράτησε και το δήθεν success story του κ. Σαμαρά, καθώς σύμφωνα με το ΔΝΤ, αντί για ανάπτυξη έρχονται νέο μνημόνιο και νέα σκληρά μέτρα σε βάρος του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού». 

Πως επηρεάζουν τα επεισόδια τον ελληνικό τουρισμό

Eντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο γύρω από την επίδραση, που ενδέχεται να έχουν στον ελληνικό τουρισμό τα γεγονότα στην Τουρκία, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια και την εξέλιξη των μαζικών κινητοποιήσεων με επίκεντρο την πλατεία Ταξίμ, παρατηρούν φορείς του τουρισμού.
 Εν αναμονή των εξελίξεων, πάντως,

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία λόγω απεργίας

Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία λόγω απεργίαςΕικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου, γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.
Σε συνέντευξη Τύπου, έκαναν λόγο για «οικτρή πραγματικότητα

ΗΠΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΗΓΣΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ...!!!

Αποσπάσματα της FDA θα συλλαμβάνουν τον οποιοδήποτε επιχειρήσει να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπo του. Η είδηση Αστυνομίας Τροφίμων
στις Η.Π.Α. πέρασε απαρατήρητη από τον ελληνικό Τύπο (και τους πολιτικούς μας) παρ’ όλο που θα έπρεπε όλοι μας να έχουμε αντιληφθεί, πώς ο λαός των Η.Π.Α.

Το εργασιακό στρες ανεβάζει τη χοληστερίνη


Το εργασιακό στρες ανεβάζει τη χοληστερίνηΤο εργασιακό στρες μπορεί να αλλάξει τον μεταβολισμό των λιπών από τον οργανισμό, οδηγώντας σε αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης και καρδιοπάθεια, αναφέρουν ισπανοί ερευνητές.
Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι το εργασιακό στρες υπονομεύει την υγεία της καρδιάς, αλλά έως τώρα

Το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού η δουλειά Ισά, Καρεμπέ


Παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πλατεία Αλεξάνδρας οι Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά, με τα δυο νέα στελέχη των Πειραιωτών να... στρώνονται στην δουλειά.

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ...!

Σύγκρουση ΔΝΤ – ΕΕ για το λάθος στην ελληνική συνταγήΜε επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία ισοδυναμεί η διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ που αμφισβητεί τις βασικές παραμέτρους του ελληνικού προγράμματος. Με βάση το έγγραφο, που έχει στα χέρια της η Wall Street Journal και το οποίο σχολιάζουν κύκλοι της