Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

"Η Γιάννα δεν θα κάνει κόμμα"

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έπειτα από πολλά χρόνια, η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη επιτέθηκε στο πολιτικό σύστημα που “οδήγησε τη χώρα στην κρίση”, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της “Γιάννα” (στο εξωτερικό κυκλοφορεί με τον τίτλο “My Greek Drama”). Απαντώντας στις ερωτήσεις της Σοφίας Παπαϊωάννου

«Λύσσα, Μέτρα Προστασίας, Συνεργασία- Διαλειτουργικότητα Εμπλεκόμενων Φορέων»

       Την Πέμπτη 20-06-2013 ώρα 12:30 στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Ενημέρωσης Επαγγελματιών Υγείας με θέμα «Λύσσα, Μέτρα Προστασίας, Συνεργασία- Διαλειτουργικότητα Εμπλεκόμενων Φορέων» από τους υπεύθυνους του ΚΕΕΛΠΝΟ. 
        Καλείται το σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου (ιατρικό και μη ιατρικό) και κυρίως οι ειδικότητες των Ιατρών που δύναται να αντιμετωπίσουν είτε άμεσα είτε έμμεσα περιστατικά  Λύσσας, να παρακολουθήσουν την αναφερομένη εκδήλωση.


                                                        


Σίδνεϊ και Μελβούρνη τιμούν τον Κωνσταντίνο Καβάφη

Ολοκληρώνεται αύριο στη Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, το διεθνές συμπόσιο για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη που εγκαινιάστηκε την Τρίτη με επιτυχία.

Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννησή του και των 80 χρόνων από το θάνατό του, προσκλήθηκαν, από το Πανεπιστήμιο

Παπούλιας: Εγκλωβισμένη η ΠΓΔΜ στο ιδεολόγημα του "μακεδονισμού"


Ο κ. Παπούλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πολίτικα" του Βελιγραδίου, αναφέρει ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι "η πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής βρίσκεται εγκλωβισμένη στο παρελθόν και δεν προωθεί με συνέπεια το ευρωπαϊκό όραμα που στοχεύει σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον όλων των χωρών της περιοχής".
Στην ερώτηση της "Πολίτικα", αν υπάρχει πιθανότητα επίλυσης του ζητήματος του ονόματος με την ΠΓΔΜ, ο κ. Παπούλιας απάντησε:

Ποια σχολεία κλείνουν και ποια συγχωνεύονται


Δεκάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και δεκάδες ακόμη καταργούνται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία αναρτήθηκε πρόσφατα στο Διαδίκτυο. Η απόφαση του υπουργείου προβλέπει τη συγχώνευση 27 δημοτικών σχολείων και 13 νηπιαγωγείων και την κατάργηση 32 δημοτικών και 89 νηπιαγωγείων. Με την ίδια απόφαση υποβιβάζονται σε λιγότερες θέσεις 34 δημοτικά σχολεία και πέντε νηπιαγωγεία. Επίσης προβλέπει

"Δεν συνδέεται ο Καραμανλής με τη δολοφονία Λαμπράκη"

Μια ιστορικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια ομιλίας της για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη από παρακρατικούς στη Θεσσαλονίκη το 1963, "δείχνοντας" το Παλάτι.
Η κ. Παπαρήγα δήλωσε

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


Eλκυστική η Γερμανία, αλλά όχι για πολύ...


Πολλοί μετανάστες που έρχονται τα τελευταία χρόνια από τις χώρες της κρίσης για να βρουν δουλειά στη Γερμανία, την εγκαταλείπουν και πάλι πολύ γρήγορα.
Μόλις ένας στους δύο Έλληνες μένει πάνω από έναν χρόνο.
Όποιος αποφασίζει τα τελευταία χρόνια να εγκαταλείψει την πατρίδα του προκειμένου να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό, οδηγείται όλο και συχνότερα στη Γερμανία. Το 2011