Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
 
«Καθώς το δημόσιο χρέος έσπασε κάθε ρεκόρ σκαρφαλώνοντας στα 321 δις ευρώ και το νέο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών, η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να δώσει για μια ακόμα φορά εξετάσεις υπακοής στην τρόικα, προχωρώντας σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 : 10.815.197 ΑΤΟΜΑ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..

Σε 10.815.197 άτοµα διαμορφώθηκε ο μόνιµος πληθυσµός της χώρας, σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού κατοικιών 2011. Το 49%, δηλαδή 5.302.70,  είναι άντρες και το 51%, δηλαδή 5.512.494, γυναίκες...
 Στη σχετική ανακοίνωση της, η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει πως η

Εγκώμιο του CNN για εννιά ελληνικά νησιά

Τα 1.400 ελληνικά νησιά είναι από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς της Μεσογείου, αναφέρει δημοσίευμα του CNN και προσθέτει ότι κάθε ένα έχει τον δικό του χαρακτήρα και προσφέρει τοπία που δεν βρίσκει κανείς πουθενά αλλού στη Γη. Ξεχωρίζει δε εννιά από αυτά.

Το καλύτερο τοπίο το βρίσκει κανείς στη Σαντορίνη λέει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας πως αυτό αποτελείται από απότομους βράχους σε διάφορες αποχρώσεις και λευκά χωριουδάκια "γαντζωμένα" σε γκρεμούς πάνω από καθαρά γαλάζια νερά.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΕΛΜΕ για την ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   
η   ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  
της ΕΛΜΕ  για την ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ 

θα γίνει  την  ΚΥΡΙΑΚΗ  25-08-2013 
8:30 μμ
στο ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ  (ΓΥΜΑΝΣΙΟΥ - ΑΙΓΙΝΙΟΥ)
στο  ΑΙΓΙΝΙΟ 

επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι πολλά και σύνθετα 
και επειδή στην Παιδεία συνυπάρχουν 
ΜΑΘΗΤΕΣ  -  ΓΟΝΕΙΣ  -   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 

θα πρέπει 
την προσεχή ΚΥΡΙΑΚΗ 
να δείξουμε όλοι και έμπρακτα το ενδιαφέρον μας. 

Η  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η μικρή γοργόνα και ο πανάρχαιος μύθος

Της Ειρήνης Μητροπούλου

Εκδηλώσεις γίνονται στην πρωτεύουσα της Δανίας για τον εορτασμό της 100ης επετείου του διάσημου αγάλματος του παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, της Μικρής Γοργόνας.

Αλλά ο μύθος της είναι πανάρχαιος
, σύμβολο του φόβου των ναυτικών για την γυναίκα που ξελογιάζει, αλλά δεν ικανοποιεί, και είναι πάντα επικίνδυνη, όπως η θάλασσα.