Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Υποθαλάσσιο ηφαίστειο στη Σαντορίνη εκλύει χρυσάφι

Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα εκλύονται σε μεγάλες ποσότητες από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο, το οποίο βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης, σύμφωνα με ελληνική έρευνα που δημοσιεύτηκε σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά, όπως το Nature, σύμφωνα με τα Νέα.

Ο καθηγητής Κοιτασματολογίας

«Φουγάρα» οι Έλληνες μαθητές


«Φουγάρα» αποδεικνύονται οι Έλληνες μαθητές, καθώς το κάπνισμα συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες κακές συνήθειες στις εφηβικές ηλικίες! Τα ποσοστά των μαθητών και μαθητριών που καπνίζουν αγγίζουν το 23,5% και 22,2% αντίστοιχα, την ώρα που, σύμφωνα με ερευνητές, επικεφαλής των οποίων είναι ο κορυφαίος επιδημιολόγος Τζόναθαν Εμπερσον του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι

Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών γυναικών

Το προσδόκιμο της ζωής των γυναικών στα 50 τους έχει αυξηθεί, αλλά το χάσμα μεταξύ γυναικών στις φτωχές και στις πλούσιες χώρες διευρύνεται και μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω χωρίς την καλύτερη διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ).

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Θα χρειαστούν 20 χρόνια για να πέσει η ανεργία κάτω από 10%

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την εθνική οικονομία, που αναμένεται να ....

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΘΡΑΝΙΟΥ


Από σήμερα, Τρίτη 03/09/2013, πρωί έως μεσημέρι ξεκινά η προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών στο χώρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. Το προσκλητήριο απευθύνεται σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας ανεξαρτήτως ηλικίας.. Μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε έμπρακτα πως η ελληνική Κοινωνία, είναι μια κοινωνία ανθρώπων.

Αλλάζει το σύστημα των δημοτικών εκλογών

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, δημοσίευμα της Καθημερινής ότι η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

"Είναι σκέψεις του πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, που επιθυμούν,

Τα 50 της χρόνια γιορτάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου Δήμου Δίου - Ολύμπου (1963 - 2013)

Με την ίδρυση του Ορειβατικού Συνδέσμου (Ε.Ο.Σ.) Λιτοχώρου το 1954, τα στελέχη του, παράλληλα με τους κυρίως στόχους του Σωματείου, έβαλαν και άλλους που είχαν σχέση με τον τουρισμό, την οικολογία (δενδροφυτεύσεις) και τον πολιτισμό. Ένας από τους στόχους ήταν και η ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ορειβατικού ιδρύθηκε η Βιβλιοθήκη την άνοιξη του 1963, με την επωνυμία «Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου». Νομικό πρόσωπο του Δήμου έγινε το

Κώστας Κουκοδήμος. Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για τη δημιουργία θέσεων εκπαιδευτικών του Τομέα Υγείας Πρόνοιας στις Διευθύνσεις Δια Βίου Μάθησης

Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 13

Προς τον Υπουργό Παιδείας
κ.Κ.Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή μεταφέρω την αγωνία εκπαιδευτικών του τομέα Υγείας –Πρόνοιας με την οποία ζητούν την παρέμβαση σας προκειμένου να διευκρινιστεί άρθρο του νομοσχεδίου «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που αφορά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Ειδικότερα,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ...ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για το νέο Λύκειο


Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, ενώ ξεκίνησε η συζήτησή του επί των άρθρων.
Υπέρ τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα,

Διχάζει η νέα ταινία του Κουστουρίτσα «Along the Milky Way»

Από τα γυρίσματα κιόλας, η νέα ταινία του βραβευμένου Σέρβου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα «Along the Milky Way», διχάζει την τριμερή Προεδρία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Οι εκπρόσωποι των Κροατών και των Βόσνιων αντιτίθενται στην απόφαση να νοικιαστεί στρατιωτικός εξοπλισμός, πυρομαχικά και στρατιώτες για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας.

Η επανάσταση των P.I.G.S. στην 78η Διεθνή Έκθεση

Από σημείο σε σημείο της Θεσσαλονίκης θα "ταξιδέψει" τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από τις 3 Σεπτεμβρίου, η μουσικοθεατρική παράσταση "P.I.G.S. Revolution", η οποία θα πραγματοποιηθεί αρχικά ως πρόδρομη εκδήλωση της 78ης Διεθνούς Έκθεσης και θα επαναληφθεί

Η φτώχεια μειώνει τις διανοητικές ικανότητες

Η πνευματική προσπάθεια που απαιτείται για να αντιμετωπιστούν τα βασικά θέματα διαβίωσης εξαντλούν τις διανοητικές ικανότητες των φτωχότερων ανθρώπων και δεν τους αφήνουν αρκετή ενέργεια ώστε να αφοσιωθούν στην εκπαίδευσή τους ή στην επαγγελματική τους κατάρτιση, υποστηρίζει μελέτη.
Η διανοητική πίεση που δέχεται κάποιος όταν επιχειρεί να βρει λύσεις σε αγχωτικές καταστάσεις, όπως το να θρέψει την