Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Ο Χιώτης που πόζαρε για τον Νταλί


Ο Χιώτης που πόζαρε για τον Νταλί Ο 79χρονος Χρήστος Ζώας ήταν το μοντέλο του Νταλί για το έργο "Η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο".
Μπορεί η καταγωγή του Χριστόφορου Κολόμβου να παραμένει άλυτο μυστήριο και πολλές ευρωπαϊκές περιοχές να ερίζουν για την πατρότητα του μεγάλου θαλασσοπόρου- ανάμεσα στις οποίες και η

Μήνυση του Καπερνάρου για τη διαθεσιμότητα

Μήνυση του Καπερνάρου για τη διαθεσιμότηταΜηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος για «τις παράνομες ενέργειες των υπουργών, Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σχετικά με την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ».
Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, «οι ανωτέρω Υπουργοί αξιώνουν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών να εφαρμόσει την άνευ κύρους και παράνομη Κοινή Υπουργική τους Απόφαση».

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη Ο Μάνος Κοντολέων και το «Μέλι κόλλησε στα χείλη» στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ.Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων

 Την Τρίτη 15 του Οκτώβρη στις 7.00 το απόγευμα θα βρίσκεται κοντά μας στη Κατερίνη και το βιβλιοπωλείο «Νέστωρ» ένας από τους αγαπημένους και πολυγραφότατους Έλληνες συγγραφείς, μικρών και μεγάλων αναγνωστών, ο Μάνος Κοντολέων. Η παρουσία του αυτή γίνεται με αφορμή της έκδοσης του τελευταίου του βιβλίου για ενήλικες το «Μέλι κόλλησε στα χείλη» από τις εκδόσεις Παττάκη.
Το βιογραφικό καθώς και το συγγραφικό του έργο είναι μεγάλο και αξιόλογο. Με  μια εικονική περιήγηση

Ανακοίνωση για πληρωμή επιδοματούχων προνοιακών επιδομάτων Νομού Πιερίας διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου 2013.Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων ανακοινώνει ότι η πληρωμή  προνοιακών επιδομάτων που αφορά το δίμηνο Ιουλίου –Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στις 15/10/2013. Η πληρωμή θα υλοποιηθεί μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ με πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.

Υγεία: Πως θεραπεύεται η ακμή, δίχως φάρμακα;

Σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε στο παρελθόν, η ακμή δεν προκαλείται από κακή διατροφή, σοκολάτες ή λιπαρές τροφές.Υπάρχουν βέβαια αντικρουόμενες μελέτες...
για την διατροφή αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι στον υπερβάλλοντα λιπώδη ιστό, εάν υπάρχει, τα οιστρογόνα