Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

HAPPY NEW YEAR 2014!!!

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ;


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ;


Παγκόσμια ανασκόπηση του 2013 με ένα σκίτσο


Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ...


HAPPY NEW YEAR 2014...
ΠΑΡΤΥ.ΚΟΜΜΑ!


ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο - πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου, (10ος μ.Χ αιώνας) και είναι κτισμένο νοτιοανατολικά του Ολύμπου. Ο Πύργος του, που δεσπόζει πάνω στην εθνικό οδό, είναι ο πιο εντυπωσιακός ακρόπυργος που υπάρχει σε ελληνικό κάστρο.

Τοποθεσία & Στρατηγική Σημασία

Το κάστρο βρίσκεται σε θέση στρατηγική

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της μητροπολιτικής Ελλάδας, της Ομογένειας, τους μετανάστες, τους νέους μετανάστες που εγκατέλειψαν την Πατρίδα.  
 
Αυτή η χρονιά, να είναι μια χρονιά επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της αξιοπρέπειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία στο όνομα του μνημονίου και της νέας τάξης πραγμάτων παρέδωσαν οι σημερινοί κυβερνώντες. Δεν μπορούν όμως να παραδώσουν ούτε την αξιοπρέπειά μας, ούτε την εθνική κυριαρχία της χώρας.
 
Το 2014 θα είναι μια χρονιά απελευθέρωσης, μια χρονιά που θα εφαρμόσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το άρθρο 120 του Συντάγματος. Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμά μας απέναντι σε εκείνους που το καταλύουν και βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Όσο μας πολεμούν, μας κάνουν πιο ισχυρούς. Όσο μας φοβούνται γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να κάνουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη από δανειστές, από τοκογλύφους, από τραπεζίτες και τα όργανά τους.
 
Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όλος ο ελληνικός λαός, ενωμένος και όχι διχασμένος, όπως τον επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να τον δυναστεύσουν».

Ποιες ήταν οι δέκα καλύτερες ταινίες του 2013;

 Μέσα σε αυτά τα πλαίσια των απολογισμών, στο συγκεκριμένο άρθρο θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε μερικές από τις ταινίες που πέρασαν από τις ελληνικές αίθουσες το 2013,

ΕΥΧΕΣ....


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΙΟΑ...ΕΥΧΕΣ

Στην αυγή της νέας χρονιάς εύχομαι σε όλες και όλους το νέο έτος
να χαρίσει απλόχερα υγεία, αγάπη, ευημερία και δύναμη.
Το 2014 να είναι ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο έτος, με προσδοκίες και ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.
Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της χρονιάς που φεύγει θέλω να πιστεύω πως ο νέος χρόνος θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τις βαθιές και ουσιώδεις επιθυμίες όλων μας.
Εύχομαι αυτή τη χρονιά να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε και το νέο ξεκίνημα να είναι γεμάτο αισιοδοξία και ελπίδα.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους.’

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!


Δώρισε περιουσία 800 εκ. δολαρίων και αυτοκτόνησε

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός… «καρχαρία» της Wall Street, με αμύθητη περιουσία από hedge fund, ο οποίος πριν κάνει το απονενοημένο διάβημα δώρισε ολόκληρη την περιουσία του, ύψους 800 εκ. δολαρίων, σε ιδρύματα.

Ο 87χρονος Ρόμπερτ Γουίλσον πήδηξε από τον 16ο όροφο της πολυτελούς πολυκατοικίας του στην περιοχή Upper East Side 

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Πρωτοχρονιά 2014

Με την ευκαιρία του ερχομού του νέου χρόνου, σας στέλνω μέσα από την καρδιά μου τις πιο θερμές και ειλικρινείς μου ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, γεμάτη υγεία προσωπική και οικογενειακή, δύναμη και προκοπή.

Ευχή όλων μας είναι, το 2014, να είναι ένας χρόνος ειρηνικός, ένας χρόνος δημιουργικός, γεμάτος επιτυχίες, αγάπη και προπάντων ανιδιοτελή

Το ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ σας ΕΥΧΕΤΑΙ...


ΕΥΧΕΣ...

Η χρονιά που φεύγει σίγουρα δεν ήταν εύκολη. Ήταν ακόμη μία χρονιά δυσκολιών , με μια κοινωνία να βρίσκεται σε κρίση και το μέλλον να φαντάζει αβέβαιο.
Πρέπει όλοι αυτοί που κυβερνούν αυτόν τον τόπο και αποφασίζουν γι αυτόν, να καταλάβουν ότι θέλουμε και απαιτούμε ένα διαφορετικό μέλλον….
Οι πολίτες δεν είναι παιχνίδι κανενός και ο νέος χρόνος που έρχεται δε χωρά άλλους περιορισμούς.  Μην τους αφήσετε να μας λυγίσουν . Έχουμε δύναμη ψυχής να

«Ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι… των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι». Κ. Παλαμάς

105 χρόνια μετά ο ποιητής είναι πιο επίκαιρος από ποτέ.
Το 1908 η Ελλάδα γι άλλη μια φορά είναι ταπεινωμένη. Μετά την πτώχευση του Τρικούπη και τις ήττες, οι δανειστές ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.Ίντριγκες, ψέμματα, φόροι και χαράτσια.
Ο λαός πεινάει. Όχι όπως σήμερα, αλλά σαφώς χειρότερα.
Δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία και ο Κωστής Παλαμάς γράφει το ποίημα «Γύριζε».
Με ποιητική ακρίβεια, μιλάει ευθέως

ΑΝΕΛ: Θα του απαντήσουμε με το νέο χρόνο

Ανακοίνωση αναφορικά με το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη νέα χρονιά εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Για πρώτη φορά πρωθυπουργός στον κόσμο κάνει ποδαρικό δυο μέρες πριν τον καινούριο χρόνο, περσινά ξινά σταφύλια. Θα του απαντήσουμε με το νέο χρόνο. Καλή χρονιά», τονίζει η ανακοίνωση.

Τ' αστέρια θάμπωσαν, ο ουρανός φωτίστηκε... Ξημέρωνε...

"....'Ενιωθα βαθιά πως το ανώτατο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος δεν είναι η Γνώση, μήτε η Αρετή, μήτε η Καλοσύνη, μήτε η Νίκη, μά κάτι άλλο πιο αψηλό, πιο ηρωικό κι απελπισμένο: Το Δέος, ο ιερός τρόμος. Τι 'ναι πέρα από τον ιερό τρόμο; ο νους του ανθρώπου δεν μπορεί να προχωρέσει.
-Δεν απαντάς; έκαμε ο Ζορμπάς με αγωνία.
Δοκίμασα να δώσω στο

Η αλληλεγγύη δεν βραβεύεται!

Αγαπητοί συμπολίτες,


Η φετινή πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό και στις εθελοντικές οργανώσεις. Πριν λίγες μέρες, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έλαβε πρόσκληση από την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Σ. Μαυρίδου, σύμφωνα με την οποία, και η ομάδα μας επρόκειτο να βραβευτεί την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014. Την Παρασκευή 27.12.2013 συνεδρίασαν όλες οι συντονιστικές επιτροπές της ΕΟΔνΠ και αποφάσισαν την ανακοίνωση της παρακάτω ανοιχτής επιστολής:
Η αλληλεγγύη δεν βραβεύεται!
Η αλληλεγγύη δεν έχει καμία σχέση με τη φιλανθρωπία. Φιλανθρωπία επιτελεί η οικογένεια Λάτση.  Η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη έχουν ως βάση την επικύρωση της ανωτερότητας του φιλάνθρωπου/ελεήμονα  έναντι αυτού που τη δέχεται.
Η αλληλεγγύη, αντίθετα, είναι το ηθικό καθήκον που έχουν τα μέλη μιας κοινωνίας να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται.
Γράφουμε ετούτο για να δείξουμε τη διαφορά μεταξύ αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας: "Φιλανθρωπία είναι να δώσεις σε έναν πεινασμένο ένα κεφαλόπουλο από τα ψάρια που έπιασες. Αλληλεγγύη είναι να πηγαίνετε μαζί για ψάρεμα." Αλληλεγγύη είναι να στηρίξεις το γεωργό,

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΛΗΘΕΙΑ"

Η δημοτική παράταξη "Αλήθεια" με επικεφαλής τον Κώστα Δημητριάδη εύχεται σε όλους το 2014 να είναι ελπιδοφόρο, χαρούμενο και δημιουργικό.
Τη νέα χρονιά να κινητοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, εκλέγοντας τους άριστους στα δημοτικά και τοπικά συμβούλια με κριτήριο την αρετή και τη γνώση, αλλά και την αγάπη για το συνάνθρωπο.
Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω απ' όλα!