Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Guardian: «Λίγοι άκουσαν μια νεαρή Ελληνίδα πριν πεθάνει. Θα την ακούσουμε τώρα;»

Eνα πούλμαν που μετέφερε μια ομάδα νεαρών φοιτητών, κατά μήκος ενός ελληνικού αυτοκινητόδρομου κοντά στα Μάλγαρα, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.
Το τραγικό γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νεαρές γυναίκες και να τραυματιστούν πολλοί επιβάτες του λεωφορείου θα μείνει σίγουρα για πολύ καιρό χαραγμένο στη μνήμη πολλών

Πανικός στη Νέα Υόρκη: Το μωρό του Σατανά τρομοκρατεί όλη την πόλη [βίντεο]

Κρύος ιδρώτας λούζει τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Για την ακρίβεια εκείνους που είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στο καροτσάκι που μεταφέρει το μωρό του Σατανά.

Αυτόν τον φρικιαστικό

ΕΡΜΑΝ ΕΣΣΕ


«Διανοίξεις Δημοτικών Οδών Δ.Κ. Καλλιθέας

Με τις ασφαλτοστρώσεις και των τελευταίων τμημάτων του οδικού δικτύου στην τοποθεσία «Γρέβενη», στην επέκταση της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας ολοκληρώθηκε το έργο «Διανοίξεις Δημοτικών Οδών Δ.Κ. Καλλιθέας». Μέσα από το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται η αναβάθμιση, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών στην συγκεκριμένη περιοχή,

Ποινική δίωξη στον Κουρή – "πάω στα μπουζούκια" δήλωσε!

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στον εκδότη και συνιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Γιώργο Κουρή για όφειλες 680.000 ευρώ προς το δημόσιο. 
Εισερχόμενος στα δικαστήρια ο κ. Κουρής δήλωσε ότι δεν έχει κλέψει, ότι για όλα... φταίει η τρόικα, και ότι σε 1 χρόνο όλοι οι καναλάρχες θα είναι στη φυλακή, ενώ βγαίνοντας από την εισαγγελία είπε ότι πάει στα μπουζούκια!
Σημειώνεται πάντως ότι θα κρατηθεί έως την Τετάρτη επειδή συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πηγή: http://www.skai.gr

Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη σε αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος για την αναδιάρθρωση των λιμενικών υπηρεσιών

Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής  Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος (12-11-2013) έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης σχετικά με την αναδιάρθρωση των λιμενικών υπηρεσιών της Πιερίας. 
Ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος στην αναφορά στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγίου επεσήμαινε τους λόγους για τους οποίους η δομή και λειτουργία των υπηρεσιών της Πιερίας θα πρέπει να παραμείνει ως έχει και σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξει υποβιβασμός ή συγχώνευση αυτών.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΕΡΙ ΛΕΥΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με αφορμή την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων περί λευκής εβδομάδος στα σχολεία, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σπανίως το Μάρτιο οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα επιβάλλουν κλείσιμο των σχολείων και απόδραση σε εξωτικούς προορισμούς όπως γίνεται στη Βόρεια Ευρώπη και Αμερική.
Εξάλλου, δεν μας το επιτρέπει και η οικονομική κρίση! Άραγε την εβδομάδα αυτή που θα κλείσουν τα σχολεία θα δοθούν άδεια και χρήματα στους γονείς των μαθητών ώστε να πάνε τα παιδιά τους διακοπές;».

Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΒΕΡΓΙΝΗ

Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να ευχαριστήσω και δημόσια τον Διοικητή του Οργανισμού κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, για την τάξη που έχει επιφέρει στον ασφαλιστικό φορέα, την άριστη συνεργασία του με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Με την ευκαιρία αυτή επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι είναι ένας εξαιρετικός Διοικητής και Άνθρωπος σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τον Οργανισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανθρωπιάς και της ευαισθησίας του αποτελούν οι ενέργειές που ανέλαβε, για την εκ νέου απόδοση σύνταξης σε 62.000 ανασφάλιστους υπερήλικες.
 Πάντοτε έως σήμερα η συνεργασία μας υπήρξε εποικοδομητική. Η ανταλλαγή απόψεων που έχει με τους ανταποκριτές τους οποίους θεωρεί συνεργάτες και όχι υπαλλήλους, οι συμβουλές,

Πρόσκληση. «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:30, στα γραφεία του Συλλόγου (Οδός Σβορώνου 36 – πρώην κτίριο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).
Την πίτα θα ευλογήσει ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου.
Η παρουσία σας  θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. 
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μανιουδάκης Κων/νος

Νίκου Καζαντζάκη, ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ

Είχα φτάσει ως το δρόμο, δεν μπόρεσα να τον περάσω, ήταν ποταμός, και στάθηκα και κοίταζα: μαζί με τα νερά κυλούσαν αγκαλιές αγκαλιές τα μεσοξεραμένα σταφύλια, ο μόχτος της χρονιάς, έτρεχαν κατά τη θάλασσα και χάνουνταν. Ο θρήνος δυνάμωνε, μερικές γυναίκες είχαν χωθεί ως τα γόνατα μέσα στα νερά και μάχουνταν να περισώσουν λίγη σταφίδα· άλλες, όρθιες στην άκρα του δρόμου, είχαν βγάλει τις μπολίδες τους και συρομαδιούνταν.

Είχα γίνει μουσκίδι ως το κόκαλο· πήρα δρόμο κατά το σπιτάκι και μάχουμουν να κρύψω τη χαρά μου· βιάζουμουν να δω τι θα ’κανε ο πατέρας μου· θα ’κλαιγε, θα βλαστημούσε, θα φώναζε; Περνώντας από τον οψιγιά είδα

"Λάθος οι εκτιμήσεις της τρόικας για τη διάσωση της Ελλάδας"


Λάθος εκτιμήσεις από την τρόικα, της κατάστασης κατά τη διάσωση Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Κύπρου,διαπιστώνει η έκθεση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον αντιπρόεδρό του, Αυστριακό Ότμαρ Κάρας, γράφει η αυστριακή οικονομική εφημερίδα "Βίρτσαφτσμπλατ". 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της το σχέδιο της έκθεσης, η οποία πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου προς διαβούλευση.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), εκτίμησε λανθασμένα, σε διαφορετικό βαθμό, την κατάσταση κατά τη διάσωση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, με το ΔΝΤ

Η κορυφαία ενδεκάδα του 2013

Μόλις 3 ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κόσμου συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα του 2013 για τη FIFPro.

Η ψηφοφορία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του κόσμου έκρινε ικανούς μόνο τους Μανουέλ Νόιερ, Φίλιπ Λαμ και Φρανκ Ριμπερί γι' αυτήν τη διάκριση, με την Μπαρτσελόνα να εκπροσωπείται από 4 παίκτες και τις Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν από δύο.

Στην ψηφοφορία δεν χώρεσαν ποδοσφαιριστές της φιναλίστ του Champions League, Ντόρτμουντ, καθώς και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Serie A ή στην Premier League.

Η κορυφαία ενδεκάδα της FIFPro