Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Πως έπεισε ο Καραμολέγκος τον απαγωγέα να τον απελευθερώσει

Το ψυχολογικό παιχνίδι του Μ. Καραμολέγκου με τον Μολδαβό κακοποιό - Με ποια επιχειρήματα κατάφερε να βρει το ευαίσθητο σημείο του πείθοντάς τον να τον απελευθερώσει.
Οπως αναφέρουν τα γνωστότερα πονήματα αυτογνωσίας και κοινωνικής επιτυχίας που κατά κόρον

Τι έκαναν πριν γίνουν διάσημοι;


Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Είναι πολλοί οι διάσημοι καλλιτέχνες που στα μελλοντικά τους σχέδια, όταν ήταν νεαροί, δεν είχαν συμπεριλάβει το …Χόλιγουντ. Αντίθετα, κάποιοι από αυτούς, είχαν ήδη μια άλλη εντελώς διαφορετική καριέρα. Μπορείτε να φανταστείτε ποια ήταν make-up artist ή ποιος ήταν ξυλουργός;
Κάποια από τα επαγγέλματα που είχαν επιλέξει διάσημοι σταρ θα σας εκπλήξουν:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

«Όπως ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα, η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις (άρθρο 95 παρ.5). Όποιος παραβαίνει την θεμελιώδη αυτή υποχρέωσή του που του επιβάλλεται ευθέως από το Σύνταγμα διαπράττει παράβαση καθήκοντος (άρθρο 50 παρ. 4 του ΠΔ 18/1989) και υπέχει επιπλέον και προσωπική ευθύνη για αποζημίωση.

Κατόπιν τούτου η σημερινή δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «όσες αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ένστολων, ξεκάθαρα υποδηλώνει, ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να παραβιαστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση το Σύνταγμα και ο Νόμος.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να μας δηλώσει επισήμως τις προθέσεις της. Θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;».

Τι ζητάει όταν κλαίει ένα μωρό;

Σε καμία μαμά δεν αρέσει να ακούει το μωρό της να κλαίει, αλλά δεν είναι πάντοτε εύκολο να καταλάβεις ποιος είναι ο λόγος. Μια νοσοκόμα μητρότητας, η Nicki Pope από το Tinies Childcare, σας βοηθά να μάθετε τι μπορεί να είναι αυτό που θέλει το μωρό σας.

Πόσοι διαφορετικοί ήχοι υπάρχουν στο κλάμα ενός μωρού;

ΤΑ 100 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"

  1. Αλμπέρης Γεώργιος, Εκπαιδευτικός
  2. Αμανατίδης Χάρης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός
  3. Αποστόλου Σταύρος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
  4. Αρβανίτη Μαίρη, Εκπαιδευτικός
  5. Αρμεντζούδης Παντελής, Ιατρός Νευρολόγος

ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ...ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ

Ένας αέρας φυσούσε κείνη τη νύχτα.
     Η δημοσιά φιδοσέρνονταν ατέλειωτη - σαν μιαν αιωνιότη - στο κάμπο. Εβούιζαν οι καλαμιές κρύο έκανε.
     Κι' αυτός προχωρούσε.  
     Ήταν παραδομένος στο δρόμο του, σαν ο στραβός στο αιώνιο σκοτάδι· επήγαινε - όλο πήγαινε - σαν μια ψυχή μεσ' στην ερημία του χρόνου.
     Τον είχαν παρεξηγήσει οι ανθρώποι· η σκόνη τον είχε κάνει κατάσπρο, κι ο δρόμος - αχ θεέ μου - ο δρόμος ποτέ δε θα τέλειωνε. Δεν αιστάνονταν τίποτε· μήτε χαρά μήτε λύπη· αδιάφορος ήτανε κι' ήσυχος· γιατί; μήπως δεν ήτανε η δημιουργία στη θέση της; ή μην

"Κόκκινα" δάνεια πούλησε το Παρακαταθηκών;

Παντελώς αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τις καταγγελίες ότι ξένο fund αγόρασε από το Τ.Π. και Δανείων, κόκκινα δάνεια και ότι η αγορά έγινε στο 20% περίπου της πραγματικής αξίας του δανείου, σε έγγραφό που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Με το έγγραφο γίνεται, ωστόσο, γνωστό ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αμηχανία στην κυβέρνηση μετά την απόφαση του Στε που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών των ενστόλων και καλεί για επιστροφή των χρημάτων, η οποία ανοίγει το δρόμο για δικαίωση και άλλων κατηγοριών εργαζομένων που υπέστησαν περικοπές. 

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί

Χάινερ Μύλλερ Πηγή: www.lifo.gr

Ο Ντεμπυσόν στην Τζαμάικα Ανάμεσα στα βυζιά της μαύρης Στο Παρίσι ο Ροβεσπιέρος Με σπασμένο το σαγόνι Η Ζαν Ντ' Αρκ όταν ο άγγελος δεν ήρθε Πάντα στο τέλος οι άγγελοι δεν έρχονται
 ΜΑΤΣΟ ΚΡΕΑΣ Ο ΔΑΝΤΟΝ
 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΡΕΑΣ 
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΜΩΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ,

Αυτή είναι η περιπετειώδης ζωή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες Πηγή: www.lifo.gr


Tην Κυριακή 6 Μαρτίου 1927, στις εννέα το πρωί, κατά τη διάρκεια μιας απρόσμενης νεροποντής, γεννήθηκε ένα αγοράκι, ο Γκαμπριέλ Χοσέ Γκαρσία Μάρκες. Η Λουίσα μού είπε ότι ο πατέρας της είχε φύγει από νωρίς για την εκκλησία, όταν τα πράγματα πήγαιναν «πολύ άσχημα», αλλά μόλις γύρισε στο σπίτι τα πάντα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΑΜΑΡΑ

 
 Οι χειροβομβίδες που προτρέπει ο Σαμαράς να ρίξουν στο καφενείο δεν συγκινούν τον εισαγγελέα Μαδεμλή που με παρέπεμψε για το «λιντσάρισμα»;

ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών ΠιερίαςΣτην ταβέρνα του Γιώργου Αδάμου στο Κίτρος έκοψε και φέτος την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Στον ίδιο χώρο έκοψε την πίτα του και ο σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας.

ΑΠΟ τη Συνέντευξη Τύπου του κ. Χρήστου Γιαννούλη

ΦΩΤΟ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΕΠΤΑ

Η επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού

Επιστολή στην οποία υπογράφει ως «ελεύθερο μέλος της 17Ν» έστειλε ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πήρε την απόφαση «για άλλη μια φορά να βροντήξει ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή».
Το κείμενο αναρτήθηκε στο indymedia και έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Τι γίνεται στην σχέση μετά την απιστία;

Πολύ συχνά, όταν η σεξουαλική απιστία αποκαλυφθεί σε μία σχέση, οι φίλοι και οι συγγενείς σπεύδουν να συμβουλέψουν τον απατημένο σύντροφο να την τερματίσει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί η ίδια συμπεριφορά και στο μέλλον.

Οι ειδικοί όμως, επισημαίνουν ότι όχι μόνο είναι δυνατό, αλλά ενδεχομένως και ωφέλιμο να μείνει κανείς στη σχέση μετά την απιστία και φυσικά να την αναθεωρήσει. Τονίζουν μάλιστα, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είμαστε προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις και τις ανατροπές μιας σχέσης και έχουμε σε μεγάλο βαθμό άγνοια, αναφορικά με το τι χρειάζεται για να κρατηθεί ζωντανή. Φαίνεται ότι η απιστία είναι αυτή που μας προσγειώνει απότομα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική πραγματικότητα, η οποία μας καλεί να προσπαθήσουμε ξανά. 

Καθημερινές σύγχρονες λέξεις που εφηύρε ο Ουίλιαμ Σέξπιρ [λίστα

Ο πασίγνωστος και διαχρονικός Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Ουίλιαμ Σέξπιρ εκτός από τα μοναδικά έργα του, είναι επίσης εμπνευστής χιλιάδων λέξεων που αποτελούν πλέον καθημερινό μέρος της σύγχρονης αγγλικής γλώσσας.
Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της Huffington Post, o Σεξπιρ ήταν ο πρώτος που εφήυρε και κατέγραψε για πρώτη φορά τις συγκεκριμένες λέξεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως στην αγγλική καθομιλουμένη
Δείτε τις πιο γνωστές λέξεις