Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου Κατερίνης

Το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της χώρας κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου Κατερίνης, με χρηματοδότηση

Μονόλογος εὐαισθήτου ἀνδρός.Ἐμμανουὴλ Ροΐδης

Μεγάλη δυστυχία εἶναι νὰ ἔχει κανεὶς πολὺ καλὴν καρδίαν. Τὸ ἠξεύρω ἐκ πείρας, διότι μ᾿ ἔκαμεν ὁ Θεὸς πάρα πολὺ εὐαίσθητον. Δὲν ἠμπορῶ νὰ δῶ ἄνθρωπον νὰ πάσχῃ καὶ νὰ κλαίει, χωρὶς νὰ γίνουν τὰ νεῦρα μου ἄνω κάτω, οὔτε νὰ ἐννοήσω πὼς κατορθώνουν ἄλλοι νὰ παρευρίσκωνται εἰς λυπηρὰ θεάματα. Ἂν τύχη ν᾿ ἀποθάνη γνώριμός των, τρέχουν εἰς τὴν κηδείαν, ἀκόμη καὶ ἂν χιονίζῃ. Ἀλλ᾿ ἐγὼ δὲν ἠμπορῶ νὰ ἰδῶ

H κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Κατερίνης

Σε  μία σεμνή τελετή,  στην κατάμεστη  αίθουσα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε

Ο Στάθης στον eniko....Κυνισμός ράτσας...30 ΄΄ για να το ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ....ΠΡΕΠΕΙ

γιατί κυνισμός κι όχι απλή βλακεία; Διότι η βλακεία φέρεται και άγεται, δεν γράφει ιστορία. Ο κυνισμός όμως γράφει. Και ο κυνισμός των Δυνατών
και ο κυνισμός εκείνων που το βάζουν στα πόδια μπροστά τους, όχι «για να πολεμήσουν μιαν άλλη μέρα», αλλά διότι «εγώ θα σώσω τον κόσμο, αδερφάκι μου;» ή το ακόμα πιο πάνσοφο «δεν αλλάζει τίποτα, όλοι ίδιοι είναι». Ή το αισιόδοξο «είσαι από χέρι χαμένος».
Μια φορά κι έναν καιρό, 700 Θεσπιείς και 300 Λάκωνες πήγαν και στάθηκαν του θανατά. «Πού πάτε, μωρέ;» τους είπαν οι πιο καλώς γνωρίζοντες, οι νουνεχείς κι εχέφρονες, «θα νικηθείτε»! «No problem» αποκρίθηκαν οι μυροβλύτες, «θα νικήσουν οι επόμενοι».
Και οι επόμενοι νίκησαν...

Το ασυνήθιστο ρεύμα των νέων αθηναϊκών βιβλιοπωλείων Είναι μικρά, οι ιδιοκτήτες τους είναι και οι "υπάλληλοι", αγαπούν το καλό βιβλίο και επενδύουν στην επαφή με τον πελάτη.

 Ποιος να μου το έλεγε! Να περνάω έξω από ένα καινούργιο κατάστημα και να τρελαίνομαι από τη χαρά μου! Το ίδιο και με τις οικοδομές: προχθές σκότωνα την ώρα μου γιατί είχα φτάσει νωρίτερα σε ένα ραντεβού και ξαφνικά έπεσα πάνω σε ένα μικρό εργοτάξιο,

Την παραίτηση Βενιζέλου - Τραγάκη, ζητά η Χρυσούλα Γιαταγάνα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΑΓΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Στην ιταμή πρόκληση του σκοπιανού εκπροσώπου μέσα στην ίδια τη Βουλή των Ελλήνων, οι Βενιζέλος(Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης!! )και Τραγάκης(Αντιπρόεδρος της Βουλής) ποίησαν την νήσσαν.

Ως εκ τούτου, μόνο η άμεση παραίτηση αμφοτέρων( και δη του μεν κ.Βενιζέλου από Υπουργού Εξωτερικών του δε κ.Τραγάκη από Αντιπροέδρου της Βουλής), ως ένδειξη στοιχειώδους ευθιξίας, θα μπορούσε να τους εξιλεώσει έναντι της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους και των αγώνων των απανταχού Μακεδόνων, ενάντια στο σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας από το σκοπιανό μόρφωμα.

Ποιες σχολικές αργίες καταργούνται

Επιμήκυνση του σχολικού έτους με βάση διεθνή πρότυπα μελετά το υπουργείο Παιδείας, μέσω της κατάργησης αργιών, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Στα σχέδιά του είναι η έναρξη της σχολικής χρονιάς νωρίτερα από τις 11 Σεπτέμβρη, αλλά και

Νίκος Καββαδίας, Βάρδια, 1954

Άκου. Αν ποτέ βρισκόμουνα χαρμάνης από τσιγάρο κι από γυναίκα πάνου σ' ένα ξερονήσι και μου λέγαν να διαλέξω ένα από τούτα τα δυο, θα προτιμούσα το τσιγάρο. Το τσιγάρο.
- Κουταμάρες, Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει στην ώρα του.

Photo: Kim Norda Lee Hemingway

Αν είχε συμβεί στο Facebook #4 Οι περιπέτειες του Οδυσσέα Πηγή: www.lifo.gr

ΦΟΒΕΡΟ!!!!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:  
http://www.lifo.gr/guests/plani/44842


Οι αθλητές πρέπει ή όχι να κάνουν σεξ πριν τον αγώνα;

Στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι οι αθλητές πρέπει να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα πριν τους αγώνες. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά μέχρι και σήμερα,  αθλητές και προπονητές θεωρούν πως η αποχή από το σεξ είναι από σημαντική έως απαραίτητη για μια καλή αθλητική επίδοση.

Τα σύγχρονα ερευνητικά ευρήματα όμως, έρχονται να καταρρίψουν το  μύθο δείχνοντας

Τέλος στις ενέσεις ινσουλίνης

Παρελθόν μπορεί να αποτελεί σε λίγο καιρό η ανάγκη ενέσεων ινσουλίνης για τους διαβητικούς, χάρη στη δημιουργία επαναστατικού εμφυτεύματος. Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν μια συσκευή που λειτουργεί σαν τεχνητό πάγκρεας,

Σκοπιανός μίλησε για Δημοκρατία Μακεδονίας στην ελληνική Βουλή

Δημοκρατία της Μακεδονίας, αποκάλεσε τα Σκόπια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο ένας Σκοπιανός βουλευτής, χωρίς να υπάρξει -τουλάχιστον άμεσα- αντίδραση από ελληνικής πλευράς.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Σκοπιανός βουλευτής έκανε λόγο (και μάλιστα εις διπλούν) για «Δημοκρατία της Μακεδονίας», υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η Ελλάδα εμποδίζει την ένταξή της στην ΕΕ.

«Μεγάλος Συνασπισμός» ή ΠΟΛΥ «ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;» Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Αφού είδα και διάβασα το πρωτοσέλιδο στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (26-1-2014) άφησα να περάσει ένα 24ωρο για να…συνέλθω!
      Ομολογώ ότι μου άρεσε ο τίτλος «Μεγάλος Συνασπισμός αλά Ελληνικά» καθότι από το καλοκαίρι του 2010 και την πρόσκληση στην τρόικα ήμουν ένας από εκείνους που έλεγα στα ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκόνια και έγραφα ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

Η ζωή μετά το θάνατο

Νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και ένας από τους εγκυρότερους πρώην σκεπτικιστές για τη ζωή μετά τον θάνατο, ξύπνησε από κώμα 7 ημερών και μίλησε για την εμπειρία του. Σε μια πολύκροτη εκπομπή του ABC channel που έσπασε σε θεαματικότητα κάθε ρεκόρ, ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Εμπεν Αλεξάντερ περιέγραψε

Σύμβουλοι και συνεργάτες στα υπουργεία: Πόσο τους πληρώνουμε


Στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συνεργατών των υπουργών αλλά και το ύψος των απολαβών τους έδωσε σήμερα η κυβέρνηση απαντώντας σε σχετική ερώτηση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι μετακλητοί με

«Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) έχοντας ως σκοπό την κοινωνική

Πρωταθλητές Ευρώπης στο.. κάπνισμα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει από τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών παγκοσμίως και το υψηλότερο στην Ευρώπη, ενώ υπολογίζεται, ότι δέκα χιλιάδες Έλληνες πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με το κάπνισμα.

Το 15% των εφήβων 13-15 ετών και το 38% των ενηλίκων Ελλήνων καπνίζουν, με το 72,2% των καπνιστών να

Πιερικός-Ζάκυνθος 2-0 . Γιώργος Καμπερίδης: Σύντομα θα είμαστε διαφορετικοί

 Δίκαιη νίκη για τους Κατερινιώτες
Τη χαρά της νίκης μετά από αρκετές αγωνιστικές γεύτηκε ξανά ο Πιερικός που επιβλήθηκε 2-0 της Ζακύνθου στην Κατερίνη!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΤΡΑΓΑΚΗ

«Πριν από λίγο, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο σκοπιανός βουλευτής, Μισίνι, αποκάλεσε δύο φορές τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Τραγάκης, και ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Βενιζέλος, άπρακτοι, μέσα στην θορυβώδη αλαλία τους και την προκλητική απάθειά τους, άφησαν το συμβάν να περάσει, χωρίς να απαιτήσουν από τον σκοπιανό βουλευτή να ανακαλέσει. Θαυμάστε Αντιπρόεδρο της Βουλής και «Αναπληρωτή Πρωθυπουργό» της Ελλάδος!
 Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράξη τα σχέδια των σκοπιανών, τα οποία εσχάτως εγκρίνουν, όπως φαίνεται από την αδράνεια τους, οι ως άνω πολιτικοί άνδρες».

Ο "εικονικός ύπνος" κάνει το μυαλό να δουλεύει

Ο αρκετός και καλός ύπνος κάνει καλό στην υγεία και ειδικότερα στο μυαλό. Φαίνεται όμως πως, χάρη στη δύναμη της αυθυποβολής, αρκεί ένας άνθρωπος να νομίζει απλώς πως έχει κοιμηθεί καλά (εικονικός ύπνος), για να εμφανίσει επίσης βελτίωση στις νοητικές επιδόσεις του, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.
Οι ερευνητές του Κολλεγίου του Κολοράντο,

NAAAAATA!!!!Πρόταση-σοκ: Κεφαλικός φόρος πριν τη διάσωση

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, ηΜπούντεσμπανκ, υποστήριξε ότι χώρες που απειλούνται με χρεοκοπία θα πρέπει να αντλούν χρήματα από τον ιδιωτικό πλούτο των πολιτών τους μέσω ενός εφάπαξ φόρουεπί της περιουσίας τους,

Ανακοίνωσε Γκσμπούρνινγκ ο ΠΑΟΚ

Παίκτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα 2,5 χρόνια είναι ο Αυστριακός γκολκίπερ Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Δικεφάλου του Βορρά.
Ο Αυστριακός που έκανε μία αξιόλογη καριέρα στην Ξάνθη, έχει πάρα πολλά να αποδείξει και στον ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι ενδεικτική:

Κλεάνθης Γρίβας: «H κάνναβη θα μας βγάλει από την κρίση»!

Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει μια αναλυτική μελέτη του Κλεάνθη Γρίβα, ο οποίος αποκαλύπτει τη συνωμοσία πίσω από την -παράνομη- απαγόρευση της κάνναβης και τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η ελληνική οικονομία από την αποποινικοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η μελέτη Γρίβα εκτιμά ότι, εφόσον