Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας η παρουσίαση του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, κ. Βασίλη Λάμπρου

Μίλοραντ Ντόντικ: Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους Έλληνες

 “Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους Έλληνες” είπε ο  Προέδρος της Σέρβικης Δημοκρατίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ παρουσία εκπροσώπων του διπλωματικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου στην επίσημη δεξίωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΛΑΜ..!


Ο Κώστας Μήτρογλου είναι και επίσημα παίκτης της Φούλαμ. Το σίριαλ της μεταγραφής του ολοκληρώθηκε, με την αγγλική ομάδα να ανακοινώνει,

Γυναίκες της Βουλής καταγγέλλουν σεξισμό

Λεκτική βία λόγω φύλου κατά της γυναικείας παρουσίας στη Βουλή κατήγγειλαν βουλευτίνες σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, με κάποιες κοινοβουλευτικές εκπροσώπους να κάνουν λόγο και για σεξιστικές συμπεριφορές.

Η πρόεδρος της επιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έντονα, «λεκτική προσβολή λόγω φύλου», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν νοείται κοινοβουλευτικοί συνάδελφοι να συμπεριφέρονται σε βάρος κάποιου άλλου με σεξιστικό ύφος».

Η κ. Παπακώστα ωστόσο

Ο Μπουτάρης στην Agrotica..ΠΗΡΕ κι έναν ΥΠΝΑΚΟ.

Εξαιρετικά... "ενδιαφέρουσες" φαίνεται ότι βρήκε τις ομιλίες στα εγκαίνια της 25ης Agrotica, που έγινε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, τον οποίο ο φακός συνέλαβε να κοιμάται σε όλη τη διάρκειά τους και να ξυπνά με το... χειροκρότημα.

Όπως μαρτυρά ο φακός του Thestival, οι διπλανοί του,

Γεώργιος Παπανδρέου, 1888-1968, Έλληνας Πρωθυπουργός

Μόνο σε δύο χώρες οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: στην Ιαπωνία, επειδή δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα, επειδή μιλούν όλοι.

Ασυλία τέλος για την τρόικα - Σημαντική νίκη Μαριά στο Στρασβούργο

Σημαντικό βήμα στη διαδικασία άρσης της ασυλίας της τρόικας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες έγινε πλέον πριν λίγο στο Στρασβούργο καθώς η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τους Ευρώπης ψήφισε υπέρ και έκανε δεκτές δύο (2) από τις επτά (7) τροπολογίες που κατέθεσε

Economist "Η τρόικα παγιδεύει την Ελλάδα στον Κάτω Κόσμο"

Με τον Κέρβερο, το σκυλί με τα τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Κάτω Κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, παρομοιάζει την τρόικα ο Economist σε άρθρο του, σημειώνοντας πως έχει παγιδεύσει την Ελλάδα σε έναν «οικονομικό Άδη» και αναφέροντας ότι οι απολυμένες καθαρίστριεςτου υπ. Οικονομικών –που βρίσκονται σε σχεδόν «μόνιμη» διαμαρτυρία έξω από το κτίριο-, τους αποκαλούν «δολοφόνους».

Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι στην Πορτογαλία έχουν φτιάξει ρήμα με «ρίζα» την τρόικα, το ρήμα «entroikado» που σημαίνει «οικονομικά τελειωμένος».

Προστίθεται πως η τρόικα έκανε την εμφάνισή της τον Μάιο του 2010 με την ελληνική «διάσωση» και έκτοτε έχει επεκταθεί σεΙρλανδίαΠορτογαλία και Κύπρο

Μια ορμόνη, το μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό ενός ευτυχισμένου και μακρύ στη διάρκεια γάμου, μπορεί να «κρύβεται» σε μια ορμόνη που παράγει ο εγκέφαλος.

Έτσι, νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η οξυτοκίνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των συναισθημάτων που έχει ο ένας για τον άλλον.

Κατά τη διάρκεια σειράς πειραμάτων, οι άντρες τους οποίους οι ερευνητές είχαν ψεκάσει στην περιοχή της μύτης με την ορμόνη, υποβλήθηκαν σε μαγνητικές τομογραφίες στον εγκέφαλο την ώρα που κοιτούσαν φωτογραφίες της αγαπημένης τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν

ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΡΘΙΟΙ....


Το υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Αλκυώνη» στο ιχθυοτροφικό πάρκο ΤΗΘΥΣ στους Νέους Πόρους

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 * ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ (M.I.T.) ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

* ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
 Ένα υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Αλκυώνη» θα κάνει

Harvard «Τα νέα ποιήματα της Σαπφούς είναι εκπληκτικά»

Σύμφωνα με τον Albert Henrichs, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Harvard «Τα νέα ποιήματα της Σαπφούς είναι εκπληκτικά». Το ένα από τα δύο ποιήματα μιλάει για τον «Χάραξο» και τον «Λάριχο», που σύμφωνα με τια αρχαίες πηγές είναι δύο από τα αδέρφια της Σαπφούς. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που τους συναντάμε σε ποιήματα της.
Το κείμενο του παπύρου αρχίζει ως εξής:

ἀλλ’ ἄϊ θρύληϲθα Χάραξον ἔλθην
νᾶϊ ϲὺµ πλέαι• τὰ µέν̣, οἴο̣µα̣ι, Ζεῦϲ
οἶδε ϲύµπαντέϲ τε θέοι• ϲὲ δ’̣ οὐ χρῆ
ταῦτα νόειϲθαι,

ἀλλὰ καὶ πέµπην ἔµε καὶ
πόλλα λί̣ϲϲεϲθαι̣ βαϲί̣λ̣η̣αν Ἤ̣ραν
ἐξίκεϲθαι τυίδε ϲάαν ἄγοντα
νᾶα Χάραξον,

κἄµµ’ ἐπεύρην ἀρτ̣έ̣µεαϲ•  τὰ δ’ ἄλλα
πάντα δαιµόνεϲϲ̣ιν ἐπι̣τ̣ρόπωµεν•
εὐδίαι̣ γ̣ὰρ̣ ἐκ µεγάλαν ἀήτα̣ν̣
αἶψα πέ̣λ̣ο̣νται•

τῶν κε βόλληται βαϲίλευϲ Ὀλύµπω
δαίµον’ ἐκ πόνων ἐπάρ{η}`ω΄γον ἤδη
περτρόπην, κῆνοι µ̣άκαρεϲ πέλονται
καὶ πολύολβοι

.Raymond Carver ....Θέλημα Τσέχοφ

Chekhov_1898_by_Osip_BrazΘέλημα

Τσέχοφ. Το απόγευμα της 22ας Μαρτίου 1897 βγήκε να δειπνήσει στη Μόσχα με τον φίλο και έμπιστό του Αλεξέι Σουβόριν. Αυτός ο Σουβόριν ήταν ένας πολύ πλούσιος εκδότης, ένας αντιδραστικός, αυτοδημιούργητος άνθρωπος, ο πατέρας του οποίου ήταν στρατιώτης στη μάχη του Μποροντίνο. Όπως και ο Τσέχοφ, ήταν εγγονός δουλοπάροικου. Είχαν αυτό το κοινό: και οι δυο είχαν χωριάτικο αίμα στις φλέβες τους. Γιατί κατά τ’ άλλα, όσον αφορά τις πολιτικές απόψεις