Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Μάχη ψήφο-ψήφο για την Ευρωβουλή, η ενσωμάτωση βρίσκεται στο 40%

Σε εξέλιξη είναι η καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 40% μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.
Δεδομένη πάντως είναι η εκλογή στο Ευρωκοινοβούλιο για αρκετά πρόσωπα, αν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου η μάχη δίνεται σώμα με σώμα. Όπως φαίνεται

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ

 

«Ανοιχτές Πόρτες» το Σαββατοκύριακο στο Οινοποιείο τoυ Κτήματος Κούρτη στη Ράχη

Το Κτήμα Κούρτη «Οινόβιον» στη Ράχη Πιερίας, το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1
Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, συμμετέχει στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων της Ελλάδας της Ευρώπης και προσφέρει δωρεάν οινογνωσία.

Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό

Τα οπίσθιά μου βοήθησαν τη λίστα Τσίπρα..!

Μετά τις ευρωεκλογές όπου η λίστα «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» τα κατάφερε να περάσει το εκλογικό όριο στην Ιταλία και να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές, η νεαρή Πάολα Μπακίντου ισχυρίζεται ότι τα οπίσθια της χρησίμευσαν στο να ενισχυθεί η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα.

VOICE LIVE...Παραλία Κατερίνης


Δήμαρχος πέθανε μετά την επανεκλογή του

Η χαρά του κράτησε λίγο. Περίμενε με πολύ αγωνία το εκλογικό αποτέλεσμα και όταν επιβεβαιώθηκε πως επανεξελέγη ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Όμως, η μοίρα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.
Ο λόγος για τον 59 ετών Δήμαρχο

«ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ(4ΦΩΤΟ)

Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ – «ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ
Εμφάνιση BOLEI 11.jpg 
Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς περίσσεψαν τα  παιδικά χαμόγελα στα γήπεδα της Πιερίας, καθώς διεξήχθησαν με επιτυχία αγώνες Δημοτικών Σχολείων Βόλεϊ και Τένις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ποδηλασία χωρίς ρούχα στις 6 Ιουνίου."Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε"


"Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε" προτρέπουν τους Θεσσαλονικείς οι διοργανωτές της έβδομης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου. 

Φέτος, οι διοργανωτές διαπιστώνουν ότι "το ποδήλατο και η βιώσιμη κινητικότητα είναι στάσιμα στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, το νερό ως βασικό κοινωνικό συλλογικό αγαθό

Νέο προφίλ του σύγχρονου Έλληνα αναγνώστη

Γυναίκα μεν, αλλά όχι με τα κοινωνικά, ηλικιακά, μορφωτικά χαρακτηριστικά που πιστεύαμε μέχρι σήμερα (υψηλής κοινωνικής-οικονομικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου, μέσης ηλικίας) είναι o/η αναγνώστης του σήμερα.
Επανερχόμενοι σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα, στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης 11ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία που προκύπτουν - όσον αφορά τουλάχιστον τη δυναμική εισδοχή σ' αυτό που λέγεται "αναγνωστικό κοινό" - νέων αναγνωστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...για φοίτηση στη σχολή Απολυμαντών

        Σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ.:Υ1/Γ.Π./οικ.41657/13-05-2014 ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που αφορά τη φοίτηση στη σχολή Απολυμαντών σας γνωρίζουμε ότι:

  1. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) τα παρακάτω δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών/Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας - Λ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα-τηλ.:21321600367, από τις 26/05/2014 έως τις 22/06/2014.
    • Αίτηση συμμετοχής, με τη σχετική έγκριση της υπηρεσίας τους, στην περίπτωση που υπηρετούν σε Δημόσιο Φορέα.
    • Απολυτήριο Γυμνασίου ή ενδεικτικό Γ΄ τάξης Γυμνασίου παλαιού τύπου ή άλλης ισότιμης σχολής.
    • Πιστοποιητικό Υγείας από

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ "ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τελική μορφή πήρε ο "χάρτης" της ελληνικής εκπροσώπησης στο Ευρωκοινοβούλιο, με αρκετές ανατροπέςστα πρόσωπα καθώς ολοκληρωνόταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ενώ στη δημοσιότητα δίνονται στοιχεία για την δύναμη των κομμάτων ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα,
 οι πανεπιστημιακοίΓιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος, εκλέγονται στην Ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και με καταμετρημένο το 31,85% των σταυρών. 

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ: Θρίλερ έχουμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θρίλερ έχουμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Νότης Μαριάς πήρε πάλι κεφάλι ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται με 26 ψήφους διαφορά ο Γιώργος Ρωμανιάς.

ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΑΛΗ-ΠΑΝΑΓΟΥ. ΟΙ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ


Στοιχεία σοκ: 7.498 εντολές κατάσχεσης σε 3 μήνες

Στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους 270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Συνολικά, κατά το πρώτο τρίμηνο εκδόθηκαν7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσηςκινητών και ακινήτων,

Πρόσληψη 110 υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα

 Διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή συνολικά 110 δόκιμων υπαξιωματικών προκηρύσσει το Αρχηγείο του Σώματος. Όπως αναφέρεται στην νέα απόφαση που υπογράφεται από τον αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Αθανασόπουλο, η πλήρωση των θέσεων θα γίνει:
α. Ποσοστό 30%, δηλαδή 33 θέσεις, από πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής 

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2014.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητοί μαθητές

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, που αποτελούν την αφετηρία για το ξεκίνημα μιας νέας πορείας και αναζήτησης για ένα καλύτερο αύριο, εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στην προσπάθεια εισαγωγής σας στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις ως...

ΣΟΚ: Έκρηξη του AIDS στην Αθήνα

Από την ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά που παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα, προκύπτει αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Αθήνα, αύξηση της χρήσης...

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Ο ταφικός περίβολος της Αμφίπολης, ο μεγαλύτερος στον κόσμο, κατασκευασμένος από θασίτικο μάρμαρο, αποτελεί όπως είναι εμφανές, έναν τέλειο κύκλο, με διάμετρο 158,40 μέτρα . - 4ος αιώνας π.Χ.
Amphipolis mound, the world's largest burial enclosure, designed like a perfect circle, it is dated at the end of the 4th century BC
Amphipolis of Macedonia, Greece (Hellas)

Ιρίνα Φιλάτοβα, υπουργός Εξωτερικών του Λουγκάνσκ

Διπλωματία διαφορετικού… ύφους προτίθεται να ασκήσει η Ιρίνα Φιλάτοβα, νεοδιορισθείσα υπουργός Εξωτερικών στην αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, μία από τις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας που επιθυμούν να αποσχιστούν. 

Βγάζοντας τα ρούχα της και ποστάροντας τις φωτογραφίες στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte, η υπουργός

Αδελφοί Καραμάζοφ: Η εμπειρία μιας ανάγνωσης

Η εμπειρία της ανάγνωσης των «Αδελφών Καραμάζοφ» θα παρουσιαστεί από τον ευρηματικό Ηλία Κουνέλα που επέλεξε στη φετινή του παράσταση - στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - να μεταφέρει τη δράση στο προαύλιο μιας εκκλησίας. Μπορεί άραγε ένα μυθιστόρημα να μεταστρέψει τη ζωή μας; Αυτό είναι το ερώτημα με το οποίο θα αναμετρηθούν οι θεατές.

Στον κατανυκτικό χώρο της αυλής του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, ο Ηλίας Κουνέλας μαζί με τους Στέλιο Ανδρονίκου, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κλεοπάτρα Μάρκου,

Ευρωεκλογές: Οι πρώτοι στη μάχη του σταυρού

Διαμορφώνεται η εικόνα για τουςυποψηφίους των ευρωεκλογών που προηγούνται σε σταυρούς. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε σταυρούς έρχεται οΜανώλης Γλέζος (125.214) και ακολουθούν η Σοφία Σακοράφα (81.734), ο Δημήτρης Παπαδημούλης (55.473), η Κωνσταντίνα Κούνεβα (49.268) και οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κατρούγκαλος (48.036) και Κώστας Χρυσόγονος (40.410).

Στη ΝΔ μάχη για την πρώτη θέση δίνει μέχρι τέλους η Μαρία Σπυράκη (63.557)

Δείτε ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς στους ΑΝΕΛ


ΠΩΣ ψήφισαν οι νέοι...

Δύο διαφορετικά εκλογικά σώματα καταγράφηκαν στην κάλπη ανάλογα με την ηλικία των ψηφοφόρων.

Δείτε ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς στο ΚΚΕ


Δείτε ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς στο ΠΟΤΑΜΙ


Δείτε ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ


Δείτε ποιοι είναι πρώτοι σε σταυρούς ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ


ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΝΙΔΟΥ-ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΟΥ

   Φίλες και φίλοι συνοδοιπόροι στο χώρο της τέχνης  
                                              
   Λυπάμαι που αδυνατώ να παρευρίσκομαι στην προγραμματισμένη Συνέλευση. Λόγοι σοβαροί με αναγκάζουν να σας απευθύνω το λόγο μέσω επιστολής.                          
  Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 2013, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε να οργανώσει την πορεία και τις δραστηριότητες του Συλλόγου με βασικό σκοπό την εξάπλωση και την εξύψωση της Τέχνης στη συνείδηση των πολιτών καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς όλων των μελών του Συλλόγου. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε αρκετές από τις προγραμματισμένες δράσεις  στο διάστημα αυτό των 17 μηνών.Συνοπτικά αναφέρω: