Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

ENA ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ....του Βραζιλιάνου Ποιητή, Mario de Andrade (1893 – 1945).

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ό,τι έχω ζήσει έως τώρα…
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστατικά, νόρμες, διαδικασίες και

Το μαγικό ρόφημα που... καίει το λίπος

Το μαγικό ρόφημα που... καίει το λίπος
Εάν θέλετε να αδυνατίσετε με πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο, δοκιμάστε το γευστικό ρόφημα από μέλι, κανέλα και λεμόνι, που αποτελείται από 3 ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της φύσης. Σίγουρα θα σας θυμίσει παλιές καλές 

Βουλευτής Σερρών: "Στην Αμφίπολη έχουν βρει τον Μέγα Αλέξανδρο"

Μια συγκλονιστική δήλωση έκανε στα parapolitika.gr Σερραίος πολιτικός, που είναι γέννημα - θρέμμα της περιοχής και πολιτεύεται στον νομό. Σε σχετική ερώτηση του parapolitika.gr για το τι γνωίζει απάντησε το εξής απίστευτο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

  Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
    Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και φέτος με πολλά προβλήματα. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των μνημονιακών εντολών. 
     «Το νέο σχολείο» της αγοράς,  της ημιμάθειας και των τσακισμένων εργασιακών σχέσεων, είναι ένα σχολείο με υποχρηματοδότηση, με...

ΜΙΑ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ....ΜΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ 2014

   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις των άρθρων 54 παρ.4, 58 αρθ. 1 παρ. γ, 59 και 282 παρ. 16 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87/07.06.2010).
2.Τις διατάξεις του άρθρου 89 παρ. 1 του Ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» (ΦΕΚ Α’ 114/08.06.2006).
3.Την υπ' αριθ. 58/2014 απόφαση του

Γιορτή βιβλίου στη ΔΕΘ

Τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία, η τιμή των οποίων ξεκινά από τα 50 λεπτά του ευρώ, θα έχουν γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και όσοι αγαπούν το βιβλίο, κατά την επίσκεψή τους στη 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετέχει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, διοργανώνοντας τη "ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΘ 2014".Βιβλία ελληνικής

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ ο Πάνος Καμμένος

Συνάντηση και με τους ροδακινοπαραγωγούς   
Την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφτεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα μιλήσει στις 19:30 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Την επομένη μέρα, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου,

Η Αργεντινή δεν πλήρωσε τους τόκους των ομολόγων

Οι πωλητές των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας (Credit Default Swaps, CDS) της Αργεντινής θα πρέπει να πληρώσουν στους κατόχους τους το ποσό των 532 εκατ. δολαρίων, καθώς η χώρα δεν μπόρεσε να πληρώσει τους τόκους για τα ομόλογά της, όπως προέκυψε από σχετική δημοπρασίαπου έγινε σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείοBloomberg

Το ποσό που θα πληρωθεί για τα CDS

"Εξαίρεση των εκπαιδευτικών στις προσλήψεις"

Επιμένει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην ανάγκη εξαίρεσης των εκπαιδευτικών από την αναλογία ένα προς δέκα, στις προσλήψεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή τα κενά στην εκπαίδευση,

Επίτροπος Μετανάστευσης ο Δ.Αβραμόπουλος

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ο κ. Γιουνκέρ θα επιλέξει πρώτα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έπειτα θα ανακοινώσει τα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν.
Ένα από τα μεγαλύτερα

Καμμένος σε Σαμαρά: "Τι έχεις συμφωνήσει για τον όρο Μακεδονία;"

Ιδιαιτέρως σκληρό και το ερώτημα που απευθύνει ο κ. Καμμένος προς τον πρωθυπουργό για το τι έχει συμφωνηθεί για τον όρο «Μακεδονία».
 
Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση του Πάνου Καμμένου: 
«ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά

Ο Μεγαλέξανδρος στα σπλάχνα της Αμφίπολης


Αναμένοντας τις ανακοινώσεις της αρχαιολογικής ομάδας που ανασκάπτει τον τάφο της Αμφίπολης, διαβάζοντας τις εικασίες των αρχαιολόγων για το θέμα και λαμβάνοντας...
υπ’όψιν κάποια καινούργια στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, κάνω μια επιγραμματική αναφορά γιατί θεωρώ ότι ο Τάφος τηςΑμφίπολης ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να είναι ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Το προφίλ του πληθυσμού στην Ελλάδα

Ως ανειδίκευτοι εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες, εμφανίζονται τα περισσότερα άτομα με ξένη υπηκοότητα, που ζουν στην Ελλάδα και απογράφηκαν στην απογραφή πληθυσμού- κατοικιών του 2011.
Από την πλευρά των Ελλήνων,

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά και γιορτάζει τα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου και καλεί το κοινό να συμμετάσχει ενεργά σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.
 

55ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
31 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2014
1914 – 2014: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ