Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Άννα Καρένινα, L.Tolstoi

"Οι άνθρωποι πλάστηκαν για να βασανίζονται. Κοιτάζουν πως ο ένας θα ξεγελάσει τον άλλον κι όλο περνάει ο καιρός. Μα όταν τα πράγματα σφίξουν κι αντικρύσουν την αλήθεια,τότε είναι που τα χάνουν και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Τότε οι άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν ότι τους ενοχλεί. Θέλουν να απαλλαγούν από το ενοχλητικό βάρος. Όπως κάθε άνθρωπος σβήνει το φως της λάμπας όταν δεν έχει να δει τίποτα άλλο."

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι, Μίλαν Κούντερα -

"Το σκοτάδι τον ελκύει, όπως και το φως. Στις μέρες μας, το να σβήνεις το φως για να κάνεις έρωτα μοιάζει γελοίο, το ξέρει, κι αφήνει ένα μικρό φωτάκι αναμμένο πάνω απ' το κρεβάτι. Την ώρα όμως που μπαίνει μέσα η Σαμπίνα, σβήνει το φως. Η ηδονή που τον κυριεύει απαιτεί σκοτάδι. Αυτό το σκοτάδι είναι καθαρό, απόλυτο, χωρίς εικόνες ή οράματα, αυτό το σκοτάδι δεν έχει τέλος, δεν έχει σύνορα, αυτό το σκοτάδι είναι το άπειρο που ο καθένας μας κουβαλάει μαζί του ( ναι, όποιος αναζητάει το άπειρο δεν έχει παρά να κλείσει τα μάτια! )"

ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ!!!

Όταν μια γυναίκα αλλάζει χτένισμα, αλλάζει άντρα.

Γαλλική παροιμία

Ένα παιδί μετράει τ΄άστρα , Μενέλαος Λουντέμης -

"...Το παιδί τ' άνοιξε τρέμοντας. Ήταν σαν μικρό σπιτάκι. "Ιστορία Σεβάχ του Θαλασσινού έλεγε το ξωφυλλό του." Αυτό ήταν! Το παιδί έπεσε πάνου στο βιβλίο με τα μούτρα. Και το διάβαζε, το διάβαζε ολόκληρο το χειμώνα. Το διάβαζε και ξανά το διάβαζε και πάλι το ξαναδιάβαζε, και το 'μαθε νεράκι. Κείνος ο μπάρμπας,

Γκυστάβ Φλωμπέρ, Η αισθηματική αγωγή

Γκυστάβ Φλωμπέρ, Η αισθηματική αγωγή (μετ. Παναγιώτη Μουλλά), Οδυσσέας 1981, σελ. 470

Ο Παναγιώτης Μουλλάς έχει γράψει μια εκτενή κατατοπιστική εισαγωγή όπου διαβάζουμε πολλά ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα διαβάζουμε ένα παράθεμα από τον Gerard Genette: «Ο ίδιος (ο Φλωμπέρ) έβρισκε την Αισθηματική Αγωγή αισθητικά

Αρχαία Ελληνική Ενδυμασία

http://stefanosskarmintzos.files.wordpress.com/2012/12/f7523-greek2bdress.jpg?w=497Τα ρούχα των Αρχαίων Ελλήνων ήταν ο χιτών, η χλαμύς, το ιμάτιο και οπέπλος (ειδικά για τις γυναίκες). Όπως είναι φυσικό οι μόδες και οι συνήθειες άλλαζαν ανάλογα με την τις χρονικές και ιστορικές περιόδους αλλά και τις γεωγραφικές περιοχές,  Υπήρχε η δωρική ενδυμασία με απλότητα στη γραμμή και η ιωνική ενδυμασία με πολλές πτυχώσεις ως επίδειξη πολυτέλειας.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

Γνωριμία των μαθητών του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τον απινιδωτή.

Ο φεγγαροσκεπαστής

ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ                                 
theatro-pigasosΤις τελευταίες πινελιές στη νέα, ευρύχωρη θεατρική του στέγη -που σχεδόν κατασκευάστηκε εξ αρχής, αφού το κενό ισόγειο επί της οδού Αγίας Αικατερίνης 16, έπρεπε να διαμορφωθεί σε θεατρική σκηνή με όλα τα συμπαρομαρτούντα της- βάζει τις μέρες αυτές ο κατερινιώτικος ΠΗΓΑΣΟΣ, προκειμένου

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

«Να παραιτηθεί ο Παπούλιας, για να πάμε σε εκλογές»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 
Σας παραπέμπουν για τις δηλώσεις που κάνατε εναντίον του Πάχτα στις Σκουριές;

«Είναι τιμή μου να δικάζομαι μαζί με τους κατοίκους που αντιστάθηκαν εκεί, για τα ορυχεία χρυσού. Χωρίς όμως να έχω πάρει κλήση, ως κατηγορούμενος, όπως ορίζει ο νόμος. Χωρίς να έχω καν απολογηθεί. Με πήγαν κατ' ευθείαν στο ακροατήριο! Και η κυβέρνηση, πριν κληθώ να απολογηθώ, ανακοίνωσε ότι πάω σε ακροατήριο! Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει άμεση σχέση με τη Δικαιοσύνη»

Διάκριση για Ελληνες μαθητές σε διεθνή διαγωνισμό

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ελληνική ομάδα μαθητών σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoftπου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Οι μαθητές Πάνος Οικονόμου και Γεώργιος Νικηφόρος Αυγουστίδης, βραβεύτηκαν για το παιχνίδι "Behind the Red", το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του Αρη.
To Εuropean Code Kup είναι

ΩΣΤΙΚΟ ΚΥΜΑ...."ΦΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ"...προσεχώς.


Τα μοναδικά οφέλη του μαύρου πιπεριού στην υγεία σας

Είναι το… αδερφάκι του αλατιού αφού συνδυάζονται σχεδόν σε κάθε πιάτο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αρκετά για το μαύρο πιπέρι.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μπαχαρικά αφού είναι μέρος της διατροφής των ανθρώπων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα, κάποτε ήταν τόσο πολύτιμο, ώστε αποτελούσε μέρος οικονομικών συναλλαγών.

Ένα από τα καταπληκτικά οφέλη του μαύρου πιπεριού για την υγεία είναι ότι δρα ως διουρητικό. Ενθαρρύνει

ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ 
Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ελίνα Κουντουρά μετά από σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη, τον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Κρεμαστινό, εκφράζει την ικανοποίηση της για την υιοθέτηση της πρότασής της

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

BMW NORTH CLUB HELLAS στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ SCHILLER

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ SCHILLER
 
 Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, θα συμμετάσχει σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη όπου θα μιλήσει με θέμα «Η Ελλάδα και η οικονομική ζώνη του μεταξιού». 
Στο συνέδριο, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Schiller, θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 600 σύνεδροι απ’ όλο τον κόσμο. 
Τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα συνοδεύουν ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου στη Βουλή Γιάννης Γιαννέλλης και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης.

Τζίμης Πανούσης: «Αυτό δεν είναι δημοκρατία είναι τηλεπαιχνίδι»

Δεν έχουμε δημοκρατία. Έχουμε κομματική χούντα, όταν υπάρχει μπόνους 50 εδρών δεν έχουμε δημοκρατία» είπε ο Τζίμης Πανούσης σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Μέγκα. 
Κατηγόρησε και τα κόμματα της Αριστεράς γιατί αποδέχονται τον κοινοβουλευτισμό με αυτούς τους όρους

Γιατί δεν βγάζει ποτέ τα γυαλιά ηλίου ο Μπόνο

Ο λόγος που ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο φορά συνεχώς γυαλιά ηλίου τα τελευταία χρόνια δεν οφείλεται σε ιδιοτροπία του σταρ, αλλά επειδή πάσχει από γλαύκωμα, αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC η οποία θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ.

Η ασθένεια αυτή, που προκαλεί εκφυλισμό του οπτικού νεύρου

23,7% ΣΥΡΙΖΑ, 18,8% ΝΔ, 6,1% ΠΟΤΑΜΙ, 4,9% ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5%, ΑΝΕΛ, 3,4%, ΠΑΣΟΚ 3,4% ......

Προβάδισμα 4,9 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της "Metron Analysis" που δημοσιεύει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Συγκεκριμένα,

Βιβλιοπαρουσίαση. ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ. Η ομιλία του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου. 25 Φωτογραφίες

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΑΤΙ»
ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

 Φίλες και φίλοι,

10 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει από τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟ για το "ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"