Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ο καλός κηπουρός τον ΝοέμβριοΑυτό το μήνα  αρχίζουν να μειώνονται δραστικά οι δουλειές που μπορούμε να κάνουμε στον κήπο μας. Η βασική μας δουλειά είναι να αποτελειώσουμε τυχόν μεταφυτεύσεις, να καθαρίσουμε τον κήπο μας και τις γλάστρες μας και να προετοιμαστούμε για τους χειμερινούς μήνες.

"Εμπιστευόμαστε" ΜΟΝΟΝ τους ΝΕΚΡΟΥΣ

ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ με τις αποκαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης, δυστυχώς επιβεβαιωνουν ότι οι Νεοέλληνες χάσαμε την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και "εμπιστευόμαστε" ΜΟΝΟΝ τους ΝΕΚΡΟΥΣ.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
"ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

 ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ MEGA
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ήταν καλεσμένος σήμερα (13.11.14) στη πρωινή εκπομπή του MEGA των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.
Το πλήρες ηχητικό υπάρχει στην διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:

Νίτσε: Να γίνουμε πιο τρυφεροί

tenderness-1098543284l
Όταν αγαπούμε, σεβόμαστε και θαυμάζουμε κάποιον και κατόπιν όταν βλέπουμε ότι υποφέρει, - πάντα με κατάπληξη επειδή μας φαίνεται απαράδεκτο η ευτυχία που αναβλύζει από μέσα του να μην προέρχεται από μια πηγή προσωπικής ευτυχίας.
- τα αισθήματα της αγάπης, της εκτίμησης και του θαυμασμού μεταμορφώνονται ουσια­στικά: γίνονται

Η επιστολή του Αλμπέρ Καμύ στον δάσκαλό του

n-ALBERT-CAMUS-large570
Λίγο μετά την βράβευση του με Νόμπελ ο μεγάλος φιλόσοφος και συγγραφέας ανέτρεξε στα μαθητικά του χρόνια. Όταν ο Γάλλος μυθιστοριογράφος και φιλόσοφος κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1957 στη βράβευσή του είχε αναφερθεί ως μια σπουδαία προσωπικότητα που ξεχωρίζει για τη σημαντική λογοτεχνική παραγωγή του,

Τα οστά θα "ζωντανέψουν" τον νεκρό της Αμφίπολης

«Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη», ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για το εύρημα στην Αμφίπολη.

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι ειδικοί επιστήμονες που εξετάζουν το ανθρωπολογικό υλικό, ποια στάδια περνάει μια τέτοια μελέτη και τι συμπεράσματα μπορούν να συναχθούν;

Το όνομα του Μάικλ Δουκάκη στην κεντρική σιδηροδρομική αφετηρία της Βοστώνης

     Η πολιτεία της Μασαχουσέτης τίμησε τον Μάικλ Δουκάκη μετονομάζοντας την κεντρική σιδηροδρομική αφετηρία της Βοστώνης γνωστή ως «South Station» σε «Governor Michael S. Dukakis Transportation Center», με επίσημη τελετή παρουσία του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Ντεβόλ Πάτρικ.
Όπως γράφει η... 

Η ανασκαφική έρευνα στην Πλωτινόπολη επιφὐλαξε εκπλήξεις

Η έρευνα επικεντρώνεται στο ρωμαϊκό ψηφιδωτό και αποκάλυψε ήδη μία έκταση 70 τετραγωνικών, αλλά σύμφωνα με τον υπεύθυνο αρχαιολόγο Ματθαίο Κουτσουμανή, «έχει άλλο τόσο να αποκαλυφθεί προς τα δυτικά πλέον και θα δούμε  τι θα μας επιφυλάξει η ανασκαφική έρευνα» 
 Αφιέρωμα:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ


Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ-λτης

Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναιληξιπρόθεσμη (αν δεν έχει πληρωθεί) θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις ως μη ληξιπρόθεσμες ή θα πληρωθούν κανονικά ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 ως 24 δόσεων.
Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο, ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων δεν θα μπορούσε

Σ.Καργάκος: "Ο Λέων δείχνει τον τάφο του Μ.Αλεξάνδρου - Υπάρχει κάτι σημαντικό κάτω από το δάπεδο του τάφου"

Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος με δηλώσεις του στα παραπολιτικά 90,1 τόνισε πως: «Στον τάφο υπάρχει κάτι σημαντικό κάτω από το δάπεδο» λέγοντας πως περιμένει με αγωνία τις ακριβείς διαστάσεις του σκελετού.
Τόνισε... 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

«Η Βουλή των Ελλήνων καλείται για ακόμη μία φορά να γίνει Βουλή της τρόικας και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ να πάρουν πίσω πρόσφατη ψήφο τους για τις 100 δόσεις και να υπερψηφίσουν τροπολογία - εντολή της τρόικας. Αυτή είναι η κοινοβουλευτική κατάντια που απορρέει από τα μνημόνια».

Αναλυτικά οι χρόνοι των μελών του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ΣΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» ΣΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 Δυναμική και πολυπληθή παρουσία είχε και φέτος ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, η 32η διοργάνωση του οποίου διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία και νέο ρεκόρ συμμετοχών το πρωί της περασμένης Κυριακής. Σημειώθηκε νέο ρεκόρ αγώνα στην κατηγορία των ανδρών με τον Κandie Felix Kipchirchir να καλύπτει την απόσταση σε 2.10.35, ενώ

Tι προβλέπεται για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα σχολεία

    Εορταστικές εκδηλώσεις και όχι μαθήματα στις σχολικές μονάδες 
    Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία την ημέρα του Πολυτεχνείου σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Τη μέρα αυτή θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις. Μέλη των συλλόγων των

Επιστολή των 4 βουλευτών της Πιερίας στον Υπουργό Υγείας για την ΕΠΑΣ Κατερίνης

   Κατερίνη, 10/11/2014

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη Μαρουδή 

Κύριε Υπουργέ,
Στο άρθρο 71 του Σχεδίου Νόμου με τίτλο « Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας – βελτίωση υπερκινητικής φροντίδας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων του Υπουργείου σας», που δεν έχει μπει ακόμη σε δημόσια διαβούλευση, προτείνετε την δημιουργία δύο ΙΕΚ στην θέση των πρώην ΕΠΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η ΕΠΑΣ που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, και ιδρύθηκε το 1986, θεωρείται από τις καλύτερες σχολές στην Ελλάδα.
Τα... 

Ο ΚΑΙΡΟΣ...ΒΡΟΧΕΡΟΣ

 

Πώς με το DNA θα βρούμε ποιος είναι ο νεκρός της Αμφίπολης

Εντυπωσιακά ευρήματα για τον νεκρό της Αμφίπολης μπορεί να προκύψουν από την μελέτη DNA, τα οποία ο κόσμος περιμένει με κομμένη την ανάσα.
Ο Γιάννης Μανιάτης, διευθυντής ερευνών του εργαστηρίου «Δημόκριτος» και υπεύθυνος του εργαστηρίου αρχαιομετρίας,

Αναβολή αγώνων λόγω της επετείου της 17 Νοέμβριου

Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, αναβάλλονται οι αγώνες της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Football League και ο αγώνας μπάσκετ ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκού.Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρεται:

Συζητήσεις για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου

Το θέμα της ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου θα εξετάσουν επιστήμονες κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο νησί της Ρόδου την άνοιξη του 2015, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.
«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;»

Οι νικητές στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2013-14

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Νοεμβρίου για 16η χρονιά η απονομή τωνΘεατρικών Βραβείων Κοινού Αθηνοράματος για τη σεζόν 2013 - 2014.

Μια τελετή που είχε άρωμα από «Κουρδιστό Πορτοκάλι» καθώς η παράσταση που σκηνοθέτησε

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ; Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…

Πόσο αληθινός είναι ο κόσμος μας; Πόσο αυθεντικοί είμαστε εμείς σαν άνθρωποι; Είμαστε άραγε αυτοί που νομίζουμε; Φιλόσοφοι αλλά και επιστήμονες έχουν επισημάνει εδώ και αιώνες την απατηλότητα αυτού του κόσμου, το κατά πόσον είμαστε αυτοί που νομίζουμε και πιο ποσοστό ελευθερίας έχει ο άνθρωπος για να αναδείξει τον «πραγματικό» του εαυτό.

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναιληξιπρόθεσμη (αν δεν έχει πληρωθεί) θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις ως μη ληξιπρόθεσμες ή θα πληρωθούν κανονικά ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 ως 24 δόσεων.

Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο, ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων δεν θα μπορούσε

«Επίσκεψη κλιμακίου της ΕΝΕ στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά»

Συνάντηση Σαμαρά με νοσηλευτές για αλλαγές στον κλάδο
Την Τρίτη 11/12/2014 κλιμάκιο της ΕΝΕ επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση σε ορισμένα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου μας, με την ανάλογη  παρέμβασή του στα αρμόδια υπουργεία:

8 υπέροχα σημεία για να κάνεις σεξ έστω μια φορά στη ζωή σου!

Αυτή τη σεξουαλική σου φαντασίωση να κάνεις σεξ κάτω από τα αστέρια με τον καλό σου γιατί την καθυστερείς τόσο; Εμείς και φυσικά οι επιστήμονες θεωρούν πως το να κάνεις σεξ σε εξωτερικούς χώρους -μακριά από την ασφάλεια της κρεβατοκάμαράς σoy- είναι απελευθερωτικό και όχι μόνο. Σε φέρνει πιο κοντά με το ταίρι σου, σου μαθαίνει τι πραγματικά απολαμβάνεις στο σεξ και τρίτον (και καλύτερο!) σου δίνει δίνει σεξουαλική απελευθέρωση και απενοχοποίηση. Τι περιμένεις;

Ιστορική προσεδάφιση ρομπότ σε κομήτη. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 1η Φωτογραφία που έστειλε

Ιστορικές στιγμές ζει η επιστήμη της μελέτης του διαστήματος, καθώς στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) το ευρωπαϊκό ρομπότ Philaeπροσεδαφίστηκε στον πυρήνα του κομήτη67P/Churyumov-Gerasimenko

Πρόκειται για ενέργεια χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων.

Στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας επικράτησε