Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Λυσιμελής πόθος

Αυτοτέλεια του σώματος
 
Τρομερή και θαυμάσια
αυτοτέλεια του σώματος.
Όσο βαθιά κι αν διεισδύσει
ποτέ με το άλλο σώμα δεν συγχέεται
ποτέ δεν γίνεται σάρκα μία.

Καμμένος: Θα ανοίξουν οι φάκελοι των εξοπλιστικών


ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
Αποφασισμένος να ανοίξει τις υποθέσεις που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προμήθειες, εμφανίζεται με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του (στο ρ/σ Αλφα) ο κ. Καμμένος τόνισε ότι

Όταν οι συγγραφείς δημιουργούν εικαστικά

«Βίοι Παράλληλοι» τιτλοφορείται η έκθεση με εικαστικά έργα συγγραφέων, που διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων, από τις 4 έως τις 18 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας.

Στην έκθεση- πολυθέαμα,

Ιδιόρρυθμος και παρδαλός, Σημαδιακός, Αταίριαστος, Σημειωμένος, Σημαδεμένος

(Ξαναδιαβάζοντας τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με αφορμή την παράσταση της Ηωάννας Σπανού)


Μετά την μέθη – την μέθεξη μιας παράστασης – δεν είναι εύκολο πάντα να μιλήσει κάποιος. Οι χαρακτήρες – το Μπραϊνάκι, ο Ελόγου του, ο Σωτήρος – ο Αλέξανδρος είναι ολοζώντανοι στην ψυχή μας. Ένα ζεστό αποτύπωμα

J.P. Sartre, η άρνηση του Νόμπελ Λογοτεχνίας και η ζωή του

22 Οκτωβρίου 1964. Η Ακαδημία των Βραβείων Νόμπελ αποφασίζει να απονείμει το βραβείο λογοτεχνίας στον Jean-Paul Sartre.

Ο μεγάλος φιλόσοφος, λογοτέχνης και ακτιβιστής αρνείται το βραβείο και

6 σύγχρονοι φιλόσοφοι και οι θεωρίες τους

Παρουσιάζουμε έξι σημαντικούς επιστήμονες του σήμερα μαζί με μια όσο το δυνατόν πιο περιεκτική και σύντομη περίληψη των θέσεών τους.

Φιλοσοφία, κοινωνιολογία, φυσική, οικονομία, πολιτική θεωρία. Οι επιστήμες που αφορούν

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι μάθησης ενός κειμένου

Ισχύει πάντα ότι ένας καλός βαθμός πηγαίνει στον μαθητή που έχει μάθει την ύλη και ένας κακός βαθμός στον μαθητή που απλά δεν διάβασε αρκετά;

Κίνδυνος εγκεφαλικού απ' το πολύ αλκοόλ στη μέση ηλικία

Μεγαλύτερη κατανάλωση από δύο αλκοολούχα ποτά ημερησίως στη μέση ηλικία, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού πιο πολύ και από τους παραδοσιακούς παράγοντες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα,

ΝΤΟΡΑ, ΒΟΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ τα ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ..

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!!!ΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 9΄41΄΄....ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝ ΠΛΗΝ 2%..ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΜΜΈΝΟΙ...!

Spiegel : Η ληστεία της τράπεζας από τους Ναζί

«Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel» και αναφέρεται σε «σκέψεις που υπάρχουν στην Αθήνα να απαιτήσει γερμανικά χρέη από το 1942». 

Η Συνάντηση Βαρουφάκη – Όσμπορν και τα σχόλια για το μπλε πουκάμισο – ΦΩΤΟ

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ παρουσιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.
Ο υπουργός Εξωτερικών τον περίμενε έξω

Πώς θα πάρεις πλήρη σύνταξη από τα 55

Σύνταξή από τα 55 με δέκα ευνοϊκές ασφαλιστικές ρυθμίσεις μπορούν να κατοχυρώσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, μέσα στο 2015, αρκεί να «κόλλησαν» το πρώτο τους ένσημο μέχρι τις 31/12/1992.
Παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό

Tο κουτσομπολιό μάς κάνει να αισθανόμαστε καλά

Είτε το αποκαλούμε κοινωνικό σχόλιο, είτε σε πιο ακραία έκφραση "θάψιμο", το σίγουρο και πλέον επιστημονικά επιβεβαιωμένο είναι ότι το κουτσομπολιό μάς κάνει να αισθανόμαστε

TO "EΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ" στις "ΑΝΥΠΟΦΟΡΕΣ! 6 ΦΩΤΟ

ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ NORTH COLLEGE

 Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου σε πανηγυρική τελετή κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου-Gala , θα πραγματοποιηθεί η θεσμοθετημένη ετήσια απονομή των βραβείων της κοινότητας του North College .
Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο σε δύο άτομα , έναν απόφοιτο μέλος του Συλλόγου και σε ένα μέλος της ευρύτερης κοινότητας που έχουν διακριθεί για την προσφορά τους στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος,