Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Ένας κόσμος ανάποδα, από τον Eduardo Galeano

Παρότι δεν μπορούμε να μαντέψουμε πως θα είναι τα επόμενα χρόνια, έχουμε τουλάχιστον το δικαίωμα να ονειρευτούμε πώς θα θέλαμε να είναι.

Το 1948 και το 1976 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διατύπωσε οικουμενικές διακυρήξεις με εκτενείς καταλόγους ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά η μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας δεν έχει κανένα άλλο δικαίωμα εκτός από το δικαίωμα να βλέπει, να ακούει και να σιωπά.

ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ.

Σας περιμένουμε όλους στις 6:30 το απόγευμα στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων της "Ελιάς" στη Βέροια 
στην παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου που φέρει τον τίτλο
"Διάφανος Κύκνος" της  συγγραφέως Βιβής Κοντοπούλου.

Τα βραβεία της Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας

Τα βραβεία της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας απονέμονται το απόγευμα στις 7.00, στην Τέχνη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το Βραβείο Καλύτερης Μετάφρασης Ξένου Λογοτεχνικού Έργου θα απονεμηθεί στονΑριστείδη Λαυρέντζο για την έμμετρη μετάφραση του έργου του Ρακίνα «Αλέξανδρος ο Μέγας» (εκδόσεις Ταξιδευτής) και

Καμμένος: Η πλειοψηφία μπορεί να ενισχυθεί

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη του στο Mega, τόνισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρκετά ισχυρή, ωστόσο δεν απέκλεισε να αυξηθεί.
Ερωτηθείς σχετικά, αφού είπε ότι θλίβεται για την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί στη ΝΔ, επισήμανε ότι «υπάρχουν στην ΝΔ εξαιρετικές μονάδες που δεν μπορεί να μην στηρίξουν μια συμφωνία την οποία ψήφισαν το καλοκαίρι».

Αθανάσιος Μπέλτσος -Τσιμαχίδης Σάββας πριν λίγο στην Κατερίνη. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τη Σ.Ε. ΑΝΕΛ Πιερίας

Κατερίνη,  Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.
"Συζητάμε, σχεδιάζουμε, ανασυγκροτούμαστε βάζουμε νέες βάσεις σε μια διαρκή πορεία με στόχους,   αξίες και εθνικά προτάγματα".


ΝΔ: Εκλογές ή διάσπαση;

Σίριαλ και μάλιστα σαπουνόπερα έχει καταντήσει το θέμα εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ η οποία ως φαίνεται μάλλον πάει για του… χρόνου καθώς πλέον πολλοί στη Συγγρού μιλούν ανοιχτά για αναβολή της διαδικασίας ενώ στα πηγαδάκια τίθεται και το ενδεχόμενο  διάσπασης. 

Το δεδομένο είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά ενώ στο προσκήνιο επανήλθαν τα σενάρια επιστροφής Σαμαρά, καθώς συνεργάτης του

Οι φίλοι "δίνουν" τον Ερντογάν: Υπάρχουν συμβόλαια με τον ISIS

Μπορεί ο Ερντογάν να ανεβάζει τους τόνους προκαλώντας, μάλιστα, ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθούν οι σχέσεις της χώρας του με του τζιχαντιστές του ISIS, ωστόσο μάλλον κινδυνεύει να πέσει ο ίδιος στην παγίδα του και μάλιστα με τις υποδείξεις φίλων και συμμάχων!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου