Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

"Πόλεμος" Καμμένου - Βενιζέλου - Θεοχάρη

Κόκκινο χτύπησε το θερμόμετρο στην Ολομέλεια με την ομιλία του Πάνου Καμμένουνα πυροδοτεί σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Χάρη Θεοχάρη. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θέλησε να απαντήσει στον βουλευτή του Ποταμιού, ο οποίος νωρίτερα είχε μιλήσει για"κυβέρνηση Lockheed Martin-Boeing", λέγοντας: "Ακούσαμε τον κ. Θεοχάρη να μιλά για κυβέρνηση,

Οι Έλληνες οι πιο επιμελείς με την προσωπική τους υγιεινή σε όλη την Ευρώπη

Οι Έλληνες οι πιο επιμελείς με την προσωπική τους υγιεινή σε όλη την ΕυρώπηΟ διεθνής οργανισμός ερευνών Gallup έκανε μία από τις πιο ιδιαίτερες αλλά και πολύ χαρακτηριστικές έρευνες για τα ήθη και τις συνήθειες των λαών σε όλο τον κόσμο.
Μία έρευνα που αφορά την υγιεινή των ανθρώπων της κάθε χώρας, επικεντρώνοντας σε μία και μόνο κίνηση: στο αν πλένουν τα χέρια τους όταν βγαίνουν από την τουαλέτα.

3.500 προσλήψεις στην Υγεία το 2016

Ξανθός: 3.500 προσλήψεις στην Υγεία το 2016«To 2016 θα είναι έτος πραγματικής οικονομικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέλημά μας είναι αυτό να μεταφραστεί σε καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας, σε οικονομική ανακούφιση των εργαζόμενων και σε ανακούφιση του ίδιου του συστήματος» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Ο κ. Ξανθός είπε ότι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού

Μπαλτάς: Ο πολιτισμός μπορεί να συνδράμει θετικά στον προϋπολογισμό

Μπαλτάς: Ο πολιτισμός μπορεί να συνδράμει θετικά στον προϋπολογισμό«Ο πολιτισμός μας παράγεται και αναπτύσσεται παντού και μπορεί να συνδράμει θετικά και στον προϋπολογισμό» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.
Πρόσθεσε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού οφείλει  να συνδράμει και το κάνει, καλλιεργώντας τα δικά του μέσα και βοηθώντας στην προσπάθεια

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΕΣΠΑΜέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του Προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ2014-2020.
Το πρόγραμμα,

Ώρα για σινεμά στην ΕΡΤ2: «Η γοητεία του σκαντζόχοιρου»

Τη δραματική κομεντί, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ιταλίας 2009, «Η γοητεία του σκαντζόχοιρου» (The elegance of the hedgehog) προβάλλει η ΕΡΤ2 το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στις 21:30.

elegance2Υπόθεση: 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Το μυστικο που εκρυβαν οι 9 μούσες

MOUSESΔύο Μούσες εφεύραν τη θεωρία και την πράξη στη μάθηση. Τρεις Μούσες εφεύραν τους τρεις μουσικούς τόνους αδρόν, μέσον και ισχνόν τις τρεις χορδές της Λύρας, τις τρεις προσωδίες οξεία, βαρεία, περισπωμένη και τους τρεις χρόνους παρεληλυθότα, ενεστώτα, μέλλοντα τα τρία πρόσωπα,

Ευγένεια και χυδαιότητα, από τον Φ. Νίτσε

Edv. Munch - Fr. Nietzcse (1909)Οι χυδαίοι άνθρωποι βλέπουν τα ευγενικά και γεναιόφρονα αισθήματα σαν κάτι να τους λείπει, να τους λείπει η ορθότητα, άρα –να τους λείπει– η αληθοφάνεια.
  
Όταν μιλούν γι’ αυτό, κλείνουν πονηρά το μάτι, σαν να λένε: «κάποιο συμφέρον υπάρχει κρυμμένο πίσω απ' αυτό δεν μπορεί να δεί κανείς τι υπάρχει μέσα σε όλα τα πράγματα», και υποψιάζονται πως το ευγενικό πλάσμα γυρεύει να κερδίσει κάτι μ' έναν ελιγμό.

Το αντίο του Gabriel Garcia Marquez στους φίλους του

Το αντίο του Gabriel Garcia Marquez στους φίλους του«Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

Θα έδινα αξία στα πράγματα,

5ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στη Στέγη

Η σύγχρονη ελληνική σκηνή της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού σε ένα τριήμερο φεστιβάλ. Πέντε εξαιρετικά σχήματα, με προσκεκλημένους ξένους μουσικούς, δίνουν θριαμβευτικά τον τόνο της εξωστρέφειας που αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό και επιδίωξη της διοργάνωσης.

Η συνθετική γκάμα των συγκροτημάτων

Δύο λιμενικοί κατηγορούνται για υπεξαίρεση 279.000 ΕΥΡΩ στον Οίκο Ναύτου Κατερίνης.

Ο εισαγγελέας Εφετών Θεοφάνης Λιούτας προτείνει να δικαστούν για υπεξαίρεση ένας κελευστής κι ο λιμενάρχης του τοπικού λιμεναρχείου.
Να παραπεμφθούν δύο λιμενικοί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το έλλειμμα στο ταμείο του Οίκου Ναύτου Σκάλας Κατερίνης. Αυτό