Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελληνική ταυτότητα: Αξίζει τον κόπο;Ομιλία του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα Στη Σχολή Γονέων: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

7 Δεκεμβρίου 2015
Μας έχουν ζώσει οι εχθροί. Τελούμε υπό πολιορκίαν. Μα, δεν είναι μόνον οι απέξω. Είναι και οι εντός των τειχών. Δεν τους λέω «πεμπτοφαλαγγίτες». Ούτε κάπως αλλιώς. Απλά διερωτώμαι. Τί τους έπιασε όλους και έχουν αποκηρύξει και διαγράψει και απαγορεύσει την έννοια «έθνος» και «εθνική συνείδηση» από το λεξιλόγιο του σύγχρονου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ....ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ!


ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"


Βόλτα με τη Wikipedia στη λογοτεχνική Θεσσαλονίκη

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τα "μάτια" των λογοτεχνών της, θα μπορούν να κάνουν χρήστες της Wikipedia μετά από πρωτοβουλία φοιτητών και καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, οι οποίοι συνδέουν τα λογοτεχνικά έργα, με σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης με την επικόλληση QR codes.

Το Γεντί Κουλέ, η Μητροπόλεως (πρώην Ρούζβλετ),

Αλλαγές διοικητών σε δημόσια νοσοκομεία

Η παύση ή η παραμονή στις θέσεις τους ανακοινώθηκε στους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της διαδικασίας αξιολόγησης τους από την αρμόδια πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
Από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους.

Τσίπρας: Έχω κυβέρνηση 4ετίας αλλά ζητώ συναινέσεις

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ1 παραχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ασφαλής για την κυβερνητική πλειοψηφία, ζήτησε ωστόσο να καλλιεργηθεί στη χώρα κουλτούρα διαλόγου. Είπε ότι η χώρα ξεπέρασε το Grexit και δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις αν και η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Είμαστε αυτό που μας βγάζει το απέναντί μας

Ναι, είπαμε, να είσαι ο εαυτός σου. Αλλά. Είναι και το τι εαυτό, μαγικά και αβίαστα, σου βγάζει ο κάθε ένας άνθρωπος ξεχωριστά.

Είναι απίστευτο το πώς αλλάζει, πώς διαφοροποιείται ο εαυτός μας, πώς παίρνει άλλη μορφή, άλλο αέρα, άλλη ιδιότητα (κι ας μην το συνειδητοποιούμε εκείνη τη στιγμή) κάθε φορά που βρίσκεται πλάι μας, απέναντί μας, εντός, εκτός και επί τα αυτά μας,

Αγνόησε τα συναισθήματά σου, ένα «βωμολόχο» εγχειρίδιο προτρέπει να μην νιώθουμε

«Τα συναισθήματα είναι υπερτιμημένα» λέει ο Μάικλ Κέιν, ένας απαθής γηραιός μαέστρος στη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο, που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στην τραυματισμένη πανταχόθεν Ελλάδα τού 2015.

Αυτό είναι λίγο-πολύ το κεντρικό μήνυμα ενός βιβλίου - διανθισμένου,