Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Σαρδέλα: η διατροφική της αξία

Το καλοκαίρι η κατανάλωση ψαριών αυξάνεται, αφού η θαλασσινή αύρα μας ανοίγει την όρεξη. Αν είστε από αυτούς που δεν λένε ποτέ «όχι» σε λίγο φρέσκο
ψαράκι, δείτε τα οφέλη τις σαρδέλας στον οργανισμό σας, αλλά και πώς μπορείτε να τη μαγειρέψετε με 2 διαφορετικές συνταγές.
Η αξία της σαρδέλα στη διατροφή
Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο. Περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης, η ποιότητα της οποίας όμως την κάνει μη επιβλαβήστην χρόνια κατανάλωση. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν πολλά οφέλη στην καλή υγεία, καθώς προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, την σωστή ανάπτυξη και συμβάλουν στην μείωση του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και καρκίνος.

Τις σαρδέλες μπορούμε να τις απολαύσουμε με διάφορους τρόπους όπως στο φούρνο, παστές ή ψητές. Μια μερίδα σαρδέλες ψητές μας δίνει μόνο 180 θερμίδες και συνοδεύοντας τες με μια μεγάλη σαλάτα και μια φέτα μαύρο ψωμί είναι ένα εξαιρετικό μεσημεριανό αλλά και βραδινό γεύμα.
http://www.clickatlife.gr/