Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Aναχωρούν πρόσφυγες από την Πέτρα Ολύμπου για να φιλοξενηθούν σε καταλληλότερες δομές.

Σε καθημερινή βάση αναχωρούν πρόσφυγες από την Πέτρα Ολύμπου για να φιλοξενηθούν σε καταλληλότερες δομές. Η μετεγκατάστασή των 1200 προσφύγων θα ολοκληρωθεί
σε δύο εβδομάδες.Και αφού το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε επιτέλους ΝΑΙ στον ΟΗΕ, ξεκίνησε η μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Πέτρα Ολύμπου σε πιο κατάλληλες δομές και σε ξενοδοχεία, στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, τη Βόλβη αλλά και την Αθήνα. Τη Δευτέρα αναχώρησαν οι πρώτοι 108 πρόσφυγες με προορισμό τη Χαλκηδόνα όπου φιλοξενούνται σε δύο ξενοδοχεία. Την Τρίτη αναχώρησαν άλλοι 190 για την Βόλβη ενώ καθημερινά αναχωρούν πρόσφυγες για άλλους προορισμούς μέσα στην Ελλάδα.

 ΠΕΤΡΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
"Το πρόγραμμα του ΟΗΕ είναι δυο εβδομάδων και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να αδειάσει η Πέτρα. Υπήρχε ένα ζήτημα εάν θα μπορούσαν να πεισθούν για να χωριστούν οι Γιαζίντι που ήταν όλοι μαζί, αλλά από τις πρώτες αναχωρήσεις που έγιναν δεν έφεραν καμία αντίρρηση. Ο τελευταίος που ζήτησε να φύγει είναι ο πνευματικός τους ηγέτης ο οποίος νιώθει υπεύθυνος για τους συνανθρώπους του. Στο κέντρο φιλοξενίας υπάρχουν 300 παιδιά από 0 έως 12 χρονών που μένουν στις σκηνές στην Πέτρα και πάρα πολλά παιδιά που είναι μηνών. Σε ότι αφορά την φιλοξενία δεν είχαν κανένα πρόβλημα ενώ ο στρατός έχει καταθέσει ψυχή στο κομμάτι αυτό της Πέτρας με άψογη συνεργασία με τον δήμο Κατερίνης και με όλους τους φορείς. Σχεδόν όλοι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να φύγουν στην Γερμανία όπου εκεί μένουν και άλλοι Γεζίντι περίπου 40 χιλιάδες», ανέφερε στο "Ολύμπιο Βήμα" ο δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπαζιώγας, που συντονίζει την όλη διαδικασία.

http://www.epirroes.gr/