Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ποιες γλώσσες κάνουν θραύση στην αγορά εργασίας με καλύτερες αμοιβές

Ποιες γλώσσες κάνουν θραύση στην αγορά εργασίας με καλύτερες αμοιβέςΟι ξένες γλώσσες και η εκμάθησή τους αποτελεί ζητούμενο για έναν νέο ο οποίος αναζητά εργασία. Το εφόδιο που λέγεται γνώση ξένης γλώσσας ή πολλών ξένων γλωσσών δεν είναι όμως κάτι καινούργιο.
Στην Ελλάδα
η αγγλική γλώσσα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την πρώτη ξένη γλώσσα σε προτίμηση .όπως και συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες στον κόσμο. Η απόκτηση ενός πιστοποιητικού και μάλιστα του ανώτερου θεωρείται πλέον δεδομένο κριτήριο για ένα βιογραφικό.
Το πιο συχνό δίλημμα είναι το ποια ακόμη γλώσσα θα ήταν προτιμότερο να μάθουμε.
Μια εικόνα που μας αποσαφηνίζει  για το ποιες γλώσσες έχουν σήμερα μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας αλλά και ποιες αμείβονται καλύτερα,  δίνει μια σχετική έρευνα για τη Μεγάλη Βρετανία όπου βέβαια τα αγγλικά είναι η μητρική γλώσσα.
Για το 2016 λοιπόν, την πρωτιά κατέχουν τα γερμανικά και δεύτερη και με πολύ μικρή διαφορά έρχεται η αραβική γλώσσα. Όπως βλέπουμε και στον πίνακα του Statista που βασίζεται σε δεδομένα της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας Adzuna, ακολουθούν τα γαλλικά και ολλανδικά, τα ισπανικά, τα ιαπωνικά και έπονται τα ρωσικά, τα ιταλικά, τα κινεζικά και τα ουαλικά.http://www.larissanet.gr/