Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Σχετικά με την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου.

    Επί 80 έτη οι εικόνες της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας και των Εισοδείων της Θεοτόκου βρίσκονταν για προσκύνημα την Ημέρα των Εισοδείων της Θεοτόκου (21-11-2016) για όλο
το προσωπικό και τους κατοίκους της γύρω περιοχής στη Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου.
   Η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Κίτρους  Κατερίνης και Πλαταμώνος για προσκύνημα στο Βόλο και έκτοτε δεν έχει επιστραφεί.
    Ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης –Ψυχιατρικός Τομέας εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την απουσία της εικόνας από τις 09-05-2016 από τη Μονή και ιδιαίτερα για την απουσία της Εικόνας τη συγκεκριμένη ημέρα των Εισοδείων της Θεοτόκου παρά τις επανειλημμένες γραπτές και προφορικές οχλήσεις της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος και Κατερίνης.
  Από την έναρξη της γραπτής αλλά και προφορικής επικοινωνίας μας με το Σεβασμιότατο θεωρούμε ότι υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας ώστε να παρευρίσκεται η εικόνα τη συγκεκριμένη ημέρα στη Μονή με όλες τις αρμόζουσες τιμές.
   Ευελπιστούμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας και πνευματικός μας Πατέρας θα εισακούσει τις παρακλήσεις μας.

                                                                                                       Ο Διοικητής
                                                                                                               Ανέστης Μυστρίδης