Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Χάρης Τζαμακλής: Απολύτως εθελοντική η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά στη βάση ενιαίων κανόνων

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνιστούν τη βασική καινοτομία του προτεινόμενου ενιαίου συστήματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπως σχολίασε ο Χάρης Τζαμακλής στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση

και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και άλλες διατάξεις».
Όπως ανέφερε ο βουλευτής της Πιερίας μεταξύ άλλων στην ομιλία του «το νομοσχέδιο αποτελεί λογική και πολιτική συνέχεια των προηγηθέντων νόμων για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και για το Εθνικό Μητρώο Στελεχών. Στοχεύει και φιλοδοξεί να δώσει τέλος στο χρονοβόρο και ανορθολογικό σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων του παρελθόντος, κατασκεύασμα της ανάγκης του παλιού πολιτικού προσωπικού και των κομματικών επιτελείων να κάνουν «εξυπηρετήσεις». Πρόκειται για το ίδιο πολιτικό προσωπικό, που, όταν πιέστηκε από τους πιστωτές να εξορθολογήσει τη δημόσια διοίκηση, πέρασε από τις «εξυπηρετήσεις» στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα».