Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Σόιμπλε: Οι Έλληνες ζείτε πάνω από τις δυνατότητές σας

Αμετακίνητος στη σκληρή στάση του έναντι της Ελλάδας και αρκετά επιθετικός, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της ΓερμανίαςΒόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο European

Banking Congress στη Φρανκφούρτη

Τόνισε πως οι Έλληνες ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους, ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει σωστά τις μεταρρυθμίσεις, ενώ τάχθηκε κατά μίας ελάφρυνσης χρέους.

Όπως ανέφερε, “δεν βλέπει ότι η Αθήνα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για μεταρρύθμιση στη διοίκηση, στους εργασιακούς νόμους, στην εσωτερική αγοράκαι σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς που βελτιώνουν ή επιδεινώνουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη”.

Και συνέχισε λέγοντας πως το γεγονός πως οι Έλληνες πληρώνουν μικρότερο επιτόκιο για το συνολικό τους χρέους από τη Γερμανία, οφείλεται μόνο στις εγγυήσεις των ευρωπαίων εταίρων τους, ύψους 100 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε πως, η γερμανική Βουλή συμφώνησε σε αυτό, όμως με μία προϋπόθεση, ότι πρέπει να οδηγήσουν στην συνθήκη η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

“Το βιοτικό επίπεδο και το κοινωνικό κράτος που απολαμβάνουν, δεν θα τους επιτρέψει να σταθούν στα πόδια τους. Ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Για το ΑΕΠ τους, έχουν πολύ υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συντάξεις από ό,τι – κατ' αναλογία – έχουν οι Γερμανοί”, τόνισε.

Απέρριψε εκ νέου το αίτημα για ελάφρυνση χρέους, όπως ζητεί το ΔΝΤ, λέγοντας πως “τότε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδα δεν θα κάνει πλέον καμία μεταρρύθμιση από αυτές που έχει υποσχεθεί”.
nooz