Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Ομπάμα με Παυλόπουλο

Μήνυμα φιλίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, με τον οποίο έχει συνάντηση. Εξήρε την αφοσίωσή του στη Δημοκρατία,

την ειρήνη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και - κυρίως - για την αλληλεγγύη που έδειξε προς την Ελλάδα, στην διάρκεια της κρίσης.

"Οι δύο λαοί μας διατηρούν ιστορικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας" σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

"Αυτό είναι το τελευταίο μου επίσημο ταξίδι και θεώρησα καλό να επισκεφτώ αυτή τη χώρα, το λίκνο της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια και ήταν πάντα η πολιτική μας στις ΗΠΑ να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεργαστούμε ώστε να εγκαταστήσουμε την ανάπτυξη και την πρόοδο. Χαιρόμαστε που αυτό συμβαίνει", απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε πως "υπάρχει πολύς δρόμος για να κάνετε ακόμη".

"Μια Ευρώπη συνοχής είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και ολόκληρου του κόσμου. Το μήνυμά μου είναι να 'έχετε κουράγιο', να δίνετε την ευκαιρία ενσωμάτωσης σε όλους" πρόσθεσε. 

Ευχαρίστησε τους Έλληνες για την ανθρωπιά που έδειξαν στους πρόσφυγες.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του αμερικανού προέδρου στο προεδρικό μέγαρο και ακολούθησε η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Ομπάμα παρουσίασαν τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως εισήλθαν στην Αίθουσα Διαπιστευτηρίων, όπου έγινε η συνάντηση τους.

ΝΟΟΖ