Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο λόγος του ΠτΔ κατά την υποδοχή Ομπάμα

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Παυλόπουλος – Ομπάμα – ΒΙΝΤΕΟΚΥΠΡΟΣ – ΣΚΟΠΙΑ – ΑΙΓΑΙΟ

 Στην προσφώνηση του προς τον πρόεδρο Ομπάμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προέβη σε μία συγκλονιστική ομιλία – υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε ξεκάθαρα τρία θέματα μεστός καλημέρα.

1. Για την διαφαινόμενη λύση κυπριακού. Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η όποια λύση, για να είναι ανοικτή, θα πρέπει να βασίζεται πρώτον στις αποφάσεις του ΟΗΕ και δεύτερον στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Για το οποίο Ευρωπαϊκό  Κεκτημένο διευκρίνισε ότι δεν προβλέπει ούτε στρατεύματα κατοχής, ούτε λύση συνομοσπονδίας, ούτε φυσικά αναχρονιστικές εγγυήσεις.

2.  Χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης ανεπίτρεπτη όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαΐκή ένωση, στηλιτεύοντας τις πρόσφατες αναφορές από τον Ερντογάν.

3.  Για τα Σκόπια η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν η σαφέστερη τοποθέτηση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε στον αμερικανό ομόλογό του ότι μία χώρα που επιδιώκει να καπηλευθεί όνομα περιοχή της γειτονικής χώρας, βγαίνει αυτόματα από την όποια ευρωπαϊκή πορεία αλλά δεν σέβεται και τις αρχές του δυτικού πολιτισμού.  Και η διεθνής κοινότητα οφείλει να μην νομιμοποιήσει ποτέ αυτές τις μεθοδεύσεις εις βάρος κυρίαρχου κράτους όπως είναι η Ελλάδα.  Κοινώς, οποιοδήποτε όνομα που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτό.

Η παρέμβαση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας οπωσδήποτε αναχαιτίζει τις οποίες βλέψεις μπορεί να είχαν περίεργοι κύκλοι εντός και εκτός για υποχώρηση στα εθνικά θέματα ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα.https://olympia.gr/