Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε το νέο ΕΣΡ- Πρόεδρος ο Κουτρομάνος

Με ευρεία συναίνεση και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ψήφισε την εισήγηση του προέδρου της Βουλής για τη σύνθεση του ΕΣΡ.


Υπέρ ψήφισαν 20 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), ενώ υπήρχαν και 4 "παρών" (ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων).

Ως εκ τούτου, συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα 4/5 για την έγκριση της απόφασης.


Η πρόταση όπως διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε είναι:
Πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος, Αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης και μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός αντί του κ. Κουφόπουλου, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.
Για τον κ. Κουφόπουλο, που αποσύρθηκε της τελικής πρότασης, ο κ. Βούτης είπε ότι είναι ένας πολύ έγκριτος δημοσιογράφος , αλλά η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε εγκαίρως και υπήρξε μια προτίμηση για μια άλλη επιλογή. 

Είπε επίσης και για άλλους προτεινόμενους σε προηγούμενες διασκέψεις, ότι οι αλλαγές έγιναν με τη βούληση να μην υπάρχουν αστερίσκοι. 

Ήταν η 6η Διάσκεψη με αντικείμενο την συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής και, όπως είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θα ήταν και τελευταία αν και αυτή απέβαινε άκαρπη όπως οι προηγούμενες.

Ο Ν. Βούτσης, τόνισε ότι "πρέπει να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και οι δημόσιες συχνότητες με τον τίμημα που αναλογεί να είναι το όχημα της επικοινωνίας με τον κόσμο και να υπάρξει τομή και να βοηθήσουμε όλοι ώστε και ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου να υπάρξει και τίμημα και τακτοποίηση και έλεγχος".

Και πρόσθεσε ότι σε άλλες αποφάσεις του ΣτΕ δεν υπήρξε στο παρελθόν η ίδια ταχύτητα και βούληση αντίδρασης.ΝΟΟΖ