Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτο δελτίο: Έρχεται χιονιάς

Στα λευκά αναμένεται να ντυθούν, από απόψε το βράδυ, αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, από τις βραδινές ώρες, στα ορεινά της βόρειας χώρας και σε ημιορεινές
περιοχές της δυτικής Μακεδονία, με υψόμετρο από 500 έως 700 μέτρα
Η θερμοκρασία θα σημειώσει, κατά τόπους, κατακόρυφη πτώση από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη το κύμα του χιονιά θα επεκταθεί, καθώς αναμένεται να χιονίσει σε όλα τα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο, κάτω από 300 μέτρα.
Επίσης, θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές τηςΗπείρου της Στερεάς και της Εύβοιας.Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (30/11) σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη (1/12) θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.
Πάντως, τα φαινόμενα θα σταματήσουν γρήγορα στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά έως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν. nooz