Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Ομπάμα: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα-ΦΩΤΟ

Η υποδοχή του Ομπάμα από τον Καμμένο - ΦΩΤΟΕίστε ο πιο αγαπητός πρόεδρος των ΗΠΑ που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Σας καλωσορίζω εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις παρεμβάσεις που κάνατε στις δύσκολες στιγμές που 

πέρασε η πατρίδα μας" δήλωσε ο Πάνος Καμμένος υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα

"Η επίσκεψή σας είναι το μήνυμα για την αρχή της εξόδου της χώρας μας από την κρίση" πρόσθεσε.Η υποδοχή του Ομπάμα από τον Καμμένο - ΦΩΤΟ

"Σας ευχαριστώ πολύ, έχω επιλέξει την Ελλάδα στο τελευταίο ταξίδι μου για να στείλω από την χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα" απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος.

Υπό πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείαςπροσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος του αμερικανού προέδρου, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας - πρόκειται για το "κύκνειο άσμα" του στην προεδρία των ΗΠΑ και φέρει μήνυμα στήριξης στην Αθήνα σε μία περίοδο που βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα του χρέους και στα ύψη ο ευρωσκεπτικισμός.IMG_2196.JPG

Ο Ομπάμα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού, ένα πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ελληνική κρίση και στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - δανειστών. Επίσης, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει κάνει αρκετές παρεμβάσεις υπέρ των θέσεων της χώρας, όταν η διαπραγμάτευση ήταν σε κρίσιμη φάση.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ο Ομπάμα κατέβηκε ευδιάθετος και χαμογελαστός από το προεδρικό αεροσκάφος. Τον υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Την ίδια ώρα από την έξοδο στο ουραίο τμήμα του αεροσκάφους αποβιβαζόταν το προσωπικό που συνοδεύει τον αμερικανό πρόεδρο.

Άγημα απέδωσε τιμές, ενώ το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την υποδοχή σχημάτιζε στην άκρη μία μικρή γωνία, επειδή το προεδρικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε ένα μέτρο πιο πέρα από το σημείο που είχε υπολογιστεί.
  
Στη συνέχεια, αφού πρώτα χαιρέτησε χαμογελαστός τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν, επιβιβάστηκε στη προεδρική, μαύρη, λιμουζίνα, την επονομαζόμενη και "κτήνος" λόγω της βαριάς θωράκισης που φέρει. 

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο τέτοιου τύπου αυτοκίνητα στη συνοδεία του προέδρου, ώστε να μην μπορεί να γίνεται αντιληπτό σε ποιο επιβαίνει ο πρόεδρος κατά τις μετακινήσεις του.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο έδαφος και στον αέρα. Η πρόσβαση στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την έλευση και κατά την αποχώρηση της προεδρικής αυτοκινητοπομπής ήταν κλειστή. Σε όλο τον χώρο του αεροδρομίου την κύρια ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας την είχαν Αμερικανοί και υπήρχαν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη προέδρου πέρασαν τουλάχιστον από τρεις διαφορετικούς ελέγχους για να φθάσουν στον χώρο όπου είχε προβλεφθεί.

Στην έξοδο του αεροδρομίου και στη διαδρομή μέχρι την αρχή της Αττικής Οδού στις δύο πλευρές του δρόμου υπήρχαν παρατεταγμένοι άνδρες της Αστυνομίας. Η κυκλοφορία από το αεροδρόμιο προς την Αττική Οδό είχε διακοπεί για αρκετή ώρα, ενώ στη συνέχεια έκλεισε για λίγο και η οδός Βάρης - Κορωπίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα καταλύσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.  

Παρακολουθήστε το πρόγραμμα της ΕΡΤ 


ΝΟΟΖ, ΕΝΙΚΟΣ, ΕΡΤ.