Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ" ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!

Παραμυθένιο σκηνικό προετοιμάζει ο Δήμος Κατερίνης για τα Χριστούγεννα με την ομόφωνη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Συνέντευξη τύπου

έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιόνιδης για τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου. Δίπλα του οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

"Είμαστε όλοι μαζί σ' αυτή την προσπάθεια", συνηγόρησαν όλες οι πλευρές αναδεικνύοντας τον οραματισμό για ένα παραμυθένιο σκηνικό στην πόλη μας και ένα Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο διαφορετικό από τα άλλα. Παράλληλα, τονίστηκε ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της δράσης αφού στόχος είναι να τονωθεί η κίνηση στην καρδιά της πόλης κατά την εορταστική περίοδο.
"Αλλάζουμε το γκρίζο, αλλάζουμε τη διάθεσή μας", τόνισε ο Δήμαρχος σημειώνοντας ότι το θεματικό πάρκο θα είναι ανοιχτό για όλους, χωρίς αντίτιμο, ώστε ο κόσμος να βγει από το σπίτι του, να περπατήσει στο κέντρο και να πάρει μέρος στις δραστηριότητες.

Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα θα μπει στη ζωή της πόλης μας στις 29 Νοεμβρίου όταν και θα ανάψουν τα φώτα στην πόλη: από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Πάρκο!Μια διαδρομή λουσμένη στο φως που θα προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα και αλλαγή στη διάθεσή μας. Τα φώτα θα κλείσουν το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου 2017. Μια από τις ιδιαιτερότητες του Χριστουγεννιάτικου πάρκου στην Κατερίνη είναι το φυσικό της τοπίο με επίκεντρο το πάρκο. Εκεί, επιπλέον, θα στηθούν οικίσκοι όπου θα υπάρχει δυνατότητα σε εμπόρους και συλλόγους να διαθέτουν τα προϊόντα τους.


Στις 2 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου που είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο: σκηνικό από 4 δημοφιλή παραμύθια, θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες, μουσική, παιχνίδι, χορός και άλλα πολλά βρίσκονται στο μενού της διοργάνωσης. Με ωράριο πρωϊνό και απογευματινό ο δήμος ζωντανεύει το κέντρο της πόλης που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει τα Χριστούγεννα σε άλλες δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης.
Στη συνέντευξη τύπου η δημοτική σύμβουλος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής Ροδή Ελευθεριάδου υπογράμμισε ότι "το πρόγραμμα δουλεύεται αρκετούς μήνες. Δεν θα έχουμε μια από τα ίδια, αλλά ένα διαφορετικό πρόγραμμα με θεατρο-παιδαγωγική κατεύθυνση, δηλαδή ψυχαγωγία και εκπαίδευση για τα παιδιά. Στόχος είναι να νοιώσουμε σαν τα μικρά παιδιά γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι".

Επιπλέον, θα υπάρξει κάλεσμα σε εθελοντές για τη διοργάνωση.

Τέλος, σχετικά με το κόστος, που θα αγγίξει τις 206.000 ευρώ, ο Δήμαρχος τόνισε ότι "κοινωνική πολιτική είναι να βοηθηθεί και ο καταστηματάρχης, να στηριχθεί ο άνεργος. Η δράση αυτή έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα".